9 Ιουν 2008

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ


Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των νεκρών του σημερινού σεισμού στη Δυτική Ελλάδα.
Ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, και για άμεση επούλωση των τραυμάτων του κοινωνικού ιστού και της οικονομικής ζωής του τόπου.
Μην ξεχνάμε ότι η ευρύτερη περιοχή τον τελευταίο χρόνο δοκιμάζεται, πολύ σκληρά μάλιστα, από καταστροφές.
Επειδή είμαστε της άποψης ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς στην Ελλάδα καθώς είμαστε η πιο σεισμογενής χώρα της Ευρώπης λόγω γεωφυσικής θέσης βάζουμε τα links της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας http://www.civilprotection.gr/index_gr.php και του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας http://www.oasp.gr/default.asp?l1=3&l2=2 όπου υπάρχουν απλές αλλά σημαντικές συμβουλές για την προστασία μας από τους σεισμούς, αλλά και το τι πρέπει να κάνουμε μετά από αυτούς.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕΙΣΜΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ.
Παρόλο ότι δεν είναι η ώρα, η πεποίθησή μας είναι ότι όλοι μας θα πρέπει να έχουμε βασικές γνώσεις αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών ( σεισμοί, πλημμύρες, φωτιές), θα πρέπει να γνωρίζουμε βασικά στοιχεία ναυαγοσωστικής και κυρίως πρώτων βοηθειών.

Δυστυχώς πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά και όσο πιο ενημερωμένοι είμαστε τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες ατυχημάτων και εγκλωβισμών, αλλά και τόσο πιο εύκολο είναι να βοηθήσουμε πρώτα εμάς και την οικογένειά μας, αλλά και τους συνανθρώπους μας.
Άλλωστε ένας από τους στόχους των ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι η ενημέρωση για τέτοια θέματα με σεμινάρια, από πιστοποιημένους φορείς και υπηρεσίες, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβρη με μαθήματα πρώτων βοηθειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: