1 Ιουλ 2008

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους κυρίους Πολύδωρα , Κόη, Φούρλα και βέβαια στις ελληνικές κυβερνήσεις τις τελευταίας 20ετίας.
Για τον ένα χρόνο που έχει καεί η Πάρνηθα και για όσους σβήνουν το πρώτο κεράκι για αυτά τα μαύρα γενέθλια..
Δείτε τις φωτογραφίες του Αυγερινού από την Πάρνηθα 1 χρόνο μετά.
Εμφανής η αδυναμία της φύσης να γίνει φυσική αναδάσωση καθώς έχουν μείνει μόνο πέτρες και καμένοι κορμοί δέντρων.
Έναν χρόνο μετά δεν έχει φυτρώσει ούτε καν αγριάδα, το χώμα έχει φύγει, και έχουν μείνει μόνο πέτρες... (δείτε τη συνέχεια)

Η δολοφονία της Πάρνηθας.
Το Σάββατο βρεθήκαμε μαζί με τα παιδιά του oikologio.gr στην Πάρνηθα σε μια όμορφη αλλά και διδακτική εκδρομή που είχαν οργανώσει.

Με τον Φώτη το δασολόγο να μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την ελάτη, την αναδάσωση, φυσική και τεχνιτή, τις δυνατότητες στην Πάρνηθα,
και με τα παιδιά του ΕΔΑΣΑ που μας έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες για την πυροπροστασία και το φυλάκιο που επανδρώνουν εδώ και 20 χρόνια.
Η εικόνα της καμένης Πάρνηθας ήταν συγκλονιστική, το ακόμη χειρότερο όμως ήταν το ότι ένα χρόνο μετά το ελάχιστο χώμα που υπήρχε έχει φύγει, και φαίνονται πλέον μόνο τα λευκά πετρώματα και οι καμένοι κορμοί δέντρων.
Δυστυχώς σε όλη σχεδόν την καμένη έκταση δεν έχει φυτρώσει τίποτα παρά μόνο πέτρες. Αυτό σημαίνει ότι η φυσική αναδάσωση πλέον είναι σχεδόν αδύνατη…
Αποδεικνύεται με τον πλέον άσχημο τρόπο, η ανικανότητα της περσινής ηγεσίας της πυροσβεστικής και του υπουργείου να σώσει τον μεγάλο πνεύμονα της Αττικής, και φέτος βλέπουμε τα αποτελέσματα…
Να μην ξεχάσουμε βέβαια την βαρυσήμαντη δήλωση του τότε υπουργού που ερχόμενος στην Πάρνηθα, την ημέρα της καταστροφής, από την «εάρινη σύναξη των αγροφυλάκων» είπε ότι «ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ»!!!
Εμείς την πατήσαμε που μας κόβετε το οξυγόνο και σας ανεχόμαστε…
Ντροπή σε όλους μας για αυτό το έγκλημα εις βάρος των κατοίκων της Αττικής.
Δείτε το video που έφτιαξε ο nefelikas για το oikologio.gr.

19 σχόλια:

loco είπε...

Το ιστορικό της κατάστασης :

1)Ο κ. Πολύδωρα, ο οποίος για να δικαιολογήσει την ολιγωρία της Πυροσβεστικής έλεγε ότι δεν επιχειρήθηκαν ρίψεις νερού από αέρος προκειμένου να μη πληγούν οι πυλώνες της ΔΕΗ στην περιοχή και προκληθεί μπλακάουτ. Αμέσως τον διέψευσε ο γενικός διευθυντής Μεταφοράς της ΔΕΗ κ. Δημ. Μπουσδέκης ο οποίος δήλωσε ότι η Πυροσβεστική μπορούσε να κάνει το έργο της και ότι η ΔΕΗ ήταν απολύτως έτοιμη για αυτό!

2) Η κυβέρνηση αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για τις παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού οι οποίες οδήγησαν στην καταστροφή του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας και κάλυψε τον κ. Πολύδωρα. Σε δηλώσεις στήριξης του υπουργού Δημόσιας Τάξης προέβησαν και ο κ. Γιώργος Σουφλιάς και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Ωστόσο, η φράση του ιδίου του κ. Πολύδωρα «την πατήσαμε», αναφερόμενος στην τραγωδία της Πάρνηθας, ηχεί ακόμη πάνω από τα αποκαΐδια του Δρυμού.

3) Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Παν. Φούρλας είναι, σύμφωνα με τον κ. Σουφλιά, ένας από τους παράγοντες που ευθύνονται για την τραγωδία της Πάρνηθας. Ο ίδιος δεν φαίνεται να συμμερίζεται αυτή την άποψη και δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή να υποβάλει την παραίτησή του. «Είμαι πολύ στενοχωρημένος, πάω να σκάσω» ήταν το μοναδικό σχόλιό του, βλέποντας τις φλόγες της Πάρνηθας. Δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο και να εξηγήσει γιατί πάει να σκάσει, ωστόσο τόνισε ότι ως γραμματέας Πολιτικής Προστασίας δεν έχει θεσμική αρμοδιότητα στα θέματα κατάσβεσης!

4)Ο αντιστράτηγος κ. Ανδρέας Κόης έχει όλα τα χαρακτηριστικά του εξιλαστήριου θύματος μετά την τραγωδία των πυρκαϊών οι οποίες έπληξαν την Ελλάδα. Ως υπεύθυνος της Πυροσβεστικής και της δασοπυρόσβεσης δέχτηκε όλα τα πυρά, προκειμένου να μεταβιβαστούν οι σοβαρές πολιτικές ευθύνες και να προστατευθούν από την κατακραυγή της κοινής γνώμης σημαντικά στελέχη της κυβέρνησης. Ο ίδιος ζήτησε, κατά τη διάρκεια της πυρκαϊάς στην Πάρνηθα, να του χορηγηθεί άδεια για συνέντευξη Τύπου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό, η οποία όμως, με εντολή Πρωθυπουργού, δεν του χορηγήθηκε ποτέ! Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο κ. Πολύδωρας ζήτησε από τον κ. Κόη να αναβάλει για αργότερα τη συνέντευξη με το αιτιολογικό ότι ακόμη ήταν ανοικτά τα μέτωπα στην Πάρνηθα και το καλοκαίρι μακρύ, γι' αυτό ήταν προτιμότερο να κάνει τον απολογισμό και τις παρατηρήσεις του στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου.

5)Ο ίδιος υπερασπίζεται τον εαυτό του, λέγοντας ότι στην πυρκαϊά της Πάρνηθας δεν είχε όλα τα εναέρια μέσα στη διάθεσή του αφού καιγόταν όλη η Ελλάδα και ότι δεν υπήρχε επίγεια πρόσβαση για την ανάσχεση της φωτιάς μετά τα Δερβενοχώρια. «Και δρόμοι υπήρχαν και βατοί ήταν» υπήρξε η απάντηση-καταπέλτης του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά, ο οποίος έδωσε και τη χαριστική βολή στον αρχηγό της Πυροσβεστικής.


6)Ο υπουργός Εσωτερικών κ.Παυλόπουλος, κινούμενος σε εντελώς αντίθετη γραμμή από τον κ. Σουφλιά, έπλεξε το εγκώμιο των επιχειρησιακών παραγόντων και υπογράμμισε ότι, σε συνθήκες πρωτόγνωρες για την Ελλάδα, Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία υπερέβαλαν εαυτόν, αρνούμενος ότι υπήρξαν λάθη και ότι εντοπίζονται ευθύνες!

Μάλιστα.

ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΟΛΟΙ δηλαδή. Όλα πήγαν κατ'ευχήν!



Πηγή : http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15106&m=A13&aa=1


Εν κατακλείδι (με τυχαία σειρά):
1) Δεν φταίει ο ΓΓ της Πολιτικής Προστασίας

2) Δεν φταίει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

3) Δεν φταίει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης

4) Δεν φταίει η ΔΕΗ

Και προφανώς, έστω για λόγους ευθυξίας, έτσι για το "θεαθήναι",για τα μάτια του κόσμου, δεν παραιτείται κανείς , είναι όλοι άμοιροι ευθυνών, όλοι τους είναι υπεύθυνοι και όλοι τους είναι ανεύθυνοι.

http://www.oikologio.gr/content/view/319/111/











Ελλάς το μεγαλείο σου!








Αλλά ποιος φταίει άραγε?

Φταίω εγώ και EΣΥ αναγνώστη που δεν ξέρεις από δασοπυρόσβεση. Που δεν έχεις τα τεχνικά μέσα. Που δεν πληρώνεσαι επειδή δεν είναι δουλειά σου.

ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ που αυτοί "δεν κουνήθηκαν από τις καρέκλες τους" (λες και είναι βιδωμένες οι άτιμες!).

ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ που για να ξυπνήσει η περιβαλλοντική συνείδηση μέσα μας, θα έπρεπε να θρηνήσουμε νεκρούς, να χαθούν σπίτια, αγροικίες, χωράφια, λιοστάσια, εκατομμύρια στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης που δεν πρόκειται να ξαναγεννηθούν.Όχι εύκολα τουλάχιστον.


Μακάρι να είναι αυτές οι τελευταίες καταστροφές.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είπε...

loco μαινόμενος!!!
πολύ σωστές οι παρατηρήσεις.
μια επισήμανση μόνο, δεν φτάνουν οι ευχές...
θέλει πολύ δουλειά από όλους μας για να μην ξαναδούμε τέτοιες καταστροφές.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα θέλει πολύ δουλειά,
για να σταματήσει το κακό!

Πως θα σας φαινόταν,
να δημιουργηθεί και δημοσιοποιηθεί
επιτέλους ...

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ ΑΝΑ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
?

Αυτοί οι κύριοι, αφου κατακάψουν τις βουνοπλαγές που ορέγονται, έχουν το θράσσος να καταφεύγουν στη δικαιοσύνη επωνύμως για να διεκδικήσουν τίτλους ιδιοκτησίας.

Ας αρχίσουμε με τους καταπατητές του λεκανοπεδίου...

ΠΑΡΝΗΘΑ
ΠΕΝΤΕΛΗ
ΥΜΗΤΤΟΣ

...θα τολμήσετε;

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟΙ ΚΑΙΝΕ ΔΕΝΔΡΑ, ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ.......

Ανώνυμος είπε...

chomatery....


ΕΕΕ ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ !

Οσοι σήμερα καίνε δέντρα,
να είσαι βέβαιος,
οτι χθες καίγανε παιδιά !

Ετσι θες να γίνεις κι εσύ;

Υπαρχουν κι άλλες τιμωρίες
για τους εγκληματίες!

loco είπε...

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ ΑΝΑ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
?

Και πιστεύετε ότι υπάρχει κόμμα συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης που θα αναλάβει το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ μιας τέτοιας ενέργειας?


Αυτο-οργάνωση, αυτο-αφύπνιση, η μόνη λύση.

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΧΝΆΤΕ, ΦΊΛΟΙ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΙΟΥΦΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΡΟΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΩΝ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΤΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ; ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΦΩΤΙΑ.

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΙ, Η ΦΩΤΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΄(ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΟΜΙΑΣ) 2.000.000 ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ, ΕΠΙΔΗ ΕΠΕΣΕ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΚΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ. ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΥΠΟΔΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ.

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

loco


Δράσεις, σαν και την προτεινόμενη
δημιουργία "ΛΙΣΤΑΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ",
πρέπει να γίνεται απο ανεξάρτητους φορείς ...ερευνητές!

Οπως οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, να πούμε!

ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ;
=====================

"Αυτο-οργάνωση, αυτο-αφύπνιση, η μόνη λύση"

...που προτείνεις....


.....μέχρι να πάρω τον κολητό,
που πείνει φρέντο στην πλατεία
.....πάει κάηκε το βουνό!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είπε...

φίλε ανώνυμε, θα συμφωνήσουμε στη δημοσιοποίηση των καταπατητών,
αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να γνωρίζουμε ιδιοκτησίες, πραγματικούς καταπατητές, κ.τ.λ.
άλλωστε οι δύο μεγαλύτεροι καταπατητές δασικών εκτάσεων είναι γνωστοί, το ελληνικό κράτος και η εκκλησία διαχρονικά.
ευχαρίστως όποιος έχει στοιχεία να μας τα στείλει να τα δημοσιοποιήσουμε. αν και υπερτονίζετε το αν θα τολμήσουμε... Δεν υπάρχει θέμα τόλμης, όποιος έχει στοιχεία μπορεί να μας τα στείλει.
δεν έχουμε τη δυνατότητα από μόνοι μας να ξέρουμε ποιος και τι εκτός από τις καραμπινάτες περιπτώσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί.
είναι μια καλή ιδέα όποιος γνωρίζει να το δημοσιοποιεί...

chomatery είσαι υπερβολικός. θα συμφωνήσουμε με τον 5.27, τα παιδιά κανενός δεν φταίνε για τις αμαρτίες των γονέων.
η ουσία είναι να βρίσκονται οι εγκληματίες και να τιμωρούνται παραδειγματικά, όχι τα παιδιά τους...
θα συμφωνήσουμε με τον loco για αυτοοργάνωση και αυτοαφύπνιση σημειώνοντας ότι πρέπει να ξεβολευτούν οι βολεμένοι...

loco είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε,

αφήνω τον φρέντο που λες, και καταχωρώ στοιχεία στο tilaphos project.

Τι είναι αυτό?

Πολύ απλά, ένα datablog που καταχωρεί τις εκτάσεις που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες,σύμφωνα με τα ΦΕΚ και τις συντεταγμένες που έχουν δημοσιευθεί.
http://tilaphos-reforest.blogspot.com/


Θες για τα καμμένα?
Έμπα εδώ
http://tilaphos.blogspot.com/

Εκεί μέσα έχει πληροφορίες για το πως μπορείς να βοηθήσεις και εσύ, έστω και αν πίνεις φρέντο παράλληλα δίπλα στο πι-σι σου.


Επίσης, -προσωπική άποψη- εάν περιμένεις να πιάσει φωτιά για να τρέξεις....τότε έχεις χάσει το παιχνίδι.

Καλύτερα προλαμβάνειν, παρά θεραπεύειν.
Πώς μπορείς να βοηθήσεις?

click : www.edasa.gr

Κοπιάστε, μην ντρέπεστε :)

Ανώνυμος είπε...

"....ευχαρίστως όποιος έχει στοιχεία να μας τα στείλει να τα δημοσιοποιήσουμε...."

++++++++++++++++++++++++++++

H ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΩΝ
ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ-ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ

για να πετύχει, πρέπει να γίνει με σύστημα κι οργάνωση.

Αλλιώς το γενικό κι αόριστο, στείλτε, ότι έχετε...δεν αποδίδει!
Τυχαία περιστατικά θα αναφερθούν,
θα ξεχαστούν κι οι εμπρηστές θα συνεχίσουν την δουλίτσα τους
ΚΑΝΟΝΙΚΑ!

Ασε που με αυτό που προτείνεις κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν ...
όποιοι τολμήσουν να μιλήσουν!

Οι ΕΝ.ΠΟΛΙΤΕΣ, ας ενεργοποιήσουν τις κατα δήμο/περιοχή ομάδες τους, ας κινητοποιήσουν παρατηρητήρια,
ας απευθυνθούν στα μπλογκς, στα ραδιόφωνα, στις καφετέριες (μη γελάς, η καινούρια επικοινωνιακή στρατηγική εμπιστεύεται το τι΄διαδίδεται απο στόμα σε στόμα).

Οι Εν.ΠΟΛΙΤΕΣ δεν πήγαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα καμένα της Πάρνηθας;

Ε, δε μπορώ να πιστέψω ότι αν το αποφασίσουν δεν μπορούν
ΝΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ/ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ !

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είπε...

θα θέλαμε να διευκρινήσουμε κάτι:
οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ δεν είχαν πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έχουμε σε κάθε δήμο/περιοχή ομάδες, μακάρι να υπήρχε ένα δίκτυο ανθρώπων που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε πρωτοβουλίες τέτοιου είδους, ίσως μας μπερδεύετε με κομματικό φορέα που χρησιμοποιεί το "ενεργοί πολίτες"...
δεν έχουμε καμία σχέση με κόμματα και ούτε θέλουμε να έχουμε.
μια καλή ιδέα είναι αυτή που λέει ο loco με τον τήλαφο, ρίξτε μια ματιά...
επίσης είμαστε στη διάθεσή σας αν έχετε κάτι πιο συγκεκριμένο στο μυαλό σας, οργανωμένο και συστηματοποιημένο να το δούμε και να το προχωρήσουμε...
και βέβαια αν φοβόμαστε να μιλήσουμε για να μην στοχοποιηθούμε τότε δεν κάνουμε πολλά πράγματα, καλό είναι να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας...

Ανώνυμος είπε...

"Επίσης, -προσωπική άποψη- εάν περιμένεις να πιάσει φωτιά για να τρέξεις....τότε έχεις χάσει το παιχνίδι."
loco

Συμφωνώ απόλυτα. Ομως, 3 Ιουλίου να μιλάμε για πρόληψη, δε νομίζεις ότι είναι άκαιρο; Εδώ, "αυτοί" έχουν προετοιμαστεί απο το χειμώνα και το μόνο που έχουν να κάνουν
κι αν, είναι να πέρνουν πρόβλεψη καιρού!

__________________________________


"και βέβαια αν φοβόμαστε να μιλήσουμε για να μην στοχοποιηθούμε τότε δεν κάνουμε πολλά πράγματα, καλό είναι να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας..."
3 Ιούλιος 2008 2:29 μμ



ένας κούκος δεν φέρνει την Ανοιξη!

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ¨ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟ¨ Κο ΣΟΥΦΛΙΑ. ΠΕΡΑΣΕ ΝΥΧΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΚΑΙ "ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ" ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ....ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

Όσο για τον κ. Μητσοτάκη βεβαίως και τον είχαμε καλέσει θεσμικά, φίλε ανώνυμε, ως πρόεδρο της επιτροπης περιβάλλοντος, ασχέτως προσωπικών απόψεων,
άλλωστε όποιος ήθελε μπορούσε στην ημερίδα να του θέσει όποιον προβληματισμό, σκέψη, διαφωνία, ήθελε, έγινε ανοικτή συζήτηση.

27 Ιούνιος 2008 2:08 πμ

================================

οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ δεν είχαν πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έχουμε σε κάθε δήμο/περιοχή ομάδες,



3 Ιούλιος 2008 2:29 μμ


> > > > > =


AΡΑ

αφού τον καλέσατε
τον διαφημίσατε σαν ΟΙΚΟΛΟΓΟ...
μπορείτε να τον ρωτήσετε
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ
(Παπάγο - Χολαργό)
με τον οικογενειακό φίλο τους ΜΑΥΡΙΚΗ!

ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ;

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είπε...

3:03 η πρόληψη είναι κάτι που γίνεται όλο το χρόνο, καλοκαίρι χειμώνα, καθαρισμός, πυροπροστασία, πυροφύλαξη κ.τ.λ.
όσο περισσότεροι κούκοι τόσο καλύτερα!!!
ορίζοντα για τον συγκεκριμένο χρειάζεται ολόκληρο βιβλίο αφιερώσεων για την "περιβαλλοντική του ευαισθησία"
5:48 επιμένεις σε κάτι που δεν έχεις δίκιο, η απάντηση παραμένει η ίδια, ήταν θεσμική πρόσκληση.
και μια επισήμανση δεν έχουμε διαφημίσεις στο blog!!!
αν γνωρίζετε κάτι για αυτό που λέτε ευχαρίστως να το δημοσιοποιήσουμε

loco είπε...

[παράθεση]
Συμφωνώ απόλυτα. Ομως, 3 Ιουλίου να μιλάμε για πρόληψη, δε νομίζεις ότι είναι άκαιρο; Εδώ, "αυτοί" έχουν προετοιμαστεί απο το χειμώνα και το μόνο που έχουν να κάνουν κι αν, είναι να πέρνουν πρόβλεψη καιρού!
[τέλος παράθεσης]

Μάλιστα.. 3 Ιουλίου σήμερα, 4 Ιουλίου αύριο.
.
.
ΚΑΙ?
.
.

Περιμένετε από "αυτούς" (όπως τους αναφέρετε) να κάνουν πρόληψη? Φυσικά και όχι.

Για αυτό λοιπόν έχουν δημιουργηθεί τα κατά "τόπους" datablogs για να θυμήσουν σε "κάποιους" ότι μερικοί δεν ξεχνούν.



---------------------------------
ένας κούκος δεν φέρνει την Ανοιξη!
---------------------------------
Ελάτε να γίνουμε πολλοί κούκοι τότε!

--------------------------------------


Νομίζετε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται?

Ε,λοιπόν, το πρόβλημα λύνεται.
Επιστήμονες υπάρχουν,projects αξιόλογα (με εξαγωγή τεχνογνωσίας που εκμεταλλεύονται άλλες χώρες) γίνεται,τεχνολογία υπάρχει, γνώση υπάρχει,άνθρωποι που μπορούν να κάνουν πράγματα υπάρχουν, αυτό που δεν υπάρχει είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ και "θάβουν" όλες αυτές τις προσπάθειες.

Είτε υποβιβάζοντάς τες ως "μη επιστημονικά τεκμηριωμένες" (...πολύ μεγάλη συζήτηση αυτό), είτε επειδή εξυπηρετούν με περιτύλιγμα "χρυσού χαπιού" το όποιο νομοσχέδιο.

Και όταν έρθει η ρημάδα εκείνη η ώρα, ο καθείς από εμάς θα παραταχθεί στην "παράταξή του" (μην πω καμιά βαριά κουβέντα) και θα κάνει το "καθήκον" του, όπως του "επιβάλλει" η συνείδησή του, για να εξυπηρετήσει τα "μικροσυμφέροντά του".

Κύριοι (και κυρίες), πρώτα από όλα χρειάζεται περιβαλλοντική συνείδηση.Παιδεία. Πώς να το πω αλλιώς?
Κατά τα άλλα, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχα τα βράδυα, αφού έχουμε τσεκάρει το "λάιφ στάιλ" που προωθείται στα διάφορα ΜΜΕ...

Περαστικά μας.



ΥΓ: Ναι έχουμε ότι μας αξίζει. Πολλοί κοιμούνται ήσυχα το βράδυ. Αλλά λιγότεροι, δυστυχώς, κάνουν ότι μπορούν, και πάλι δεν είναι αρκετό για να "κοιμηθούν ήσυχα" το βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

loco 9.34


ΤΙ απο όσα είπες

κατατροπώνει τους εμπρηστές τώρα;


φιλιά στον κούλη και
τους συνεργάτες του!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είπε...

Η απάντησή μας υπάρχει εδώ σχετικά με τον "κούλη".
http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2008/06/blog-post_04.html
για τους εμπρηστές πείτε μας εσείς τι προτείνετε, και κυρίως τι κάνετε;