5 Ιουλ 2009

Έριν Μπρόκοβιτς - Ασωπός


Η ιστορία με το εξασθενές χρώμιο καλά κρατεί. Άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα στην Ελλάδα, γη και προϊόντα μολύνονται χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται. Ήδη και στην Εύβοια έχουν μετρηθεί μεγάλες ποσότητες εξασθενές χρωμίου. Το κράτος κάνει πως δε βλέπει, και οι ντόπιοι ή κοιτάνε την παραγωγή τους, ή τη δουλειά τους στα εργοστάσια ή φοβούνται.
Όσοι δε γνωρίζουν τι σημαίνει εξασθενές χρώμιο, αλλά και όσοι θέλουν να δουν το ρόλο και τις πιέσεις των εταιρειών, δεν έχουν παρά να δουν απόψε το βράδυ στην τηλεόραση την ταινία "Έριν Μπρόκοβιτς"... Μια ταινία η οποία μεταφέρει στην οθόνη (με τις όποιες κινηματογραφικές υπερβολές) την αληθινή ιστορία με τις προσπάθειες της Έριν Μπρόγκοβιτς να ενημερώσει και να δημοσιοποιήσει τις δολοφονικές πρακτικές των εταιρειών, μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα με εξασθενές χρώμιο και στέλνοντας στο θάνατο δεκάδες πολίτες.
Η περίπτωση του Ασωπού, είναι ίδια και απαράλλακτη. Μόλυνση, θάνατοι, εκβιασμοί και προπηλακισμοί στην ημερήσια διάταξη.
Στις 15 Απριλίου η Έριν Μπρόκοβιτς ήταν στο Ευρωκοινοβούλιο για τον Ασωπό.
Δείτε και ένα μικρό ιστορικό για την υπόθεση Erin Brockovich – Hinkley California, στο blog "Asopos SOS" που είναι η αιχμή του δόρατος ενάντια στις δολοφονικές πρακτικές των εταιρειών και στην απάθεια της πλειοψηφίας των κατοίκων: http://asopossos.wordpress.com/hinkley/


Δεν υπάρχουν σχόλια: