17 Μαρ 2011

ΠYΡHΝΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΣ

Ο κίνδυνος για πυρηνικό όλεθρο στον Ειρηνικό Ωκεανό αυξάνει ώρα με την ώρα.

Δε χρειάστηκε παραπάνω από δύο λεπτά για να ξαναφανεί η γύμνια του ανθρώπινου είδους απέναντι στα στοιχεία της φύσης. Ένας σεισμός, ένα τσουνάμι και μετά η κόλαση…

Η παγκόσμια οικονομία ξαναπέφτει στη δίνη της ύφεσης, τα χρηματιστήρια παίρνουν ξανά την κατιούσα και εκατομμύρια πολίτες φοβούνται για πυρηνικό ολοκαύτωμα. Και όλα αυτά εξαιτίας δύο λεπτών σεισμού... (Διαβάστε περισσότερα)

Οι χώρες-πυρηνικές δυνάμεις τρομοκρατημένες, τρέχουν να επανεξετάσουν τα στοιχεία ασφαλείας των πυρηνικών αντιδραστήρων, ενώ πανικός περιβάλλει πρωθυπουργούς και Προέδρους χωρών σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν πυρηνική ενέργεια.

Πριν κάμποσους μήνες είχε ξεκινήσει μια μεγάλη κουβέντα κυρίως μεταξύ επιστημόνων για τα οφέλη δημιουργίας πυρηνικού εργοστασίου και στην Ελλάδα. Ξεκίνησε όπως πάντα με μια απλή συζήτηση και προχώρησε σε βαθυστόχαστες αναλύσεις και στρυφνούς τεχνικούς όρους.

Η πραγματικότητα είναι μία. Εάν η Ιαπωνία, η πιο εξελιγμένη τεχνολογικά χώρα στον κόσμο, δε μπορεί να αντεπεξέλθει σε μια δύσκολη κατάσταση σε σχέση με τα πυρηνικά της εργοστάσια, τότε ποια χώρα θα μπορέσει να αντεπεξέλθει και να προστατεύσει την παγκόσμια κοινωνία από μία ανεξέλεγκτη διαρροή πυρηνικής ενέργειας;

Ας μην ξεχνάμε ότι για τα πυρηνικά κατάλοιπα δεν έχει ακόμη βρεθεί, ασφαλής τρόπος εναπόθεσης και αποθήκευσης.

Ο μόνος λόγος δημιουργίας πυρηνικού εργοστασίου στην Ελλάδα, είναι για να οικονομήσουν μερικές εταιρείες της παγκόσμιας αγοράς, να βγάλουν οι γνωστοί μεσάζοντες τις μίζες του αιώνα και κάποιοι αετονύχηδες της πανεπιστημιακής κοινότητας να εκμεταλλευτούν προγράμματα.

Είναι ευκαιρία λοιπόν να σταματήσει δια παντός η κουβέντα για δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στην Ελλάδα. Σε μια χώρα η οποία έχει τη δυνατότητα της τεράστιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Αναφέρομαι σε αυτό το σοβαρό ζήτημα γιατί πιθανόν να υπήρχε στις σκέψεις των αγοραστών της ΔΕΗ, σε συμφωνία με την κυβέρνηση και αυτό το σενάριο.

Πολύ εύκολα και στα μουλωχτά όπως κάνει τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση, είναι πιθανόν στο νέο ιδιοκτήτη και διαχειριστή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα να του δώσει το δικαίωμα δημιουργίας πυρηνικού εργοστασίου με τα λεφτά των φορολογούμενων.

Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι η δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στην Ελλάδα θα φέρει ιδιαίτερα και κινδύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: