24 Ιουν 2010

Από αμέλεια ρύπαιναν τον Ασωπό!!!

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ.
ΑΜΕΛΕΙΑ... ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ;

Ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με αναστολή επέβαλε το Εφετείο Αθηνών στις τέσσερις επιχειρήσεις που κατηγορούνται για τη ρύπανση του Ασωπού, κρίνοντας ότι η αυτή προήλθε από αμέλεια και δεν υπήρχε δόλος.

Πρόκειται για τις εταιρίες BIC ΒΙΟΛΕΞ, Μ. Ι. Μαΐλης, FANCO Α.Ε. και ΕΑΒ που είχαν εντοπιστεί να ρυπαίνουν κατά συρροή τον ποταμό τη δεκαετία του ’90 και είχαν παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της εκτεταμένης ρύπανσης και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος... (Διαβάστε περισσότερα)
Λίγες ημέρες πριν η εισαγγελέας είχε προτείνει την καταδίκη των κατηγορουμένων, ύστερα από τις καταθέσεις των μελών της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού.

Η υπόθεση θα έπρεπε να έχει εκδικαστεί από το Μάιο του 2007, ωστόσο τότε δεν παραπέμφθηκαν οι πραγματικοί -κατά το νόμο- υπεύθυνοι των εταιρειών (πρόεδροι ή διευθύνοντες σύμβουλοι), αλλά δέκα απλοί υπάλληλοι, οι οποίοι αθωώθηκαν λόγω «έλλειψης της απαιτούμενης από το νόμο ιδιότητας».

Επρόκειτο για ένα λάθος της Νομαρχίας, καθώς ο υπάλληλος που ανέλαβε να συγκεντρώσει τα στοιχεία, έκανε δεκτά τα ονόματα που του παρουσίασαν οι επιχειρήσεις χωρίς να ζητήσει τους κατά το νόμο υπεύθυνους.

Η υπόθεση αυτή χρονολογείται από το 1999 (!), όταν και κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού. skai.gr

2 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Οριστε βρε τα παιδια, δεν το'θελαν, κατα λαθος το κανανε!!! Κι ο υπαλληλος, τι νομιζετε, το'θελε;;;
Και 1 χρονος πολυς ειναι! Επρεπε να αθωωθουν λογω καλης προθεσης...
Βασικα εμεις επρεπε να ειμαστε μεσα..για ηλιθιοτητα!!!

ελληνες ενεργοι πολιτες είπε...

Ένα λάθος έκαναν τα παιδιά και αμέσως να τους καταδικάσουν. Αυστηρή η δικαιοσύνη...