5 Μαΐ 2008

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΖΩΕΣ ΚΑΘΩΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ

Και όμως αυτά συμβαίνουν το 2008.
Είναι να μη σου τύχει!!!
Όταν κάποιος πολίτης ασθενήσει σοβαρά ή είναι πολυτραυματίας, θα χρειαστεί έκτακτη αερομεταφορά από την περιφέρεια ή τα νησιά με ελικόπτερο για να νοσηλευτεί ή να χειρουργηθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας λόγω της έκτακτης κατάστασης της υγείας του.
Σε δύσκολες περιπτώσεις τα περιφερειακά νοσοκομεία ( όπου υπάρχουν) δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά ούτε και το κατάλληλο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό πολλές φορές.
Η συνέχεια είναι όμως χειρότερη...
Όταν τα ελικόπτερα πηγαίνουν στην περιφέρεια για να φέρουν έναν ασθενή με έκτακτο περιστατικό επιστρέφοντας, δεν προσγειώνονται στα νοσοκομεία, αλλά στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας.
Ελάχιστα νοσοκομεία έχουν ελικοδρόμια αλλά
κανένα δεν πληροί τους όρους ασφαλείας,
με αποτέλεσμα να προσγειώνονται στην Ελευσίνα και από εκεί με ασθενοφόρο να μεταφέρονται οι ασθενείς στο ανάλογο νοσοκομείο που εφημερεύει.
Βάλτε πόσος χρόνος χάνεται μέχρι ο ασθενής να μεταφερθεί από το ελικόπτερο στο ασθενοφόρο, από την Ελευσίνα στο νοσοκομείο και από το ασθενοφόρο μέσα στο νοσοκομείο.
Ο στόχος της αεροδιακομιδής είναι για να φτάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται ο ασθενής στο νοσοκομείο καθώς κινδυνεύει η ζωή του. Το σημειώνουμε για όσους από τους "υπεύθυνους" δεν το ξέρουν!!!
Έχει κάποια απάντηση ο υπουργός Υγείας, ο κύριος Αβραμόπουλος;
Υπάρχουν στοιχεία που να λένε πόσες παραπάνω βλάβες ή θανάτους έχουμε εξαιτίας αυτής της αργοπορίας η οποία με κάποιους υπολογισμούς φτάνει τη 1 (μία) ώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: