6 Οκτ 2011

Aρχίζει η δίκη για τις πυρκαγιές του 2007

Χρειάστηκαν πάνω από τέσσερα χρόνια για να ξεκινήσει η δίκη για τη μεγαλύτερη καταστροφή που υΧπέστη η Ελλάδα μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ότι στο κατηγορητήριο δεν υπάρχει ούτε ένας από την πολιτική ηγεσία της τραγικής εκείνης κυβέρνησης…

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Ηλείας εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση των φονικών και καταστροφικών πυρκαγιών της Ηλείας το καλοκαίρι του 2007.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων θα βρεθούν οι:

Σοφία Α. Νικολοπούλου, συνταξιούχο του ΟΓΑ (κατηγορείται πως ξέχασε το μαγειρικό σκεύος στην κουζίνα, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς).
πρώην Νομάρχης Ηλείας και νυν Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας.
έκπτωτος Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος.
Νικόλαος Μιχαλόπουλος, τότε προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρεστένων.
Παναγιώτης Τσούρας εποχικός πυροφύλακας.
Φώτης Παππάς, πρώην υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

3 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Καλες, χαρουμενες, ζεστες, αγαπησιαρικες, αισιοδοξες γιορτες Σταθη και Μαρινα!

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν είπαν ότι τις έβαλαν οι Τούρκοι τις φωτιές; Δεν το μολόγησαν και τους έχουν πάει και δικαστικά; Έτσι είχα ακούσει.

Ανώνυμος είπε...

Eισβολείς ανθρωποθυσιάζοντες Μυκηναίοι (ίδια κράνη με τα ασσυριακά) αλλάζοντας συνέχεια τα ονόματά τους για να ξεχνιούνται οι κανιβαλικές παραδόσεις τους, έφεραν τους πολέμους στην Ελλάδα και τη λοιπή Ευρώπη, και τα στοιχεία δείχνουν ότι τα ξαδέρφια Μινύες-Μυκηναίοι/Αχαιοί-Μινώταυροι (κατά ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ Ετεοκρητών, Δωριέων, Αιολέων, Ιώνων)-Μυρμιδόνες-Τρώες (-Ρωμαίοι-Γερμανοί*) κοκ, δικαίως τα αποδοκίμαζαν οι δημοκρατικοί στις τραγωδίες, για τη ΜΑΝΙΑ=μήνιν τους για δουλεμπόριο-ανθρωποθυσίες κλπ...
O Πέλοπας, γιος του Τάνταλου ή του Πακτωλού ή του Ξάνθου και της Κλυτίας, Φρυγικής ή Λυδικής καταγωγής, ήρθε στην Ελλάδα και κέρδισε το βασίλειο της Πίσας από το βασιλιά Οινόμαο.
Όταν ήταν μικρός, ο πατέρας του τον έκοψε κομματάκια και τον σερβίρισε στους θεούς βάζοντας την παντογνωσία τους σε δοκιμή. Οι θεοί αντιλαμβανόμενοι την απάτη δεν δοκίμασαν το φαγητό αυτό.
Ο Πέλοπας κέρδισε τους αγώνες στην Πίσα με άδικο τρόπο, αφού είχε βάλει τον Μυρτίλο,τον ηνίοχο του βασιλιά Οινόμαου να βγάλει τη σφήνα από το άρμα του για να χάσει επίτηδες με αντάλλαγμα το μισό βασίλειο. Κατόπιν, όμως δεν έδωσε στον Μυρτίλο το μισό βασίλειο και τον πέταξε από ένα γκρεμό στη θάλασσα. Σύμφωνα με μία εκδοχή, το Μυρτώο Πέλαγος ονομάστηκε έτσι από τον Μυρτίλο. Πριν πεθάνει ο Μυρτίλος πρόλαβε να τον καταραστεί, αυτόν και τους απογόνους του. Εξαιτίας του πολλές κατάρες βρήκαν το λαό του και ιδίως τα δύο παιδιά του Ατρέα και Θυέστη.
Από τους Μινύες-Μίνωες Μυκηναίους εισβολείς που τυράννησαν ΚΑΙ τους αυτόχθονες Ετεοκρήτες:
Σε ένα πλαίσιο (LM IB) στις ανασκαφές ακριβώς σε μια πλευρά του βασιλικού δρόμου, σε μικρή απόσταση βορειοδυτικά του μικρού παλατιού της Κνωσσού βρέθηκαν 327 κόκαλα παιδιών σε μια καμένη κατάθεση, στο υπόγειο ενός κτηρίου που ονομάστηκε ως «το βόρειο σπίτι». Αρχικά στα παιδιά αυτά αποδόθηκε ηλικία μεταξύ οκτώ και ένδεκα χρονών παιδιών και πρόσφατα μεταξύ δέκα και δεκαπέντε ετών, και σε ποσοστό μεταξύ 21% και 35% αυτών των κόκαλων, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν τεμάχια κρανίων καθώς επίσης και άλλα κόκαλα, και που βρέθηκαν όλα υπό μορφή ενός ασαφή σωρού, βρέθηκαν λεπτά σημάδια μαχαιριών, ακριβώς συγκρίσιμα με τα σημάδια σφαγής σε ζωικά κόκαλα, που συμβαίνουν ως αποτέλεσμα της αφαίρεσης του κρέατος. Ο κανιβαλισμός φαίνεται σαφώς υποδειγμένος. Το περιεχόμενο του πιθαριού, δείχνει ότι μερικές μερίδες των νέων παιδιών μαγειρεύτηκαν μαζί με ποικίλες άλλες εδώδιμες ουσίες.