20 Νοε 2008

"ΑΤΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ"


http://www.attiko-prasino.gr/
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα δημιουργήθηκε από την Υπερνομαρχία Αθηνών- Πειραιώς και που όχι μόνο καταγράφει με χάρτες και φώτο τους χώρους πράσινου που υπάρχουν αλλά αναφέρει και τους υπό διεκδίκηση χώρους από καταπατητές, εκκλησιαστικούς παράγοντες κ.τ.λ.

Επίσης υπάρχει forum συζήτησης αλλά το κυριότερο, υπάρχει και η δυνατότητα οποιος θέλει να μπορεί να ενημερώνει για χώρους σε κάθε γειτονιά, που είναι ελεύθεροι ή διεκδικούνται.
Από εμάς καλή επιτυχία, και με την ευχή να μην μείνει μόνο σε επιφανειακά "πράσινα" ζητήματα αλλά να γίνει ο πρώτος επίσημος (από φορέα) δικτυακός τόπος που θα έχει "ανοικτά" αυτιά στις καταγγελίες των πολιτών και βέβαια να γίνει η φωνή των πολιτών!!!... (διαβάστε περισσότερα και δείτε και το δελτίο τύπου της υπερνομαρχίας)

Το «ΑΤΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ» είναι μια ιστοσελίδα της Υπερνομαρχίας Αθηνών- Πειραιώς που αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για ζητήματα ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου στην περιοχή του λεκανοπεδίου. Στην ιστοσελίδα επιχειρείται μια πρώτη καταγραφή των χώρων που υπάρχουν σε κάθε δήμο της Υπερνομαρχίας, τους οποίους μπορούν να επισκεφτούν οι κάτοικοι για περίπατο, αθλητισμό, πολιτισμό, αναψυχή. Η καταγραφή αυτή εκτός από χρήσιμες πληροφορίες για τον κάθε χώρο περιλαμβάνει κατατοπιστικές φωτογραφίες ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις πάρκων υπερτοπικής σημασίας (Πεδίον του Άρεως, Εθνικός Κήπος, Αττικό Άλσος κ.α.) υπάρχει η δυνατότητα εικονικής περιήγησης.

Ακόμη πιο σημαντική λειτουργία της ιστοσελίδας μας είναι η καταγραφή ελεύθερων χώρων σε κάθε δήμο που μπορούν να μετατραπούν σε πυρήνες αστικού πρασίνου. Χώροι, δηλαδή, που είναι υπό διεκδίκηση είτε από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης είτε από κινήσεις πολιτών αλλά το κράτος για διάφορους λόγους δεν αποδίδει.

Στόχος της ιστοσελίδας «ΑΤΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ» είναι ο διαρκής εμπλουτισμός της έτσι ώστε να παίξει το ρόλο ενός διαδικτυακού παρατηρητηρίου για θέματα ελεύθερων / πράσινων χώρων.

Στο φόρουμ που έχει φτιαχτεί για τον κάθε «πράσινο» ή «διεκδικούμενο» χώρο μπορείτε ελεύθερα να δώσετε τις πληροφορίες και τα σχόλια σας που θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε ενημερωμένη την ιστοσελίδα με τα ζητήματα που σας απασχολούν είτε για τους τόπους που έχουμε καταγράψει είτε για άλλους που θέλετε να αναφέρετε.

Θέλουμε τις πληροφορίες και τις απόψεις σας για το τι γίνεται στην ευρύτερη γειτονιά σας. Η ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ πολιτών και υπεύθυνων φορέων για θέματα περιβάλλοντος μέσα από αυτό το φόρουμ είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αυτό προϋποθέτει μια απλή διαδικασία εγγραφής (δίνετε μόνο το email σας) όπως σε όλα τα φόρουμ του διαδικτύου, η οποία θα επιτρέπει εάν επιθυμείτε τη διακρή ενημέρωσή σας για σχόλια και πληροφορίες που κατατίθενται από άλλους χρήστες. Αναμένουμε τη συμμετοχή σας.

Για οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@attiko-prasino.gr

Βασίλης Βαμβακάς, Επιστημονικός Συνεργάτης Υπερνομαρχίας
Νατάσα Στάμου

Τηλ. Επικοινωνίας: 210- 6920266, 210- 6915687

Δεν υπάρχουν σχόλια: