18 Ιουλ 2010

Πυρκαγιές. Μία από τα ίδια...

Πυρκαγιές και εμπρησμοί στην ημερήσια καλοκαιρινή διάταξη.

Βέβαια για να αρχίσουν τα μέσα να ασχολούνται με τις πυρκαγιές κάθε καλοκαίρι, ή θα πρέπει να καίγεται η Αττική ή να καίγεται κανένα βουνό για μέρες. Φαίνεται πως παραμένει σε πλήρη ισχύ το «Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα».

Για πολλούς, οι χθεσινές φωτιές ήταν οι πρώτες που μπήκαν στην Ελλάδα, φέτος το καλοκαίρι!!!

Καλό είναι να καταλάβουμε ότι, ζούμε σε μια χώρα που έχει ιδιαίτερα καλές συνθήκες για τις πυρκαγιές με πάρα πολύ καύσιμη ύλη, με δυνατούς ανέμους και παρατεταμένους καύσωνες. Αν προσθέσουμε την γνωστή προχειρότητα του κρατικού μηχανισμού, και τα συμφέροντα κάποιων που «ειδικεύονται» στους εμπρησμούς, δημιουργείται ένα εκρηκτικό και επικίνδυνο μείγμα έντονων πυρκαγιών.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο εμπρησμός είναι τυφλή τρομοκρατία και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και από τους πολίτες αλλά και από τις αρχές.

Ένας εμπρησμός μπορεί να κατακάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους ή καλλιεργειών, κατοικίες, περιουσίες, πουλιά, ζώα, ανθρώπους.

Ο εμπρηστής είναι εν δυνάμει δολοφόνος... (Διαβάστε περισσότερα)
Θα πρέπει να γνωρίζουμε, ότι σημαντικό ρόλο στην πυροπροστασία αλλά και στην πυρόσβεση παίζουν οι αφανείς ήρωες της υπόθεσης , οι εθελοντές. Για αυτό θα πρέπει να συμμετέχουμε σε τέτοιες εθελοντικές ομάδες για τη δική μας προστασία αλλά και για την επιτυχή βοήθειά μας στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Πιο κάτω υπάρχουν τα sites της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας που έχουν χρήσιμες πληροφορίες για την πρόληψη και την πυροπροστασία. Πατήστε πάνω για να ενημερωθείτε αλλά και να προστατευτείτε.
Πυροσβεστική Υπηρεσία
Πολιτική Προστασία

2 σχόλια:

loco είπε...

εσύ καλά τα λες ποιος ακούει όμως....

ελληνες ενεργοι πολιτες είπε...

Δε φτάνει να ακούει, πρέπει να σκέφτεται κιόλας...