25 Μαΐ 2010

Νέος πετρελαϊκός εφιάλτης στη Σιγκαπούρη

2.000 τόνοι αργού πετρελαίου στη θάλασσα

Νέος πετρελαϊκός εφιάλτης απειλεί αυτή τη φορά τη Σιγκαπούρη. Οι αρμόδιες αρχές της Μαλαισίας επιβεβαίωσαν πως ένα τάνκερ και ένα φορτηγό πλοίο συγκρούστηκαν στα χωρικά τους ύδατα, ανοικτά της Σιγκαπούρης με αποτέλεσμα να προκληθεί διαρροή πετρελαίου.

«Από τη σύγκρουση δημιουργήθηκε ρήγμα δέκα μέτρων στην αριστερή πλευρά του πετρελαιοφόρου και περίπου 2.000 τόνοι αργού πετρελαίου έχουν χυθεί στη θάλασσα», διευκρίνισε ο πλωτάρχης Αμπντούλ Χαμπιμπ μπιν Αμπντούλ Ουαχάμπ.

Η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρία της Μαλαισίας, η MISC διευκρίνισε πως το τάνκερ είχε ναυπηγηθεί το 1998 και ήταν χωρητικότητας 105,784 τόνων.

Στο μεταξύ, όσον αφορά το μέτωπο του Κόλπου του Μεξικού που παραμένει ανοιχτό, η αμερικανική κυβέρνηση κήρυξε, από σήμερα, τις Πολιτείες Αλαμπάμα, Μισισιπή και Λουΐζιάνα σε κατάσταση «ολικής καταστροφής της αλιείας τους», εξαιτίας της ρύπανσης από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα, μετά από το δυστύχημα σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου του ομίλου BP.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή από το πετρέλαιο στις ΗΠΑ, μετά από εκείνη στην πολιτεία Αλάσκα στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Στο μεταξύ, όπως διεμήνυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, «η έκθεση για την περιβαλλοντική καταστροφή που έχει προκληθεί από τη διαρροή του πηγαδιού άντλησης πετρελαίου της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού θα επηρεάσει τον τρόπο έκδοσης των αδειών για την άντληση πετρελαίου από τη θάλασσα».

Η υπηρεσία των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των καταστροφών από την άλλη απέρριψε την ιδέα να αναλάβει η αμερικανική κυβέρνηση τις προσπάθειες για τον καθαρισμό του Κόλπου του Μεξικού από το πετρέλαιο, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές στην ΒΡ ότι είναι υπεύθυνη για την απορρύπανση της περιοχής.
tvxs.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μην είστε τόσο ενεργοί θα τελειώσει το χαρτί. Το κερατό μου από που πληρώνεστε θέλω να μάθω.

ελληνες ενεργοι πολιτες είπε...

Καλησπέρα σας.

Τι εννοείτε, όταν λέτε να μην είμαστε τόσο ενεργοί;

Δεν πληρωνόμαστε από πουθενά και όσες δράσεις έχουμε κάνει, τα έξοδα είναι από την τσέπη του καθενός μας...

Ίσως για κάποιους, η σκέψη για ανιδιοτέλεια να είναι πρωτόγνωρη...