21 Σεπ 2009

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο θα είναι η 22α Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας μετακίνησης 2009.

Η ευρωπαϊκή εβδομάδα μετακίνησης διοργανώνεται κάθε χρόνο από τα δίκτυα πόλεων «Eurocities», «Énergie-Cités» και «Climate Alliance», με την πολιτική και οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κάθε χρόνο επιλέγεται ένα θέμα που θα τονίζει μια ιδιαίτερη πτυχή της κινητικότητας. Φέτος, το θέμα είναι ο αντίκτυπος των αστικών μεταφορών στην κλιματική αλλαγή.

Τίτλος της εβδομάδας μετακίνησης για το 2009 είναι : «Καλύτερο κλίμα για τις πόλεις μας». Εντάσσεται στην εκστρατεία για τις πράσινες μεταφορές η οποία τονίζει τον σημαντικό ρόλο που έχουν οι πόλεις στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Τα ιδιωτικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά ευθύνονται κυρίως για τον θόρυβο, τη ρύπανση και την κυκλοφοριακή συμφόρηση που δυσκολεύουν τη ζωή στην πόλη καθώς και για την παραγωγή CO2, του αερίου στο οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η κλιματική αλλαγή.

Στο πλαίσιο της εβδομάδας μετακίνησης διοργανώνονται εκδηλώσεις για την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, ώστε να περιοριστεί η χρήση των ΙΧ. Πολλές πόλεις και κωμοπόλεις αξιοποιούν την ευκαιρία αυτή για να παρουσιάσουν νέες ή βελτιωμένες υπηρεσίες δημόσιων μεταφορών, πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους. Η ΕΕ παρέχει χρηματοδοτική στήριξη και βραβεύει το καλύτερο πρόγραμμα.
http://ec.europa.eu/ellada/news/news/20090921_mobility_week_el.htm
Πηγή φωτογραφίας: dimosnawordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: