20 Σεπ 2008

“ΙΕΡΕΣ” ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΕ 34 ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ!!!




Τη Δευτέρα στο Εφετείο εκδικάζεται μήνυση του Ιερού Ναού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (Μητρόπολη Φθιώτιδας) ενάντια στον πρώην Δήμαρχο Περιστερίου Θ. Δημητρακόπουλο και τον πρώην Αντιδήμαρχο διεκδικώντας την ιδιοκτησία!!! για 34 πλατείες, παιδικές χαρές και κοινόχρηστους χώρους, και την αποζημίωσή τους.

Πλατείες και κοινόχρηστοι χώροι που έχουν αποδοθεί στον Περιστεριώτικο λαό εδώ και δεκάδες χρόνια χωρίς ποτέ να αμφισβητηθούν παλαιότερα....(διαβάστε περισσότερα)



Είναι απορίας άξιον ότι η δίκη έχει αναβληθεί αρκετές φορές με αφορμή θέματα που έβαζε ο εκπρόσωπος του ναού, όπως είπε ο πρώην Δήμαρχος, ενώ σύσσωμα και ομόφωνα τα Δημοτικά Συμβούλια της πόλης διαχρονικά, αλλά και ο νυν Δήμαρχος είναι στο πλευρό της τέως Δημοτικής Αρχής, αλλά και όλος ο Περιστεριώτικος λαός καθώς οι συγκεκριμένοι χώροι που τα τελευταία χρόνια διεκδικούνται, είναι στη συνείδηση των κατοίκων κοινόχρηστοι, πάππου προς πάππου κατά τη λαϊκή έκφραση, όπως αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Περιστερίου και τις τοποθετήσεις του πρώην Δημάρχου αλλά και του αρμόδιου Αντιδημάρχου στο Δημ. Συμβούλιο.
Ενώ και ο νυν Δήμαρχος Αν. Παχατουρίδης θα παρευρίσκεται στη δίκη καθώς είναι κοινή, διαχρονική και διαπαραταξιακή πεποίθηση ότι οι κοινόχρηστοι χώροι ανήκουν στο λαό του Περιστερίου.

Μερικές συμπτώσεις…
Διεκδικείται στην συγκεκριμένη περίπτωση δάσος και δασική έκταση, αλλά και πλατείες και παιδικές χαρές. Σε ανάλογη περίπτωση διεκδικήθηκε λίμνη και παράκτιες εκτάσεις,

Ο τότε αντιεισαγγελέας εφετών κ. Σανιδάς!!! σημερινός Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάνει λόγο για «…επίορκα όργανα της Δημόσιας Διοίκησης…» στο 64/90 πόρισμά του και ζητά περαιτέρω έρευνα.

Το γνωμοδοτικό συμβούλιο δημοσίων κτημάτων πρότεινε την παραίτηση των δικαιωμάτων κυριότητας, για ένα μέρος της διεκδικούμενης έκτασης,

Άμεσα παραιτήθηκε το Υπ. Οικονομικών από τα δικαιώματα κυριότητας,
χωρίς να περιμένει να γίνει το δικαστήριο,

Ενώ πριν 2 χρόνια περίπου ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν η επίμαχη έκταση που φέρεται να ανήκει στο συγκεκριμένο ναό υπερπολλαπλασιάστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες,
όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα.

Βέβαια δεν έχει γίνει ανταλλαγή της διεκδικούμενης δασικής έκτασης με ολυμπιακό ακίνητο-φιλέτο όπως λανθασμένα έχει αναφερθεί σε διαδικτυακό forum.

Στη φωτογραφία χάρτης με όλες τις διεκδικήσεις ιδιωτών και Μητροπολιτικού Ναού Φθιώτιδας παρουσιάστηκε στην Ημερίδα του περιβαλλοντικού ομίλου "ΠΟΙΚΙΛΟ" 18-3-07.

1,8 :Οι εκτός σχεδίου και 2,6,7: οι εντός σχεδίου διεκδικήσεις του Μητροπολιτικού Ναού Φθιώτιδας. 3:Τα 80 στρέμματα του συναιτερισμού των πολεμιστών της "Κορέας" ( 18 στρέμματα εντός σχεδίου), 5: Τα 83 στρέμματα στην περιοχή "Γάτου" που αποχαρακτηρίστηκαν από δασικά και 4: Τα 80 στρέμματα από τα οποία αποβλήθηκε με δικαστικά απόφαση οι κληρονόμοι "Αγαπητού".
πηγή: http://www.petroupoli-tk.gr/2007/88.htm

update: τα ΜΜΕ ενημέρωσης έδωσαν μεγάλη έμφαση στο θέμα των διεκδικήσεων απο την μονή Λαμίας, και δόθηκαν εκτεταμένα ρεπορτάζ και ζωντανή σύνδεση από τον ALPHA TV και την εκπομπή studio Alpha, τον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ με ζωντανή σύνδεση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, http://www.skai.gr/master_avod.php?id=94456&lsc=1, την Κυριακή, καθώς και την εκπομπή του MEGA channel "κοινωνία ώρα mega" την Δευτέρα το πρωί.
Αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί αλλά και εφημερίδες αναφέρθηκαν στις διεκδικήσεις της μονής.
εδώ το δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=19.09.2008,id=44236120

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Prin 2000 xronia peripou o Iisous didaske me mono ena gaidouraki, xwris na exei spiti i megales ektaseis sti periousia tou.
Simera to papadario pou kyritei ti pisti tou Iisou, diekdikei paranoma terasties ektaseis kai kykloforei me mercedes.

Eilikrina perimenw tin wra pou tha pesei fwtia na mas kapsei...

Dimitris Bantourakis apo Korydallo

loco είπε...

Εμπρός λοιπόν για ιερές μπίζνες...

Ευλόγησον!

Ανώνυμος είπε...

όχι πλέον, σώσον κύριε τον λαόν σου αλλά σώσον κύριε τους εν γη αντιπροσώπους σου, παπάδες και λοιπούς ιερωμένους...

Ανώνυμος είπε...

Στην ιερή μάσα ο νους τους.
Αδιαφορούν για τα πάντα κάποιοι από αυτούς που κηρύττουν το θέλημα του Θεού . Νυν υπέρ πάντων η αρπαχτή και η ασυδοσία. Αυτά κηρύττουν ;

Ου να χαθούνε τα γουρούνια

Γιώργος

ελληνες ενεργοι πολιτες είπε...

Δυστυχώς η πραγματικότητα τα λέει όλα...

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Opoiος μπορεί να ενημερώσει για την εξέληξη αυτών των δικαστηρίων. Φαντάζομαι αναβολή λόγω γενικότερου κλίματος. Πρέπει να αναδειχθεί ότι είναι απατεώνες που δρούν τρομοκρατικά εναντίων όλων και του δημοσίου συμφέροντος.

ελληνες ενεργοι πολιτες είπε...

Στο ακριβώς επόμενο Post υπάρχει η ενημέρωση και οι λόγοι που επικαλέστηκε η πολιτική αγωγή για την αναβολή...
αλήθεια πως το φανταστήκατε;;;;;

Tasos είπε...

Πραγματικά λυπηρό το γεγονός!Να διεκδικούν κάποιες εκτάσεις που τις έχουν καταπατήσει κάποιοι από τις μονές, να το καταλάβω!Εδώ όμως μιλάμε πως σε όλη την χώρα διεκδικούν χιλιάδες στρέμματα!!!Σε λίγο με τις εκτάσεις που κατέχουν οι μονές, θα διοικούν αυτές την Ελλάδα!!!Έλεος!!!

ελληνες ενεργοι πολιτες είπε...

όχι λυπηρό, αισχρό, ανίερο και ανήθικο...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΩΖΕΙ, ιδίως αν έχει πληρωθεί καλά. ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ.
Τorch