16 Ιουν 2008

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ...
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ.

Γυρνώντας από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη συγκέντρωση και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους οικισμούς.

Την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008 στην πλατεία Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι, συγκεντρώθηκαν πάνω από 150 κουβέρτες και παπλώματα, σεντόνια, μαξιλάρια και πετσέτες, τρόφιμα, δεκάδες γκαζάκια με τις φιάλες τους, ραντζάκια, δεξαμενές νερού, κούπες και πιάτα, τοστιέρες, ηλεκτρικά φουρνάκια, λεκάνες, χαρτικά και είδη προσωπικής υγιεινής, απορρυπαντικά, ομπρέλες σκίασης, και πολλά παιδικά παιχνίδια.
Την επόμενη μέρα τα είδη που συγκεντρώθηκαν διανεμήθηκαν στους οικισμούς κυρίως της Βάλμης, αλλά και του Σαντομερίου και της Φώσταινας.

Σήμερα λοιπόν μετά την αποστολή μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που αγκαλιάσατε την προσπάθεια αυτή και συμμετείχατε με όλες σας τις δυνάμεις. Όλους εσάς που φέρνατε από το πρωί ότι μπορούσατε, τους φίλους και εθελοντές που βοήθησαν όλη μέρα κάτω από τον καυτό ήλιο στο φόρτωμα, τη μεταφορά, αλλά και στην παράδοση των πραγμάτων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Ηλείας.

Πραγματικά ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή, η έκφραση συμπαράστασης αλλά και αλληλεγγύης όλων των πολιτών σε αυτή την προσπάθεια.
Να ευχαριστήσουμε επίσης τους bloggers και τους διαχειριστές όλων των sites και forums που από την πρώτη στιγμή ανάρτησαν στις σελίδες τους, την ανακοίνωση για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και ανέλαβαν την προώθηση της προσπάθειας σε όλο το διαδίκτυο και όχι μόνο, όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις που δημοσιοποίησαν και στήριξαν την προσπάθειά συγκέντρωσης της βοήθειας.
Να κάνουμε μία ξεχωριστή αναφορά στη Νestle, για τις ομπρέλες σκίασης που πρόσφερε στους σεισμόπληκτους, στον κύριο Θωμαϊδη που παραχώρησε το φορτηγό, αλλά και πολλά είδη οικιακής χρήσης, στον φίλο Γιώργο οδηγό της αποστολής, τους εργαζομένους της διαφημιστικής εταιρείας Publicis Etoile Hellas που συγκέντρωσαν έναν εκπληκτικά μεγάλο μέρoς βοήθειας, στα νέα παιδιά που φόρτωναν όλη μέρα την Παρασκευή και στον εκπληκτικό Αυγερινό, τον άνθρωπο που το Σάββατο όλη μέρα βοηθούσε στη διανομή της βοήθειας.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που γίνατε μια αγκαλιά και κάνατε πράξη, την προσπάθεια βοήθειας των πληγέντων, όλους εσάς από τον Έβρο έως την Κρήτη και από τη Ζάκυνθο έως τη Ρόδο που βοήθησαν και στήριξαν την προσπάθεια μας να ανακουφίσουμε για λίγο τον πόνο τους.

Κλείνοντας θα θέλαμε να πούμε ότι οι καταστροφές από τον σεισμό είναι μεγάλες στην περιοχή, υπάρχουν πάρα πολλές ανάγκες, αλλά τουλάχιστον η αξιοπρέπεια των σεισμοπλήκτων ήταν πραγματικά συγκινητική δείχνοντας το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο παιδια και παλι μπραβο.
Και μην ξεχνατε....αν δεν κανει καποιος την αρχη κανεις δεν σηκωνεται απο τον καναπε του :-)

Ελένη