16 Νοε 2010

Φυτεύουμε την Πάρνηθα


Η μεγάλη στιγμή για την αναδάσωση της Πάρνηθας και με τη βοήθεια εθελοντών άρχισε. Η Πάρνηθα, που μετά την καταστροφική πυρκαγιά τον Ιούνιο του 2007 έπαψε να είναι το φυσικό κλιματιστικό της Αθήνας, έχει την ευκαιρία για αναγέννηση.

Τη συνδιοργάνωση της δράσης έχουν ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, η Δ/νση Αναδασώσεων Αττικής, η Δ/νση Αναδασώσεων Περιφέρειας Αττικής, το Δασαρχείο Πάρνηθας και το Παρατηρητήριο Πάρνηθα που ήταν μια προσπάθεια του WWF, του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής... (Διαβάστε περισσότερα)
Ενημερώνουμε ότι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν εθελοντικά στις αναδασωτικές εργασίες μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση – δήλωση που θα βρουν κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Όλα τα στοιχεία των εθελοντών θα είναι απόρρητα και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τη συγκεκριμένη δράση.

Οι εθελοντές που επιθυμούν να συνεισφέρουν εθελοντική εργασία θα πρέπει να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά πρόγραμμα θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης. Η θεωρητική εκπαίδευση θα γίνει με δύο τρόπους, με εξ αποστάσεως σεμινάριο (e-learning) μέσω του διαδικτύου ή με επιμορφωτικό σεμινάριο σε αίθουσες που θα ανακοινώσει ο Φορέας. Η πρακτική εξάσκηση θα πραγματοποιηθεί στην Πάρνηθα τις ημέρες των εργασιών.

Οι εθελοντές, στην ιστοσελίδα, πέρα από τα στοιχεία τους καλούνται να συμπληρώσουν και τις ημέρες αλλά και τις ώρες για την θεωρητική εκπαίδευση αλλά και τις ημέρες που επιθυμούν να κάνουν τη δράση.

Οι δράσεις, οι οποίες ξεκινούν από τις 20 Νοεμβρίου 2010, θα πραγματοποιούνται ημέρες Σάββατο και Κυριακή και θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο 2011.

Τους μήνες Νοέμβριο – Ιανουάριο θα πραγματοποιηθούν σπορές και φυτεύσεις κεφαλληνιακής ελάτης. Τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο θα πραγματοποιηθούν περιποιήσεις φυταρίων κεφαλληνιακής ελάτης και μαύρης Πεύκης που φυτεύτηκαν προηγούμενες χρονιές.

Οι εργασίες ενδέχεται να παραταθούν, ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Εκατό εθελοντές ανά ημέρα δηλαδή κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή, θα μεταφέρονται στο χώρο της δράσης με πούλμαν (προσφορά της εταιρείας ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ). Παράκληση να μην χρησιμοποιείται άλλο μέσο μεταφοράς.

Βασική προϋπόθεση για τους εθελοντές είναι να περάσουν από πρόγραμμα απλής ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, μέσω internet από την ιστοσελίδα parnitha.wwf.gr

Όσοι δεν επιθυμούν να εκπαιδευθούν ηλεκτρονικά θα μπορούν να παρακολουθήσουν απλό πρόγραμμα θεωρητικής εκπαίδευσης. Για περισσότερες λεπτομέρειες στο parnitha.wwf.gr στο skai.gr ή στον φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας στα τηλέφωνα 2102478540, 2102445226.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι άνω των 18 χρονών.

Μόνο οι εθελοντές οι οποίοι θα περάσουν με επιτυχία την απλή διαδικασία της εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν στις αναδασωτικές εργασίες στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Οι εθελοντές θα πρέπει να σέβονται τον κανονισμό λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού και να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό (άνετα ρούχα, κατάλληλα παπούτσια, καπέλο, νερό).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας στα τηλέφωνα 2102478540, 2102445226.

Δεν υπάρχουν σχόλια: