10 Νοε 2008

Απειλή οι κλιματικές αλλαγές για τα πολιτιστικά μνημείαΠαρουσίαση των συμπερασμάτων του Διεθνούς Εργαστηρίου για τη Διαχείριση του Κινδύνου Καταστροφών στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Οι κλιματικές αλλαγές αποτελούν απειλή για τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Διεθνούς Εργαστηρίου για τη Διαχείριση του Κινδύνου Καταστροφών στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς που παρουσιάστηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το συμπόσιο πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Νοεμβρίου στην Αρχαία Ολυμπία, από το υπουργείο Πολιτισμού και την UNESCO, με την υποστήριξη της πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννας Βαρδινογιάννη, και με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν πέρυσι στην Πελοπόννησο.

Όπως τόνισε η κα Βαρδινογιάννη οι κλιματικές αλλαγές και οι φυσικές καταστροφές που σημειώνονται στον πλανήτη δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού για τα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει διεθνής συνεργασία για τη διάσωσή τους.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του παγκόσμιου κέντρου πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO Francesco Bandarin τόνισε ότι η σωτηρία των μνημείων είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα για τη συντήρησή τους, ενώ ο γενικός διευθυντής του ΙCCROM (Διεθνές Κέντρο Συντήρησης και Αποκατάστασης Μνημείων) Mounir Bouchenaki, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει με την κα Βαρδινογιάννη και τόνισε ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα γλυπτά του Παρθενώνα, ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη παρουσίασή τους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ
φωτογραφία:www.caingram.info


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ;
Η μεγαλύτερη απάτη
Ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που εξετάζει το κατά πόσο «Υπάρχει φαινόμενο θερμοκηπίου;» παρουσιάζει ο ΣΚΑΪ την Τετάρτη 12-11-08 στις 00.30.
Το ντοκιμαντέρ αυτό αναζητά την αλήθεια στο μεγαλύτερο ψέμα της σύγχρονης ιστορίας. Στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Όλα αυτά που γνωρίζουμε για την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πιθανώς αναληθή. Παρόλα όσα έχουμε ακούσει, η θεωρία ότι οι τεχνητές εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα έχουν επίδραση στο κλίμα, αποτελεί ένδειξη επιστημονικών ελλείψεων.
Στην πραγματικότητα υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπεύθυνη είναι η ηλιακή [μαγνητική] δραστηριότητα που καθορίζει τη θερμοκρασία, και όχι εμείς.
Πολλοί επιστήμονες βεβαιώνουν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα δοκιμάσαμε τα πιο υψηλά επίπεδα ηλιακής δραστηριότητας εδώ και αιώνες. [Σταμάτησαν το 2002].
Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πράγματι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζουμε. [Αυτό να το πουν στους νεκρούς των προηγούμενων και των επόμενων χιονιάδων...].
Αυτό το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ εκθέτει γεγονότα και αποτελέσματα από κορυφαίους επιστήμονες και αποδεικνύει τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία τής σύγχρονης επιστήμης.
Οι γενίτσαροι ας σκεφτούν τι σημαίνει "ρήτρα ρύπων" (αθώου διοξειδίου του άνθρακα) σε βάρος των φτωχών, τους οποίους ξεζουμίζουν παρασιτικά...
Ορίστε άλλο ένα "δώρο" μίσους από τους φασίστες ψευτοοικολόγους προς τους χειμαζόμενους απλούς ανθρώπους: Ο κ. Αθανασόπουλος επανέλαβε το αίτημά του, εκτός από ρήτρα καυσίμων να επιβληθεί στα τιμολόγια και ρήτρα ρύπων, ώστε να καλύπτεται η ΔΕΗ από τις αγορές δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα. Υπολόγισε μάλιστα ότι το κόστος αυτό για φέτος και για κάθε χρόνο μέχρι το 2012 θα ανέρχεται σε 150 εκατ. ευρώ, αλλά από το 2013 και μετά, λόγω της αλλαγής του τρόπου αγοράς δικαιωμάτων, θα εκτιναχθεί σε πάνω από 2 δισ. ευρώ τον χρόνο.

ΡΟΔΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ είπε...

Διαβάστε τον ΡΟΔΟΣυλλέκτη
Περιέχει κείμενα, φωτογραφίες, ανακοινώσεις.
Εάν θέλετε στείλτε μου και εσείς ότι έχει σχέση με τον τόπο σας και τον Σύλλογο σας.
Προωθήστε την ηλεκτρονική διεύθυνση και το e-mail μας σε γνωστούς και φίλους.
Σας ευχαριστώ.

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.com
r.telxinas@yahoo.gr
ΝΕΟΣ ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rouvim.blogspot.com