31 Μαΐ 2010

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα, στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.


Τα ξημερώματα της Δευτέρας 31 Μαίου, στις 4:50, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.


Το αποτέλεσμα της πειρατικής αυτής επίθεσης, που έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, ήταν απροσδιόριστος αριθμός νεκρών (10 έχει παραδεχτεί μέχρι στιγμής ο ισραηλινός στρατός) και περισσότεροι από 30 τραυματίες, κυρίως στο τουρκικό σκάφος Mavi- Marmara.

Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ για μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα.

Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια ελλήνων πολιτών που επέβαιναν σε σκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία, αλλά συνεχίζει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, την ίδια στιγμή που αυτό καταλαμβάνει ελληνικό έδαφος και κακοποιεί έλληνες πολίτες. Ελληνες επιβαίνοντες, μέλη της ελληνικής αποστολής και εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για την Γάζα» καλούσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών και έβρισκαν τα τηλέφωνα κλειστά.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:

να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας

να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ

να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία. ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

...(Διαβάστε περισσότερα)
Διεθνή κατακραυγή προκάλεσε η επιδρομή των ειδικών δυνάμεων του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού εναντίον της ανθρωπιστικής νηοπομπής την ώρα που βρισκόταν στα διεθνή ύδατα ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας.

Ο απολογισμός των νεκρών δεν είναι ακόμη ακριβής, καθώς οι επικοινωνίες των πλοίων του στολίσκου της Ελευθερίας έχουν διακοπεί, ενώ οι ισραηλινές αρχές έχουν επιβάλει λογοκρισία στη ροή των πληροφοριών για το συμβάν. Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό συνόδευσε τα πλοία της νηοπομπής στο λιμάνι της ισραηλινής πόλης Ασντόντ.
Το κανάλι 10 της ισραηλινής τηλεόρασης μετέδωσε ότι οι νεκροί από την ισραηλινή επιδρομή ανέρχονται σε 19.

Η ισραηλινή επιδρομή έδωσε τη χαριστική βολή στις προσπάθειες του Ισραήλ να διατηρήσει τον αποκλεισμό επί της Λωρίδας της Γάζας, η οποία ελέγχεται από τη Χαμάς, αποφεύγοντας παράλληλα τη διεθνή κατακραυγή. "Θα υπάρξει μεγάλο σκάνδαλο, χωρίς αμφιβολία", δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου του Ισραήλ Μπενιαμίν Μπεν Ελιέζερ που προέρχεται από το Εργατικό Κόμμα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Αγιαλόν κατηγόρησε τους ακτιβιστές για άσκηση βίας και τους χαρακτήρισε συμμάχους των Ισλαμιστών, εχθρών του Ισραήλ στη Χαμάς και στην Αλ Κάιντα. «Εάν είχαν περάσει, θα άνοιγαν δρόμο λαθρεμπορίου όπλων προς τη Γάζα», είπε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο χαλάρωσης του αποκλεισμού.

Οι ισραηλινές δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού στη Γάζα, στη μεθόριο με τη Συρία και τον Λίβανο, καθώς και στην Ιερουσαλήμ, την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και το βόρειο Ισραήλ, όπου κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος της αραβικής κοινότητας του Ισραήλ. Ισραηλινοί αξιωματούχοι διέψευσαν την πληροφορία ότι ο Σέιχ Ράεντ Σάλαχ, εξέχων ιερωμένος της αραβικής κοινότητας του βορείου Ισραήλ περιλαμβάνεται μεταξύ των νεκρών.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται στην Οτάβα και σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο επισπεύδει την επιστροφή του στο Ισραήλ, ακυρώνοντας την αυριανή (Τρίτη) του συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Η συνάντηση στον Λευκό Οίκο εντασσόταν στο πλαίσιο των προσπαθειών της αμερικανικής κυβέρνησης για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας μέσω έμμεσων συνομιλιών ανάμεσα στις δύο πλευρές υπό τη μεσολάβηση της Ουάσινγκτον.

Τέλος, στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου από τη Βραζιλία όπου βρισκόταν, ενώ ο τούρκος πρωθυπουργός διέκοψε την επίσκεψή του στη Χιλή και επιστρέφει στην Τουρκία. ΣΚΑΪ

Τα video είναι από το Τεφτέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια: