10 Φεβ 2008

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ




ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ…
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ, ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Γυρνώντας από τις πυρόπληκτες περιοχές θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας που παραδόθηκε την Κυριακή 2-9-07 στους πληγέντες κατοίκους των δημοτικών διαμερισμάτων της Ζαχάρως, από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Το Σάββατο 1-9-07 στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι συγκεντρώθηκαν 19 τόνοι ανθρωπιστική βοήθεια, (100 κυβικά σε όγκο), τέσσερα μεγάλα φορτηγά, πάνω από 4 τόνους ξηρά τροφή, παιδικές τροφές, πάνω από 1200 μπουκάλια νερό, χυμούς, είδη καθαριότητας και υγείας για μωρά, γέροντες και γυναίκες, είδη οικιακού εξοπλισμού, σχολικά είδη, γύρω στα 1400 παιδικά παιχνίδια, κλινοσκεπάσματα, περίπου 6 τόνους ρούχα, αλλά ακόμη και κούνιες, ποδήλατα, παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, γυαλιά ηλίου και πολλά άλλα.
Θέλουμε πραγματικά να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες που αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή και συμμετείχαν με όλες τους τις δυνάμεις, φέρνοντας ότι μπορούσε ο καθένας, βοηθώντας στο φόρτωμα, τη μεταφορά, αλλά και στην παράδοση των πραγμάτων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας.
Πραγματικά ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή αλλά και η έκφραση συμπαράστασης αλλά και αλληλεγγύης όλων των Ελλήνων σε αυτή την μας την προσπάθεια.
Να ευχαριστήσουμε επίσης τους bloggers που από την πρώτη ημέρα ανέβασαν ως post it την ανακοίνωση για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και ανέλαβαν την προώθηση της προσπάθειας σε όλο το διαδίκτυο.
Επίσης να ευχαριστήσουμε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπα αλλά και ηλεκτρονικά που δημοσιοποίησαν και στήριξαν την προσπάθειά μας.
Να κάνουμε μία ξεχωριστή αναφορά στις μεταφορικές εταιρείες, και στους οδηγούς των οχημάτων που αφιλοκερδώς συμμετείχαν, αλλά και στα νέα παιδιά που όχι μόνο φόρτωναν όλη μέρα το Σάββατο αλλά, και την επόμενη ημέρα ήρθαν μαζί μας και βοηθούσαν μέχρι αργά το βράδυ στην παράδοση της βοήθειας, όπως επίσης και το δήμαρχο Περιστερίου για τις διευκολύνσεις που μας παρείχε.
Ζήσαμε συγκινητικές στιγμές που μας άλλαξαν σαν ανθρώπους βλέποντας πάνω στα φορτηγά, παιδιά 10 έως 15 ετών να βοηθούν στη συσκευασία και το φόρτωμα, ηλικιωμένες κύριες να μεταφέρουν τροφές με τα καρότσια από τα super-markets με τον ηλεκτρικό και το μετρό!!!, κιβώτια να καταφτάνουν από Κομοτηνή και από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που γίνατε μια αγκαλιά και κάνατε την προσπάθεια μας πράξη, όλους εσάς από τον Έβρο έως την Κρήτη και από τη Ζάκυνθο έως τη Ρόδο που μας βοήθησαν και μας στήριξαν.
Κλείνοντας θέλουμε να μεταφέρουμε περιληπτικά τις εικόνες και τα συναισθήματα που ζήσαμε στην αποστολή μας στην Ηλεία.
Μακάρι να μπορούσαμε να περιγράψουμε με λέξεις ή με εικόνες το τι καταστροφή έχει συμβεί στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας σε ανθρώπινες αλλά και σε παιδικές ψυχές, σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, σε δασική έκταση αλλά και στην Αρχαία Ολυμπία,
ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΑΧΤΗ, ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ. Από την άλλη, συναντήσαμε πολύ αξιοπρεπείς, φιλόξενους και ψύχραιμους ανθρώπους οι οποίοι μας εντυπωσίασαν πραγματικά με την συμπεριφορά τους, την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα προβλήματα χωρίς υστερικές φωνές αλλά και την προσπάθειά τους να μας φιλέψουν μέχρι και από το συσσίτιο που τους μοιράζονταν. Αυτή την αντιμετώπιση τη συναντήσαμε σε όλους τους οικισμούς που πήγαμε, (Σχίνοι, Αρίνη, Ροδινά, Σμέρνα, Βρίνα, Μάκιστος, Αρτέμιδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, κ.τ.λ).

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συμμετείχαν στην συγκέντρωση αλλά και στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και επίσης ευχαριστούμε τους πληγέντες για τα μαθήματα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας που μας έδωσαν. Πιστεύουμε ότι βάλαμε κι εμείς όλοι ένα μικρό λιθαράκι να απαλύνουμε τον πόνο τους.

Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια βοήθειας των πυρόπληκτων και στο μέλλον αλλά και θα δημιουργήσουμε εκπαιδευμένες ομάδες διάσωσης και εθελοντισμού για να υπάρχει άμεση αντίδραση σε όποια καταστροφή συμβαίνει.
Σας ενημερώνουμε ότι έχει ήδη ανοιχτεί τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα της κόρης (2 ετών) και της συζύγου του συμβασιούχου Δασοπυροσβέστη, του Κώστα Δούνια, που έχασε την ζωή του στη μάχη με την φωτιά στην Αρεόπολη.
Αριθμός λογαριασμού Αγροτικής τραπέζης: 33801026087-80, βγαίνει στα ονόματα: Δούνια Μαρία-Γκαμπριέλα Κάρλα.
Όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει.
4-9-07

Δεν υπάρχουν σχόλια: