28 Μαΐ 2010

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ


update: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4576895 Απαγόρευση απόπλου πλοίων με προορισμό τη Γάζα από κυπριακά λιμάνια εξέδωσε η κυπριακή κυβέρνηση.
Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, «δεν εισακούστηκε παράκληση της κυβέρνησης να αποφύγουν τη χρήση του εδάφους και των λιμανιών της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αφετηρία ή ορμητήριο της εκδήλωσης τους».
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω προέδρω Τίτος Χριστοφίδης σε δήλωσή του λέει πως η Κυπριακή Δημοκρατία δίνει αγώνα επιβίωσης και ότι πρέπει να αποφεύγονται οι οποιεσδήποτε ενέργειες, που προκαλούν δυσκολίες, ακόμα και ζημιά σε αυτό τον αγώνα.


Τα δύο Ελληνικά πλοία, το φορτηγό “Ελεύθερη Μεσόγειος” και το επιβατηγό “Σφενδόνη” συναντήθηκαν πριν λίγο βόρεια της Αστυπάλαιας!Το ταξίδι προς τη Γάζα συνεχίζεται. Η αλληλεγγύη προς τον αδούλωτο Παλαιστινιακό λαό και την άσβεστη Αντίστασή του θα νικήσει.

Εχθές τα πλοία έπιασαν Ρόδο, πρώτα η Σφενδόνη το απόγευμα και αργά το βράδυ το εμπορικό μας,η "Ελεύθερη Μεσόγειος". Μετά απο μία ολιγόωρη στάση για ξεκούραση και τον απαραίτητο ανεφοδιασμό, λίγο πριν τις 8 το πρωί η "Ελεύθερη Μεσόγειος" συνέχισε το ταξίδι της για το σημείο συνάντησης! Το επιβατηγό αναμένεται να καθυστερήσει,καθώς οι ταχύτητες των δύο πλοίων έχουν μεγάλη διαφορά και πολύ εύκολα μπορεί να προλάβει το βαρύ φορτηγό.

Υπολογίζουμε ότι θα φτάσει στο σημείο συνάντησης αύριο το απόγευμα, όπου θα συναντηθούν όλα τα πλοία που θα απαρτίζουν τον Στόλο της Ελευθερίας,μέσα σε ενθουσιώδες αναμένεται κλίμα.Απο το σημείο συνάντησης όλα μαζί θα κινηθούν προς την αποκλεισμένη Γάζα για να σπάσουν την πολιορκία. Οι απειλές των Σιωνιστών δεν μας φοβίζουν!
http://www.shiptogaza.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: