13 Φεβ 2010

Τα "σκουπίδια" κάτω από το χαλάκι...

Φιλοπάππου: Έδιωξαν τους άστεγους για να γιορτάσουν τα κούλουμα!!!

Από τους Οικολόγους Πράσινους Ζακύνθου: http://zantegreens.blogspot.com/, μπήκε ως σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση, το παρακάτω άρθρο από το tvxs.gr (τοπικά νέα).


Εμείς μοιράζαμε προχθές υπνόσακους και υποστρώματα στους άστεγους και η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας τους έπαιρνε πίσω μαζί με όλα τα υπάρχοντά τους!!!!


Τρείς λέξεις μόνο ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ…

Διαβάστε το άρθρο και θα καταλάβετε…

...Στην εκδίωξη των αστέγων που έχουν βρει καταφύγιο στην ευρύτερη περιοχή του αναψυκτηρίου του Πηκιώνη στον Λουμπαρδιάρη προχώρησε η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων εν όψει των εκδηλώσεων για τα κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα.
Οι περίπου 10-15 άστεγοι που διαβιούν στη γύρω περιοχή αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν μετά από συντονισμένη επιχείρηση της δημοτικής αστυνομίας το πρωϊ της Παρασκευής...
Πατήστε "Διαβάστε περισσότερα" για να δείτε όλο το άρθρο.


Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Παπαδάκης, δηλώνει στο tvxs πως η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες της αρχαιολογικής υπηρεσίας ενώ όπως υποστηρίζει υπήρχε κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς στο πάρκο του Φιλοπάππου ενώ συνεχή ήταν και τα παράπονα των κατοίκων.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν περίοικοι είναι πάγια τακτική του Δήμου να απομακρύνει τους άστεγους πριν από την Καθαρά Δευτέρα, για να υπάρχει “καλύτερη εικόνα της περιοχής στα Κούλουμα”.

Πάντως από την πλευρά του Δήμου, ο κ. Παπαδάκης τονίζει στο tvxs πως στους συγκεκριμένους άστεγους είχε γίνει κατά καιρός πρόταση να μεταφερθούν στο ξενοδοχείο αστέγων του Δήμου, στο Μεταξουργείο, αλλά εκείνοι το είχαν αρνηθεί.

Για απαράδεκτη πρακτική και για την εφαρμογή μιας πολιτικής που έχει στο επίκεντρό της μόνο τη “βιτρίνα” κάνει λόγο στο tvxs η δημοτική σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης Ελθήνα Αγγελοπούλου καλώντας τον Δήμο και προσωπικά τον δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη να σκύψει με πραγματικό ενδιαφέρον πάνω από ένα υπαρκτό πρόβλημα, που όμως χρειάζεται μεγαλύτερη ευαισθησία στην αντιμετώπισή του.

Διαψεύδουν τις κατασχέσεις

Σύμφωνα με καταγγελίες των περιοίκων, τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων με τη συνοδεία ανδρών της Δημοτικής Αστυνομίας σε πολλές περιπτώσεις δεν βρήκαν τους ίδιους τους άστεγους παρά μόνο τα προσωπικά τους αντικείμενα (κουβέρτες, ρούχα κτλ) τα οποία και κατέσχεσαν.

Τις καταγγελίες αυτές διαψεύδει πάντως ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Παπαδάκης και τονίζει πως πράγματι οι άστεγοι εκδιώχθηκαν αλλά δεν έχει κατασχεθεί το παραμικρό. “Εξάλλου και οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας φοβούνται να πιάσουν τα ρούχα και τα σκεπάσματα αυτά, για τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών”, λέει χαρακτηριστικά. Πάντως οι περίοικοι και οι ίδιοι οι άστεγοι επιμένουν στην καταγγελία για τις κατασχέσεις ενώ μία άστεγη γυναίκα φέρεται να έχει χάσει και τα χαρτιά της τα οποία ήταν μέσα στα υπόλοιπα προσωπικά της αντικείμενα που “έκαναν φτερά”.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ντροπή!
η απανθρωπιά τους δεν έχει όρια

ελληνες ενεργοι πολιτες είπε...

Μία λέξη, όλη η σκληρή πραγματικότητα...

Ανώνυμος είπε...

όσα δεν βλέπει η πεθερά, τα άλλα κάτω από το χαλάκι.
Βλέπετε, θα είχαν και απευθείας λινκιά τα κανάλια για την προβολή στο Φιλοπάπου.

Απέξω κούκλα και από μέσα πανούκλα.

Σιχτήρια.

ελληνες ενεργοι πολιτες είπε...

Ντροπή... Σιχτίρια... και λοιπά...

Ανώνυμος είπε...

Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο!

ελληνες ενεργοι πολιτες είπε...

Καλημέρα Valerie,

και που είσαι ακόμη, τι έχουμε να δούμε...

Γιάννης Μπακόπουλος είπε...

Γιατί φωνάζετε κύριοι?? Ο Ομέρ Πριόνης αναβαθμίστηκε σε Αμπντούλ Χαμίτ Τζαφέρη!! Εύκολο!!!
Γιάννης Μπακόπουλος
yannisbakopoulos@yahoo.com
http://cag.dat.demokritos.gr

ελληνες ενεργοι πολιτες είπε...

Να δούμε ποιο άλλο πρόσωπο θα μας δείξει...
Καλησπέρα