27 Σεπ 2008

29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Η "ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!!!

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του ΑΣΔΑ (Διαβάστε περισσότερα)


Στους δρόμους οι πολίτες για να εμποδίσουν την οικολογική καταστροφή της Δυτικής Αθήνας

Από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΣΔΑ στις 09/09/2008.

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μια ακόμη φορά οι πολίτες των δυτικών προαστίων θέλοντας με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθούν έντονα για τα σχέδια και τις αποφάσεις που απειλούν την υγεία τους, υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους και οδηγούν στην περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής.

Με πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Α.Σ.Δ.Α. διοργανώνεται τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου μεγάλη πορεία αντίστασης στον περιβαλλοντικό θάνατο της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, η "Ελευσίνια Πορεία Περιβάλλοντος", πορεία που θα καταλήξει στην πλατεία Συντάγματος.

Τη σχετική απόφαση έλαβαν ομόφωνα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου που συνεδρίασε με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξής του αυτό το ζήτημα, την Τρίτη 9 Σεπτέμβρη.

Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας και Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος: "Δεν πρόκειται απλώς για μια ακόμη πορεία διαμαρτυρίας αλλά για ένα κομβικό σημείο, έναν σημαντικό σταθμό σε μια τροχιά αντίστασης απέναντι στην συνεχιζόμενη και εντεινόμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής γενικότερα. Από τον περασμένο Μάϊο, στη μεγάλη συγκέντρωση του Σκαραμαγκά, προειδοποιήσαμε ότι ενωμένοι θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα για να μπει φραγμός στα σχέδια και τις αποφάσεις που είναι εις βάρος μας".

Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην επικείμενη δημιουργία εμπορικού λιμανιού στο Σκαραμαγκά με τη σύμπραξη του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, στην προώθηση κατασκευής γιγαντιαίας ρυπογόνας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη "ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ" στο πλαίσιο σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας της με τη Δ.Ε.Η., στην επέκταση των εγκαταστάσεων των "ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ" (πρώην "ΠΕΤΡΟΛΑ") στην Ελευσίνα και στο σχεδιασμό για τη λειτουργία μονάδας υποδοχής και επεξεργασίας επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων στη θέση Μελετάνι Μάνδρας.

Ο κ. Μίχος επεσήμανε επίσης ότι η κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι αναπόφευκτη γιατί στο διάστημα που μεσολάβησε, όχι μόνο σ' αυτά τα θέματα αλλά και σε όλα τα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα που δυσκολεύουν τη ζωή των πολιτών της Δυτικής Αθήνας δεν υπήρξε, εκτός από ηχηρές κυβερνητικές υποσχέσεις, καμία θετική εξέλιξη. Ως τέτοια προβλήματα επισημάνθηκαν μεταξύ των άλλων η μη απομάκρυνση των Στρατοπέδων, η εγκατάλειψη του Περιβαλλοντικού Πάρκου "Α. Τρίτσης", η τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα και η παράδοσή του σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, η παραμονή των Φυλακών Κορυδαλλού, η έλλειψη πόρων για την προστασία και την οικολογική ανασυγκρότηση του Ποικίλου Όρους, η λειτουργία των χωματερών Α. Λιοσίων και Φυλής καθώς και η σοβαρή υστέρηση των αντιπλημμυρικών υποδομών.

Με αφετηρία την Ελευσίνα, σταθμό την Πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση στις 7μ.μ., και κεντρικό σύνθημα "Να εμποδίσουμε την καταστροφή της Δυτικής Αθήνας", η "Ελευσίνια Πορεία Περιβάλλοντος θα καταλήξει στην Πλατεία Συντάγματος, μέσω της Ιεράς Οδού. Για τη διευκόλυνση των πολιτών που θα συμμετάσχουν στην πορεία, θα αναχωρούν λεωφορεία από τα Δημαρχεία όλων των Δήμων της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, στις 6:30 μ.μ. με προορισμό την Πλατεία Εσταυρωμένου, στο Αιγάλεω.

Απώτερος στόχος του Α.Σ.Δ.Α. είναι να αναδειχθεί η συγκεκριμένη κινητοποίηση σε ουσιαστική ευκαιρία δημιουργικής συμμετοχής και περιβαλλοντικής αφύπνισης των πολιτών. "Επιδιώκουμε να μετασχηματίσουμε τη συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση των πολιτών σε δημιουργική δράση μέσα από την ανάπτυξη ενός ισχυρού κοινωνικού κινήματος που διεκδικεί τα αυτονόητα: να ανατραπούν οι αποφάσεις που οδηγούν στην περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής μας, να μπορούν οι πολίτες αυτής της περιοχής να ζουν αξιοπρεπώς σε πόλεις που σέβονται το περιβάλλον", τονίζεται στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ.Δ.Α.

Στο κάλεσμα του Α.Σ.Δ.Α. ανταποκρίθηκαν ήδη, συνυπογράφουν το κοινό διεκδικητικό πλαίσιο και συντονίζουν τη δράση τους για την επιτυχία της πορείας και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανταπόκριση των κατοίκων: η Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, οι Νομαρχίες Αθηνών, Πειραιώς και Δυτικής Αττικής, η Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. και το σύνολο των Δήμων ι της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, ενώ σημαντική αναμένεται να είναι και η συμβολή περιβαλλοντικών Συλλόγων και οικολογικών Οργανώσεων της περιοχής.

Στο συνεδρίαση του Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α., συμμετείχαν επίσης η Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς κα Ν. Μπέη, οι Δήμαρχοι Ελευσίνας κ. Αμπατζόγλου, και Ασπροπύργου κ. Μελετίου, ο αναπληρωτής Νομάρχης Δυτικής Αττικής Κ. Πομώνης, ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Περιστερίου κ. Ν. Κούνδουρος και ο Πρόεδρος του Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδαρίου (ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ) κ. Κ. Φωτεινάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: