24 Φεβ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ

Περιστέρι Τετάρτη 20 Φεβρουάριου 2008


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 1η ημερίδα με θέμα: CO2 – ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Αλλάζουμε συνήθειες – ζούμε καλύτερα, πραγματοποίησε χθες η εθελοντική ομάδα «ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» στο Περιστέρι, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς μετά από πρόταση νόμου που κατατέθηκε από την εθελοντική ομάδα δια στόματος του συντονιστή της, Στάθη Διομήδη με θέμα: την πλήρη απαγόρευση της παραγωγής, εισαγωγής και πώλησης των κοινών λαμπτήρων πυρακτώσεως, έως το τέλος του 2009 χωρίς καμία εξαίρεση και παράταση,
ο πρόεδρος της επιτροπής προστασίας περιβάλλοντος της Βουλής κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε, ενώπιον όλων, ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί με νόμο, το πολύ έως το τέλος του 2010, με τη σύμφωνη γνώμη και του κ. Σπύρου Κουβέλη, αρμοδίου υπεύθυνου του ΠΑ.ΣΟ.Κ για θέματα περιβάλλοντος, καθώς και των άλλων δύο πολιτικών, κ. Γρηγόρη Ψαριανού και κ. Δήμητρας Αράπογλου.
Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει δημόσια δέσμευση από αρμόδιους σε θέματα περιβάλλοντος, και με χρονοδιάγραμμα, για την κατάργηση των λαμπτήρων πυρακτώσεως και αυτό είναι και η μεγάλη της επιτυχίας της ημερίδας.
Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην ανάγκη να υπάρχουν ενεργοί πολίτες. Να διεκδικούν και να πιέζουν τους συμπολίτες τους αλλά και τους πολιτικούς, έτσι ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουν με πράξεις και όχι με λόγια προς κάθε κατεύθυνση. Μίλησαν για την ανάγκη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης, Με δόσεις αυτοκριτικής αναφέρθηκαν στην ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων από το κράτος κατά της κλιματικής αλλαγής.
Τοποθετήσεις έγιναν ακόμη από το μέλος της διαδικτυακής ομάδας oikologio.gr Αντριάννα Σαρρή και από τη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Κατερίνα Χριστοφιλίδου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Βαγγέλιης Γιακουμής.
Επίσης προβλήθηκαν αποσπάσματα, από το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ, του Αλ Γκορ “μια ενοχλητική αλήθεια”. Μοιράστηκαν έντυπα με απλές συμβουλές για πράσινη κατανάλωση, οι οποίες θεωρήθηκαν από όλους ως το αλφαβητάρι του συνειδητοποιημένου καταναλωτή και -προς ευχάριστη έκπληξη όλων - δόθηκε συμβολικά από μία λάμπα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης σε κάθε έναν από τους παρευρισκομένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: