27 Αυγ 2008

ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΣΙΩΠΗΛΑ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ;


Άρθρο στο ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ... (διαβάστε περισσότερα).


Καλοκαίρι 2007.
80 νεκροί. 2.8 εκατομμύρια στρέμματα καμένα, πάνω από 40000 ζώα και μια τεράστια οικολογική αλλά και κοινωνική καταστροφή.
Καμία έκθεση ή μελέτη δεν έχει γίνει από κρατική ελληνική αρχή για το τι συνέβη πέρυσι.
Και όμως η ανεξάρτητη μελέτη της επιτροπής περιβάλλοντος της Ε.Ε. με τίτλο “FOREST FIRES” αλλά και η έκθεση του συνηγόρου του πολίτη για τις φωτιές στην Εύβοια, δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ανυπαρξία δασικής πολιτικής και έργων αλλά και τους εμπρηστές, ακούσιους ή εκούσιους.

Καλοκαίρι 2008, στην πρώτη κρίσιμη πυρκαγιά στη Ρόδο για μια ακόμη φορά ο κρατικός μηχανισμός μαζί με την αυτοδιοίκηση έμειναν στα μεγάλα σχέδια της πρόληψης και της καταστολής με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος της φυσικής ομορφιάς της Ρόδου να καταστραφεί, με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνική, την οικολογική ισορροπία και το κλίμα του νησιού.

Για άλλη μια φορά ασυνεννοησία και ανικανότητα, οι ευθύνες έγιναν μπαλάκι μεταξύ των αρμοδίων, αδυναμία συντονισμού και μη αξιοποίηση των εθελοντών και των κατοίκων της περιοχής.
Παρ’ όλα αυτά ο γ.γ. περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δήλωσε στη ΝΕΤ ότι ο κρατικός μηχανισμός πραγματοποίησε άθλο!!! με την επιτυχή αντιμετώπιση της φωτιάς της Ρόδου!!!.
Όπως είπε επίσης έφταιγε ο δυνατός (όχι ο στρατηγός) άνεμος, τα φλεγόμενα ζώα και κουκουνάρια…
Και βέβαια θεώρησε μεγάλη επιτυχία ότι δεν κάηκαν άνθρωποι.

Μεγάλη επιτυχία είναι ότι η Ελλάδα νομιμοποιεί την καύση των νεκρών τελευταία από τις ευρωπαϊκές χώρες ενώ αντιθέτως,
νομιμοποίησε σιωπηλά πρώτη από όλες τις χώρες την καύση των ΖΩΝΤΑΝΩΝ πέρσι σε Ηλεία και Εύβοια…
Πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι δεν έχει βρεθεί κανείς υπεύθυνος, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε κανέναν, δεν έχουν αποδοθεί διοικητικές ευθύνες σε κανέναν;

Πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι οι μόνες ευθύνες που έχουν αποδοθεί είναι στον άνεμο, στις κλιματικές αλλαγές, στα φλεγόμενα κουκουνάρια και ζώα;
Ένα χρόνο μετά κανείς δεν έχει ζητήσει μια συγνώμη, κανείς δεν ευθύνεται για ότι συνέβη,
κανείς όμως από τους 80 συνανθρώπους μας δε ζει…



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Στάθη καλό Χειμώνα.

Τελικά αποδεικνύεται περίτρανα ότι τις φωτιές τις βάζει το ίδιο το κράτος για κάθε μορφής και λογής συνδιαλλαγή με τύπους υπόπτους και περίεργους.
Βλέπε Ρουσόπουλος, Μονή Βατοπαιδίου, Μονή Πεντέλης κλπ

Γιώργος ΟΥΚ

Διάβασε και το άρθρο που έστειλα στο press gr

Έξω ρε αλιταράδες, κλεφταράδες όξω από την Ελλάδα ρεεεεεεεεεεεεεεεε.

Έχετε μετατρέψει αυτήν την χώρα που γέννησε Φιλοσόφους, Ήρωες, Ποιητές, Επιστήμονες, Μεγάλους Στρατηλάτες την Χώρα που Γεννήθηκε η Δημοκρατία την έχετε μετατρέψει σε μία χώρα της αρπαχτής της πουστιάς της αναξιοκρατίας και της ρεμούλας.
Τι είναι αυτά που ακούμε συνέχεια στα κανάλια Ραδιοφωνικά και Τηλεοπτικά και τι είναι αυτά που διαβάζουμε στον Τύπο.
Τα λεφτά που έδωσαν οι Αυστραλοί για τους Πυρόπληκτους τα τσέπωσαν οι κλέφτες για να φτιάξουν Δημαρχιακό μέγαρο που σημειωτέον το παλιό δεν είχε καεί.
Έξω ρε ΑΛΥΤΕΣ
Αμ εκείνο το ελεεινό και σιχαμένο παπαδαριό που μέσω αυτού αποχαρακτηρίζονται τεράστιες εκτάσεις ( αφού πρώτα έχουν καεί ) για να περιέλθουν αργότερα σε περίεργες ιδιοκτησίες.
Ήξω ρε ΑΛΥΤΕΣ ήσαστε ανάξιοι να έχετε την Ελληνική Ιθαγένεια.
Δεν έχετε ρε τον στοιχειώδη ανδρισμό και την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να παραιτηθείτε ρε.
Αλά τι λέω αν είχατε αξιοπρέπεια δεν θα κάνατε όλα αυτά που κάνετε.
Τον έναν τον σκότωσε ο άνδρας της γκόμενας του, ο άλλος φουντάρισε από τον τέταρτο αλά ήταν τυχερός και την σκαπουλάρισε, ο άλλος τα έπαιρνε από τους πλοιοκτήτες και δεν λέει να κουνηθεί από την καρέκλα με τίποτα, οι άλλοι με συνενόχους το παπαδαριό πλουτίζουν, οι άλλοι με μίζες από την πολυεθνική, και οι άλλοι και οι άλλοι και οι άλλοι και πάει λέγοντας.
Ο άλλος από δημοσιογράφος έγινε υπουργός και έχει κατακλέψει τον κόσμο.
Πάντως σε ένα τους παραδέχομαι σε όλα έχουν τους δικούς τους ανθρώπους με το αζημίωτο βέβαια (Συμβολαιογράφους, δικαστικούς, όργανα της αστυνομίας του στρατού κλπ )
Η άλλη η κυρία έχει τον κανακάρη της σύμβουλο τον είχε στην διεθνή τράπεζα τώρα την συμβουλεύει πως να πουλήσει την Ελλάδα.
Το καλό είναι ότι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο και θα γίνει ΕΔΕ έχουμε καταθέσει επερώτηση στην Βουλή και άλλα σύντομα ανέκδοτα.

