13 Απρ 2009

ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ 34 ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ.


Επιτέλους μετά από αρκετές αναβολές αλλά και μετά από 6ήμερη διακοπτόμενη διαδικασία, το δικαστήριο αθώωσε, σήμερα Μ. Δευτέρα, παμψηφεί τον πρώην Δήμαρχο κ. Δημητρακόπουλο και τον πρώην αντιδήμαρχο Περιστερίου.
Παρ’ όλες τις προσπάθειες της πολιτικής αγωγής οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν άφησαν αναπάντητο κανένα ερώτημα αλλά κατέθεσαν και νέα στοιχεία που αποδεικνύουν το εξόφθαλμων, της προσπάθειας καταπάτησης των 34 πλατειών και παιδικών χαρών που διεκδικούσε ο ιερός ναός Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (Μητρόπολη Φθιώτιδας)...
(Διαβάστε περισσότερα).

Έτσι μετά από χρόνια αντιδικία η πρώτες δίκες κερδήθηκαν από τον Δήμο Περιστερίου, όμως υπάρχουν ακόμη δίκες που εκκρεμούν με κατηγορούμενους δημάρχους της περιοχής καθώς η διεκδικούμενη έκταση φτάνει τα 7500 στρέμματα, και καλύπτει, και τον οικιστικό ιστό της Πετρούπολης και του Περιστερίου.
Σημαντική εξέλιξη είναι και το ότι ο ιερός ναός έχασε και την αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον του Δήμου Πετρούπολης και του Δημοσίου διεκδικώντας τα 1024 στρέμματα πάνω από την Πετρούπολη, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε, ότι ποτέ οι ενάγοντες δεν έκαναν χρήση , και δεν είχαν τη νομή και την κατοχή του εν λόγω χτήματος.
Μετά από αυτές τις αποφάσεις, φαίνεται ότι σιγά σιγά και με την αμερόληπτη δικαιοσύνη να επιτελεί στο έπακρον το έργο της, ότι θα δικαιωθούν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής που μιλούν για καταπατητές, και θα σταματήσουν να διεκδικούνται γη και ύδωρ από κάθε λογής ρασοφόρους καταπατητές σε όλη την Ελλαδική επικράτεια…

5 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Πολυ πολυ θετικη εξελιξη! Ισως και μια καλη αρχη;
Καλο Πασχα!

apneagr είπε...

Καλό Πάσχα με υγεία...
apneagr

ελληνες ενεργοι πολιτες είπε...

Σίγουρα είναι μια αρχή, για να μας αφήσουν ήσυχους οι κάθε λογής καταπατητές... Είδωμεν...
Καλό Πάσχα να έχουμε όλοι...

nasosgr είπε...

Το είδαμε και το αναδημοσιεύσαμε:
ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗΕίναι μια πολύ καλή αρχή για αυτή τη κατά ταλαίπωρη κοσμική Ελληνική Πολιτεία που καταδυναστεύεται από κάθε είδους εκκλησιαστικά συμφέροντα.
Επιτέλους ας ασχοληθούν με νηστεία και προσευχή και ας αφήσουν τις πλατείες και τα πάρκα στη ζωντανή κοινωνία των πολιτών.

Συγχαρητήρια στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ να χαίρονται ελεύθεροι πια το δικό τους έδαφος.

Αυτά ... για να ΜΗΝ γράψω και άλλα και γίνω περισσότερος κακός.

Νάσος.

ελληνες ενεργοι πολιτες είπε...

Γράψε κι άλλα, γράψε...
Έχουμε δρόμο μπροστά μας καθώς διεκδικούν 7500 στρέμματα ακόμη!!!
Καλό Πάσχα