24 Αυγ 2009

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΣΤΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ


Άρτι αφιχθέντες και μπαρουτοκαπνισμένοι και ... κουρασμένοι από την προσπάθεια πυρόσβεσης στις φωτιές της Ανατολικής Αττικής. Ευπειθώς αναφέρουμε:

Διώνη, Αγ. Σπυρίδωνας, Καλλιτεχνούπολη, Πικέρμι, Βουντζάς και λοιπές γύρω περιοχές δεν κινδυνεύουν πλέον, είναι υπό πλήρη έλεγχο (με τούτη βέβαια την πυροσβεστική ποτέ δεν είσαι σίγουρος αλλά τέλος πάντων)... άλλωστε δεν έχει μείνει και πολύ να καεί!!, άρα μειώνεται και ο κίνδυνος!!!

Ελάχιστες αναζωπυρώσεις, και χαλαρότης γενικώς, μετά από δύσκολες στιγμές που πέρασαν σήμερα και μέχρι πριν από λίγο αυτές οι περιοχές... (και εμείς)...
Στην Ανατολή, πάνω από την Νέα Μάκρη, τα πράγματα είναι σχετικά ανεξέλεγκτα, αλλά λογικά ήδη πρέπει να επιχειρούν δεκάδες πεζοπόρα τμήματα και του στρατού, και πλέον και τα αεροσκάφη, τα οποία μέχρι πριν λίγο επιχειρούσαν στο σημείο που συμμετείχαμε και εμείς, Διώνη, Αγιο Σπυρίδωνα και Ντράφι.

Η απόλυτη απογοήτευση είναι το Πεντελικό όρος, καθώς από χαμηλά στο ύψος της Νέας Μάκρης ανεβαίνοντας το βουνό μέχρι την κορυφή, από το δρόμο του Διονύσου, δεν υπάρχει καθόλου πράσινο, ακόμη και τα προσφάτως καμένα ξανακάηκαν.

Το ίδιο συνέβη βέβαια και σε Βουντζά, Καλλιτεχνούπολη, Νταού κ.τ.λ. Το ότι 3 φορές, το 1998, το 2005, και τώρα, στα συγκεκριμένα σημεία ακλουθούσε η φωτιά την ίδια διαδρομή, δε λέει κάτι για τους αρμόδιους... πάντα φταίει ο Στρατηγός άνεμος!!!

Δεν είναι η ώρα να γκρινιάξουμε... και το χειρότερο είναι ότι δε θέλουμε κιόλας...

Απογοητεύτηκαμε ρε... Απογοητεύτηκαμε...
Φωτογραφία από:http://sofoscrete.blogspot.com/


2 σχόλια:

paraxeno είπε...

να στε καλά βρε παιδιά, χωρίς εσάς και καποια παιδιά της πυροσβεστικής θα κλαιγαμε πολύ περισσότερο τώρα...

για θυμισέ μου λίγο να με βοηθήσεις τι ακριβώς θα επρπε να τους πει η ιδια τρις ακολουθημένη διαδρομή της φωτιάς, γιατί κι εμέ μου διαφεύγει γαμώτο...

ή τους το ειχε πει νωρίτερα με την αρχή της φωτιάς οτι εχουν συμβολαια τιμής με τιποτε καλοπαίδια που περιμένουν χρονια για να χτίσουν εκεί γυρω... εχει και θεα στη θαλασσα απο πολλές μεριές.... ειν και ψηλά αετοφωλιές αλλα σημεία, καλά ειναι για επέκταση αστικού ιστού....

ελληνες ενεργοι πολιτες είπε...

Το μεγάλο όραμα του ΥΠΕΧΩΔΕ γίνεται πράξη, χωρίς καθυστερήσεις μετά το νέο ρυθμιστικό σχέδιο και τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Η Αττική μια απέραντη τσιμεντένια πολιτεία...