Μετά είχε άδικο ο άγνωστος με τον σιδηρολοστό που εμένα μου μυρίζει γκομενοδουλειά τέλος πάντων.

Ξυπνάτε ρε Έλληνες ξυπνάτε ρεεεεεεεεεεεεεεε

Πώς γίνεται μέχρι και ο τελευταίος βουλευτής να είναι πάμπλουτος μέχρι και οι γενικοί διευθυντές, γραμματείς κλπ και ο λαός να πληρώνει τα πρόστιμα από την ΕΟΚ από κακοδιαχειρίσεις κλπ, τις παράνομες αυξήσεις των μισθών τους, τα δάνεια που παίρνουν γιατί τα χρήματα του λαού τα έχουν κάνει κότερα, βίλες, επιχειρήσεις, ομόλογα και άλλες επικερδείς επενδύσεις για να εξασφαλίσουν τις επόμενες γενεές τους.

Πότε θα ξυπνήσουμε ρεεεεεεεεεεεεεεεε

Να καταργήσουμε όλες τις λέξεις από την Ελληνική γλώσσα και να αφήσουμε μόνο αυτές που ακούγονται εδώ και πολλά χρόνια δηλαδή τις εξής Κλέφτης, Μίζα, αρπαχτή, πουστάρες, παπάδες, κότερα, ομόλογα, προμήθειες, δάνεια, εκλογές, γκόμενες, επιχειρήσεις, καταχρήσεις, χασίσια, μπράβοι, απειλές, εκβιασμοί, σκάνδαλα, πουτάνες νταβατζήδες, κουμπάροι, σεμνά, ταπεινά κλπ.

Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Γιώργος ΟΥΚ

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο καλό χειμώνα
σκληρό άρθρο αλλά περιέχει αλήθειες
Στάθης

Ανώνυμος είπε...

Μεσα απο τις περυσινες φωτιες,μια τραγικη φιγουρα,που εβγαινε απο την Ορεστεια μαλλον,εμφανιστηκε,περιλυπος και κλαιγοντας σχεδον,υποσχεθηκε την αναπλαση και την αποκατασταση της γης των Αχαιων και Δωριεων.Και ο 'κυριαρχος λαος,που ανεβαζει και κατεβαζει ευκολα κυβερνησεις και καντηλια,ειδε στο προσωπο αυτο εναν μετανοημενο για την καταντια του τοπου Μεσσια,που ευαγγελιζοταν την μετατροπη της Ζαχαρως και των υπολοιπων περιοχων,σε γη Χανααν.[Βιβλικη εκδοχη].Και δινοντας αφεση αμαρτιων,επανεξελεξε,και εδοσε αυτοδυναμια στον ανθρωπο,που λιγες ωρες πριν ζητουσε το κεφαλι του επι 'πινακι'.Και ο καιρος περνουσε,και εβλεπαν οι ανθρωποι κεφαλαια να πηγαινοερχονται,σε κουμπαρους,σε μονες και σε αλιβερισια,αλλα η γη των Αχαιων παρεμενε 'καμμενη γη'και ερημη.Καποιο 'μαννα εξ ουρανου' μετετραπει σε Δημαρχειο,για να διεπεραιωνονται χωρις δυσκολιες,οι γραφειοκρατικες διαδικασιες εισαγωμενων γυναικων απο την αλλοδαπη,με σκοπο τον γαμο.Για τους κατοικους,που απεγνωσμενα περιμενουν να τους δοθουν τα χρηματα,ουδεν νεωτερον.Στα γκαλοπ τον Μεσσια τον προτιμουν ως 'καταλληλωτερο',μπας και φιλοτιμηθει και κανει καμμια καλη κινηση.Αλλα τωρα υπαρχουν αλλα προβληματακια,με κατι σκανδαλιαρηδες υπουργους που πρεπει να λυθουν.Τα καμμενα τωρα μας ελλειπαν?Και ο καιρος περναει,ηλθε σιγα-σιγα ο χειμωνας,και ο 'κυριαρχος λαος' αρχιζει και καλοκοιταζει εναν αλλο Μεσσια,που βαζει το χερι στην τσεπη.Ειναι πιο χουβαρντας απο τον αλλο,αλλα δεν ειναι ομως τοσο καταλληλος.Το σκεφτονται... ε?Δεν θυμουνται ..ε?Αλτσχαιμερ τους επιασε?Επειδη το εριξα στο βιβλικο,μου θυμιζει η ιστορια καποιους 'περιουσιους' που γυριζαν γυρω-γυρω στην ερημο 40 χρονια.Ο 'κυριαρχος λαος΄γυριζει γυρω-γυρω απο δυο ονοματα σχεδον 40 χρονια,και υπομενει στωικα.Αληθεια ποιος φταιει?