6 Νοε 2008

ΟΠΟΥ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ...


Ένα απίστευτο περιστατικό απάτης έρχεται να προστεθεί στα βρώμικα παιχνίδια που συνεχίζουν να παίζονται στις πλάτες πυρόπληκτων της Πελοποννήσου, των ανθρώπων που έχασαν το βιός τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.
Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και ο πρόεδρος της κοινότητας Αρτέμιδας στην Ηλεία ένας άνδρας πήγε στο χωριό την Τρίτη και προσποιούμενος ότι είναι λογιστής στην τεχνική εταιρεία «Βωβός»,
πηγή άρθρου και φωτογραφίας: http://www.zougla.gr/news.php?id=12310
(διαβάστε περισσότερα)...

απέσπασε τους αριθμούς ΑΦΜ και των αστυνομικών ταυτοτήτων των πυρόπληκτων προκειμένου η εταιρεία –όπως ο ίδιος υποστήριξε- να κάνει δωρεά 12.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια. Περίπου 80 άτομα έπεσαν θύματα στην παγίδα του αδίστακτου απατεώνα δίνοντάς του στοιχεία που είναι αρκετά για να βγουν στο όνομά τους πιστωτικές κάρτες ή ακόμη και δάνεια.
Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν στη μικρή κοινότητα είναι τραγελαφικές. Ο «λογιστής», που είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της κοινότητας να του δώσει λίστα με τα στοιχεία των κατοίκων, ήταν… ανυπόμονος και πήγε ο ίδιος στο καφενείο, μίλησε με τους ηλικιωμένους και κατέγραφε τα στοιχεία τους, υποσχόμενος ότι την Τετάρτη το πρωί θα πήγαινε στην τράπεζα να κάνει ανάληψη του ποσού και στις 20:00 το βράδυ θα έδινε τα χρήματα στους κατοίκους. Όλες οι οικογένειες μαζεύτηκαν στην πλατεία του χωριού για να πάρουν στα χέρια τους το «μάννα εξ ουρανού». Αδίκως όμως, αφού ο «λογιστής» έγινε άφαντος.
Ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Κόσυφας, υποψιάστηκε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει μόνο όταν πήρε τον άνδρα στο κινητό του τηλέφωνο και εκείνος δεν απαντούσε. Τότε επικοινώνησε με την εταιρεία «Βωβός», εκπρόσωπος της οποίας διέψευσε το γεγονός ότι επρόκειτο να δωρίσει 12.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια του χωριού, καθώς επίσης και ότι κάποιος κύριος Θεόδωρος Αντωνίου εργάζεται ως λογιστής στην εταιρεία. Στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.
Κανείς δεν υποψιάστηκε ότι πρόκειται για απάτη και κανείς δεν προσπάθησε να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του «λογιστή» πριν του δώσει τα στοιχεία.
Τα όσα λέει ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Κόσυφας στη zougla.gr είναι χαρακτηριστικά…

Άρης Βωβός: "Θα κάνουμε μηνύσεις"
Η zougla.gr επικοινώνησε με το διευθύνοντα σύμβουλο της "Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική" κ. Άρη Βωβό, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι η εταιρεία έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση και δήλωσε ότι έχει ήδη δοθεί εντολή στο δικηγόρο να προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες.

Σημείωση από εμάς:
πιστεύουμε οι Ελληνικές Τράπεζες, η εφορία, και η ελληνική αστυνομία να πάρουν τα στοιχεία των κατοίκων ώστε να μην μπορέσει κάποιος να τα χρησιμοποιήσει... και να έχουν και άλλα προβλήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: