24 Οκτ 2009

"Αθώα" η πυροσβεστική για τη φωτιά στη Λιχάδα Ευβοίας...

Καμία ευθύνη στο Πυροσβεστικό Σώμα δεν καταλογίζει το πόρισμα της πυροσβεστικής για την φωτιά της 13 Οκτωβρίου στη Λιχάδα Ευβοίας που βρίσκεται ήδη στα χέρια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Παρά τις καταγγελίες για ευθύνη των πυροσβεστών στην αναζωπύρωση της πυρκαγιάς, το πόρισμα -σύμφωνα με πληροφορίες- αναφέρει ότι η πυρκαγιά προήλθε από σπινθήρες σε πυλώνες της ΔΕΗ και από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της κοινότητας Λιχάδας, η φωτιά ξέσπασε μεν αρχικά φωτιά από καλώδια της ΔΕΗ, ωστόσο μετά από 3 – 4 ώρες οι πυροσβέστες έφυγαν από την περιοχή, παρά τους ισχυρούς ανέμους.

«Δεν ξέρω ποιος εγκληματίας έδωσε την εντολή, στις 3μμ η φωτιά αναζωπυρώθηκε στο ίδιο σημείο» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Καρανικολός.
πηγή: http://www.skai.gr/articles/news/greece/

Επειδή τα πορίσματα τα συντάσουν οι ίδιες οι υπηρεσίες που ελέγχονται, μια ερώτηση μόνο: Υπάρχει κανένα πόρισμα στη διάρκεια των ετών που να λέει ότι ευθύνεται κάπου, έστω και από αμέλεια, η πυροσβεστική;;;

2 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Αυτο ρωτας εσυ; Εγω ρωταω...ειναι δυνατον η ιδια η υπηρεσια που ελεγχεται να συντασσει το πορισμα; Σαν να συλλαβεις καποιον για ο,τιδηποτε και να τον ορισεις εισαγγελεα...ειναι ποτε δυνατον να κατηγορησει τον εαυτο του; Λυπαμει, αλλα σε τετοια επιπεδα ευθιξιας δεν θα φτασουμε ουτε στον υπνο μας!
Καλησπερα!

ελληνες ενεργοι πολιτες είπε...

Γεια σου πεταλούδα...
Τα ερωτήματα έχουν καταντήσει να είναι... ρητορικά!!!