9 Απρ 2008

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ!!!




Κυριακή απόγευμα περνώντας από το γκαράζ του Δήμου Περιστερίου, εκεί που είναι η έδρα των απορριμματοφόρων και του πράσινου του δήμου, πραγματικά πάθαμε πλάκα!!!

Έχοντας γκρεμίσει ένα μέρος της μάντρας δίπλα από την είσοδο του γκαράζ, είδαμε να γίνονται έργα. Αναρωτηθήκαμε τι φτιάχνουν, καθώς υπήρχε ένα μικρό όμορφο κτίριο εμπρός. Μια πιο προσεκτική μάτιά μας δημιούργησε μια μεγάλη αλλά ευχάριστη έκπληξη.

Πάνω ακριβώς από το κτίριο υπήρχε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών panels!!! Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε φωτοβολταϊκά στο Περιστέρι. Πουθενά αλλού στο Περιστέρι δεν υπάρχουν φωτοβολταϊκά όπως μας ενημέρωσαν.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με το Δήμαρχο της πόλης κ. Παχατουρίδη και την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Ευσταθιάδου, λύθηκαν οι απορίες μας για το όλο θέμα.

Όπως μας είπαν είναι ένας αυτόνομος φωτοβολταϊκός σταθμός ο οποίος θα παράγει ρεύμα και θα καλύπτει μικρό μέρος και των αναγκών του γκαράζ. Έχει στόχο ο Δήμος να γίνει κοιτίδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο είναι κατασκευασμένο με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Θα υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό και προβολές, κυρίως σε μαθητές, για την ανακύκλωση, την περιβαλλοντική συνείδηση, και την κοινωνική ευαισθησία.

Επίσης θα υπάρχουν μηχανήματα, που θα δέχονται υλικά προς ανακύκλωση, γυαλιά, χαρτί, αλουμίνιο. Θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, δηλαδή τα παιδιά, που θα ρίχνουν ανακυκλώσιμα υλικά, θα κερδίζουν κάποια δώρα. Δεν ήθελε η αντιδήμαρχος να μας πει περισσότερα, καθώς θα είναι μία από τις εκπλήξεις που θα υπάρχουν. Υπολογίζεται να είναι σε λειτουργία το Μάιο.

Ήδη έχουν προχωρήσει οι μελέτες ώστε το ρεύμα που θα παράγεται, να πωλείται στη ΔΕΗ.
Επίσης στην επικοινωνία μας ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος Περιστερίου θα συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης, και τέλος Απριλίου θα μπουν οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης. Εδώ να σημειώσω ότι υπάρχει ανησυχία για την σωστή χρήση των κάδων ανακύκλωσης από τους πολίτες, να μην γεμίζουν δηλαδή με διαφόρων ειδών σκουπίδια που δεν είναι ανακυκλώσιμα τους κάδους… Συμβαίνει συχνά αυτό.
Πιστεύουμε να προχωρήσει και σε άλλες τέτοιες παρεμβάσεις ο Δήμος Περιστερίου, αλλά και οι υπόλοιποι Δήμοι της Αττικής, να ακολουθήσουν τέτοια παραδείγματα, καθώς το Περιβάλλον έχει χτυπήσει κόκκινο…


5 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Μπράβο στο Δήμο Περιστερίου.

Το κόκκινο, παρ' ότι εμφανές χρώμα, δείχνουν να μη το βλέπουν.
Αχρωματοψία;

Μπα.
:-)

Γεφυριστές είπε...

Ωραίες δράσεις. Να δούμε πώς θα υποστηριχθούν και από τους πολίτες. Ελπίζουμε!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είπε...

αχρωματοψία;;;;
τύφλωση πες καλύτερα...
Αλέκα-Κώστα
ελπίζουμε, ελπίζουμε, ελπίζουμε,
και στο τέλος πήζουμε...
να δούμε

Ταχυδρόμος! είπε...

Μπράβο στο Δήμαρχο και στο Δήμο Περιστερίου!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είπε...

ταχυδρόμοοοος, να πάει το γράμμα σε όλους τους Δήμους!!!