1 Ιουλ 2009

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Την Τρίτη και την Τετάρτη 2 και 3 Ιουνίου διοργανώθηκε ένα πολύ σημαντικό διεθνές συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής, με θέμα «Η Κλιματική Αλλαγή ως πρόκληση για τις Μελλοντικές Γενιές». Το Συνέδριο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO και Προέδρου του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, και του Προέδρου της «Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για τη Κλιματική Αλλαγή» που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2007 Δρ Rajendra Pachauri.
Μια πλειάδα επιστημόνων και προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους συμμετείχαν, όπως οι κύριοι: Pachauri, βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης και Πρόεδρος της Διακυβερνητικής για την κλιματική αλλαγή, Matsuura Γενικός Διευθυντής της UNESCO, Richardo Lagos πρώην πρόεδρος της Χιλής και ειδικός απεσταλμένος για την κλιματική αλλαγή του ΟΗΕ, Walter Fust γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Ανθρωπιστικού Φόρουμ και άλλοι πολλοί. Δείτε εδώ το συνολικό πρόγραμμα: http://www.childfamily.gr/pdf/Preliminary_Program_gr.pdf
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μπήκαν στο τραπέζι του διαλόγου ζητήματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και τη διεθνή ασφάλεια, το περιβάλλον και τους κινδύνους από τις διατροφικές συνήθειες, τις δυνατότητες που υπάρχουν για αλλαγή πλεύσης προς μια πράσινη κοινωνική αντίληψη, την αγωνιώδη προσπάθεια των επιστημόνων να ευαισθητοποιήσουν και να πιέσουν τους ηγέτες που θα συμμετέχουν στη διακυβερνητική διάσκεψη της Κοπεγχάγης, και επίσης ανακοινώθηκε « Η Διακήρυξη των Αθηνών για τα ευάλωτα παιδιά και την κλιματική αλλαγή».
Ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς η επίσημη πρόσκληση και η συμμετοχή μας σε ένα τόσο σημαντικό διεθνές συνέδριο, καθώς οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκομίσαμε ήταν ανεκτίμητες, ενώ επιπροσθέτως ήμασταν η μοναδική εθελοντική ομάδα που είχε προσκληθεί και έδινε το παρόν. Στις φωτογραφίες συζητώντας για τις κλιματικές αλλαγές, στο περιθώριο του συνεδρίου, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γεώργιο Παπανδρέου, με τον Επίτροπο Αρμόδιο για το Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Έπιτροπής κ. Σταύρο Δήμα και με τον Καθηγητή κ. Χρήστο Ζερεφό, Ακαδημαϊκό, Πρόεδρος Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μέλος της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή η οποία τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης 2007.


Δεν υπάρχουν σχόλια: