19 Οκτ 2009

Δίνουμε νόημα στα σκουπίδια

Μεγάλη εκστρατεία για την ανακύκλωση αρχίζει από Δευτέρα 19 Οκτωβρίου ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης.

Η εκστρατεία είναι χωρισμένη σε θεματικές ενότητες (ανακύκλωση συσκευασιών, αυτοκινήτων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας, ελαστικών και άλλων υλικών), ενώ καθημερινά μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ 100,3 οι ειδικοί θα δίνουν πληροφορίες γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Παράλληλα, οι ακροατές του ΣΚΑΪ θα μπορούν να υποβάλλουν τις ερωτήσεις, αλλά και τις καταγγελίες τους, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης ΣΚΑΪ.gr, αλλά και τηλεφωνικά στο 210 48.00.101.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτης της Hellastat Α.Ε, παρά τις όποιες καθυστερήσεις η πρόοδος των εργασιών στην ανακύκλωση χαρακτηρίζεται ραγδαία στη χώρα μας.
Ειδικότερα, στα υλικά συσκευασίας το συνολικό ποσοστό ανακύκλωσης το 2008 διαμορφώθηκε σε 50% έναντι 43% το 2006, με τους ποσοτικούς στόχους να επιτυγχάνονται στο χαρτί, τον χάλυβα και το ξύλο.

Παράλληλα, τα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών αυξήθηκαν από 12 σε 18, δημιουργήθηκε εργοστάσιο ανακύκλωσης γυαλιού, ενώ το 2008 ανακυκλώθηκαν 63 χιλ. περίπου οχήματα τέλους κύκλου ζωής σε 66 κέντρα επεξεργασίας οχημάτων, ποσότητα υπερδιπλάσια από το 2006.

Τέλος, άκρως θετική θεωρείται η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά ζητήματα και η ανάληψη από επιχειρήσεις πρωτοβουλιών που έχουν ως στόχο είτε την ενημέρωση και την κινητοποίηση των πολιτών, είτε την ανάληψη συγκεκριμένων ενεργειών ανακύκλωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: