16 Φεβ 2010

Επιτέλους! Η Νομαρχία Βοιωτίας κλείνει (προσωρινά) την ΕΑΒ.

Όπως μας ενημέρωσε μόλις το Asopos SOS ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία της ΕΑΒ επειδή δεν έχει άδεια διαχείρισης επικινδύνων αποβλήτων.

Μετά από τόσα χρόνια, που λιγοστοί κάτοικοι παλεύουν με κράτος, νομαρχίες, κατοίκους και μεγαθήρια εταιρείες, για την ρύπανση του Ασωπού και του δολοφονικού εξασθενές χρωμίου που αφθονεί στα νερά του ποταμού αλλά και στον ευρύτερο υδροφόρο ορίζοντα επιτέλους
κάτι φαίνεται να κινείται για πρώτη φορά.

Είναι μια μεγάλη δικαίωση για όσους μόχθησαν για την προστασία της περιοχής.

Ευχόμαστε να μην μείνουν μόνο στην απόφαση…


Εδώ ένα απόσπασμα από την απόφαση της Νομαρχίας:

"ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Συντήρησης επισκευής και κατασκευής αεροσκαφών που είναι εγκατεστημένη και λειτουργεί στο Δ.Δ Τανάγρας Δήμου Τανάγρας Ν. Βοιωτίας και ανήκει στην εταιρεία με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε. γιατί δεν έχετε εφοδιαστεί με άδεια διαχείρισης επικινδύνων αποβλήτων σύμφωνα με τις διατάξεις…"

Την εισήγηση και την απόφαση για την προσωρινή διακοπή λειτουργίας της ΕΑΒ μπορείτε να βρείτε στο: Asopos SOS, και να δείτε και συγκλονιστικά στοιχεία για το όλο θέμα της μόλυνσης του Ασωπού...



2 σχόλια:

paraxeno είπε...

σιγή ιχθύος τηρήθηκε από όλους σχετικά με το θέμα αυτό εε?

ανθρωπος απο την περιοχή μου είπε ότι λεωφορεία με ματσο κόσμο πανε κι έρχονται στο εργοστάσιο, χωρίς να μπορώ να το επιβεβαιώσω... τι ακριβώς σημαινει αναστολή?

ελληνες ενεργοι πολιτες είπε...

Μούγκα στην καθομιλουμένη...

Αναστολή σημαίνει ότι... εργαζόμεθα κανονικά!!!

Ίσως να έχει κινηθεί νομικά η εταιρεία, ποιος να ξέρει...