22 Μαΐ 2008

ΚΑΙ ΟΜΩΣ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!


Και όμως 17 χρόνια μετά η Πυροσβεστική επιμένει ότι τον ΚΑΠΑ ΜΑΡΟΥΣΗ στη γωνία της Πανεπιστήμιου, κοντά στην Ομόνοια τον έκαψαν οι αναρχικοί. (αναρχικοί για αυτούς σημαίνει εμπρηστές, δολοφόνοι κ.τ.λ.). Αυτά ειπώθηκαν σε σεμινάρια πυρόσβεσης στους πολίτες από επιπυραγό του αρχηγείου την Τετάρτη.
Για όσους δεν θυμούνται ή δε γνωρίζουν, η φωτιά έπιασε κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων ενάντια στον ανεκδιήγητο νόμο, για την παιδεία, Κοντογιαννόπουλου, (μέχρι ποδιές προσπάθησε να μας φορέσει τότε).
Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν 4 νεκροί από εκείνη τη φωτιά που εγκλωβίστηκαν μέσα στο κτίριο.
Οι εφημερίδες της εποχής έγραφαν ότι η φωτιά προήλθε από τα ασφυξιογόνα που έριχναν κατά κόρον οι αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν τους διαδηλωτές-μαθητές.
Επίσης ο κύριος επιπυραγός ξεχνά ή αν δεν γνωρίζει ας ρωτήσει τους συναδέλφους του, που βρέθηκαν στην περιοχή, και δεν μπορούσαν να επέμβουν από τα ασφυξιογόνα που έπεφταν συνεχώς από την αστυνομία, και λησμονεί ότι πάνω από την πλατεία Ομονοίας είχε «καθίσει» ελικόπτερο ώστε να μην μπορεί να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα χιλιάδες ασφυξιογόνα που είχαν πέσει, με στόχο να διαλυθούν οι διαδηλωτές.

Ας ρωτήσει τους συναδέλφους του για τις προσπάθειες που έκαναν οι πυροσβέστες να πείσουν τους αστυνομικούς να σταματήσουν να ρίχνουν χημικά.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η προσπάθεια μετατόπισης ευθυνών και η παραχάραξη της ιστορίας από τους αρμόδιους κατ’ επάγγελμα παραχαράκτες της αλήθειας.
Το πλέον αξιοσημείωτο είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από τους ορόφους και όχι από το ισόγειο του καταστήματος.
Η Eλευθεροτυπία της εποχής είχε πλούσιο ρεπορτάζ, και φωτογραφίες για το πώς μπήκε η φωτιά και θρηνήσαμε 4 ανθρώπους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: