9 Σεπ 2010

11 Σεπτεμβρίου. Παγκόσμια ημέρα πρώτων βοηθειών

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών , η Υπηρεσία «Αγωγή Υγείας» του Τομέα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. Κίνηση Πολιτών Δυτικής Αθήνας ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨ και τον Δήμο Περιστερίου σας προσκαλεί:
την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 19.30 στο ΚΥΒΕ ( Εθν.Μακαρίου 1) όπου θα πραγματοποιηθεί Ομιλία με θέμα ¨Πρώτες Βοήθειες για όλους ¨ και Εισηγήτρια την κα Τέλιου Κωνσταντίνα Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ¨Αγωγή Υγείας ¨ΤΟΥ Ε.Ε.Σ. . θα ακολουθήσει μια χρήσιμη Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών σε περίπτωση Απώλειας Αισθήσεων και Πνιγμονής,

και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 11.00 με 15.00 στην Πλατεία Αγ.Αντωνίου ( ΜΕΤΡΟ ) όπου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών και Διανομή Ενημερωτικών Εντύπων του Ε.Ε.Σ... (Διαβάστε περισσότερα)

Η εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες περιλαμβάνει απλές οδηγίες για αντιμετώπιση περιστατικών στον τόπο του ατυχήματος , όπως τραύματα , κατάγματα , λιποθυμικά επεισόδια ,εμφράγματα, πνιγμονή κ.α. με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση και την προετοιμασία των πολιτών στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.
Οι Πρώτες Βοήθειες δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , δίνουν όμως την δυνατότητα της αντιμετώπισης ενός ατυχήματος, μειώνοντας τις επιπλοκές μέχρι να μεταφερθεί κάποιος στο νοσοκομείο. Σε κάποιες περιπτώσεις η παροχή Πρώτων Βοηθειών σώζει ζωές.

Γιατί είναι σημαντικές οι Πρώτες Βοήθειες;

Η σπουδαιότητα της γνώσης των πρώτων βοηθειών είναι προφανής εάν αναλογιστούμε ότι στην Ευρώπη συμβαίνουν 100 εκατομμύρια περίπου έκτακτα περιστατικά σε ετήσια βάση. Επιπλέον οι Ευρωπαίοι πολίτες στις μέρες μας καλούνται να αντιμετωπίσουν τις λεγόμενες σύγχρονες απειλές, όπως τα τεχνολογικά ατυχήματα, την αύξηση των τροχαίων, εργατικών ατυχημάτων, καρδιακών επεισοδίων καθώς και ατυχήματα που προκύπτουν από τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.
Συμμετέχοντας ενεργά στην προετοιμασία των πολιτών και στην ανάπτυξη του αισθήματος ευθύνης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και CPR .


Πληροφορίες:

"Υπηρεσία Αγωγή Υγείας" Ε.Ε.Σ.
Αλκιβιάδου 4 - 104 39 ΑΘΗΝΑ
τηλ.: 210 – 8227438
Υπεύθυνη κα. Κων/να Τέλιου 6979-273792
e-mail: healtheducation@redcross.gr
Μ.Κ.Ο.Κίνηση Πολιτών Δυτικής Αθήνας ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨
Ρούσβελτ 17 τκ. 121-31 Περιστέρι
Τηλ. 210-57.86.870
Υπεύθυνος κ. Παναγιώτης Μαργαρώνης 6944-380335
e-mail: kipoda@kipoda.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ www.kipoda.gr


Ο
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ

Παναγιώτης Μαργαρώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: