22 Νοε 2008

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ.

20.000 δέντρα στο Πάνιο Όρος

Επιπλέον 5.000 δέντρα εξασφαλίστηκαν για τη δεύτερη δεντροφύτευση στο Πάνιο Όρος που διοργανώνει την Κυριακή 23 Νοεμβρίου ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Δήμο Καλυβίων. Περίπου 3.000 δέντρα θα διαθέσει ο Δήμος Καλυβίων και τα υπόλοιπα ο σύλλογος προστασίας της άγριας ζωής "ΑΝΙΜΑ". Έτσι, στα σημεία που κάηκαν από τη μεγάλη πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2007 θα φυτευτούν συνολικά 20.000 δέντρα αντί για 15.000, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Σημείο συνάντησης για τους πολίτες - εθελοντές είναι το δημαρχείο Καλυβίων , στις 10 το πρωί της Κυριακής. Δείτε το σημείο συνάντησης. Η μεταφορά στα σημεία δεντροφύτευσης θα γίνει με λεωφορεία του δήμου...(Διαβάστε περισσότερα)


Οσοι έρχονται από την παραλιακή λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου, θα υπάρχει ειδική σήμανση στην περιφερειακή λεωφόρο Καλυβίων, ενώ όσοι επιλέξουν την Αττική Οδό, θα πρέπει να βγουν από την έξοδο Μαρκόπουλου και να ακολουθήσουν τις πινακίδες προς Καλύβια.

Συμμετοχή στη δενδροφύτευση έχουν δηλώσει :
• Πολλά σχολεία, μεταξύ των οποίων η Γαλλική Σχολή, το Αμερικανικό Κολέγιο, το Pierce College, καθώς και σχολεία από το Μαρκόπουλο και το Λαύριο.

• Πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι από τα Καλύβια, την Ανάβυσσο, το Μαρκόπουλο και το Γέρακα.

• Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

• Επιστήμονες του Πολυτεχνείου, φοιτητές από τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πάτρας και Θράκης.

• O Σύλλογος Προστασίας της Άγριας Ζωής "ΑΝΙΜΑ".

Η τρίτη δεντροφύτευση (θα φυτευτούν 15.000 δέντρα), θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου, στο Βύρωνα, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Προστασίας Υμηττού.
H συνάντησή θα γίνει επίσης στις 10 το πρωί.
http://www.skai.gr/master_story.php?id=101191

Δεν υπάρχουν σχόλια: