24 Σεπ 2010

Ραντεβού για πότισμα στο όρος Αιγάλεω

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στις 9 το πρωί


Τα δένδρα που φυτεύσαμε στο όρος Αιγάλεω πάνω από το Κοιμητήριο Σχιστού έχουν ανάγκη από πότισμα και συντήρηση.

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΚΑΪ και του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Αθηνών Πειραιώς, στις εκστρατείες δενδροφύτευσης.

Δίνουμε ξανά ραντεβού.

Τελευταίο μας ραντεβού για πότισμα, στο Όρος Αιγάλεω. Ποτίζουμε 5000 δένδρα και μετά τα παραδίδουμε στη φύση.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου ο ΣΚΑΪ καλεί τους πολίτες για πότισμα.

Φοράμε κλειστά παπούτσια, μακρύ παντελόνι και βγάζουμε τον κηπουρό που κρύβουμε μέσα μας. Φοράμε καπέλο και γυαλιά, παίρνουμε το ποτιστήρι μας και... αρχίζουμε το πότισμα.

Στο πότισμα πάνω από το Κοιμητήριο του Σχιστού, θα λάβουν μέρος εθελοντές του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Αθήνας Πειραιά και φορείς από τους δήμους Κορυδαλλού, Κερατσινίου και Νίκαιας.

Στο χώρο της δεντροφύτευσης πάνω από το Κοιμητήριο Σχιστού εγκαταστάθηκε μεγάλη δεξαμενή 24 κυβικών, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πυρασφάλεια αλλά και για το πότισμα, προσφορά της εταιρείας Capital Ship.

Δίνουμε ραντεβού. Στις 9 το πρωί. Χιλιάδες δέντρα μας περιμένουν για να ξεδιψάσουν.

Τα δικά μας δέντρα.
ΣΚΑΪ
Διαβάστε περισσότερα!

9 Σεπ 2010

11 Σεπτεμβρίου. Παγκόσμια ημέρα πρώτων βοηθειών

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών , η Υπηρεσία «Αγωγή Υγείας» του Τομέα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. Κίνηση Πολιτών Δυτικής Αθήνας ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨ και τον Δήμο Περιστερίου σας προσκαλεί:
την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 19.30 στο ΚΥΒΕ ( Εθν.Μακαρίου 1) όπου θα πραγματοποιηθεί Ομιλία με θέμα ¨Πρώτες Βοήθειες για όλους ¨ και Εισηγήτρια την κα Τέλιου Κωνσταντίνα Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ¨Αγωγή Υγείας ¨ΤΟΥ Ε.Ε.Σ. . θα ακολουθήσει μια χρήσιμη Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών σε περίπτωση Απώλειας Αισθήσεων και Πνιγμονής,

και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 11.00 με 15.00 στην Πλατεία Αγ.Αντωνίου ( ΜΕΤΡΟ ) όπου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών και Διανομή Ενημερωτικών Εντύπων του Ε.Ε.Σ... (Διαβάστε περισσότερα)

Η εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες περιλαμβάνει απλές οδηγίες για αντιμετώπιση περιστατικών στον τόπο του ατυχήματος , όπως τραύματα , κατάγματα , λιποθυμικά επεισόδια ,εμφράγματα, πνιγμονή κ.α. με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση και την προετοιμασία των πολιτών στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.
Οι Πρώτες Βοήθειες δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , δίνουν όμως την δυνατότητα της αντιμετώπισης ενός ατυχήματος, μειώνοντας τις επιπλοκές μέχρι να μεταφερθεί κάποιος στο νοσοκομείο. Σε κάποιες περιπτώσεις η παροχή Πρώτων Βοηθειών σώζει ζωές.

Γιατί είναι σημαντικές οι Πρώτες Βοήθειες;

Η σπουδαιότητα της γνώσης των πρώτων βοηθειών είναι προφανής εάν αναλογιστούμε ότι στην Ευρώπη συμβαίνουν 100 εκατομμύρια περίπου έκτακτα περιστατικά σε ετήσια βάση. Επιπλέον οι Ευρωπαίοι πολίτες στις μέρες μας καλούνται να αντιμετωπίσουν τις λεγόμενες σύγχρονες απειλές, όπως τα τεχνολογικά ατυχήματα, την αύξηση των τροχαίων, εργατικών ατυχημάτων, καρδιακών επεισοδίων καθώς και ατυχήματα που προκύπτουν από τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.
Συμμετέχοντας ενεργά στην προετοιμασία των πολιτών και στην ανάπτυξη του αισθήματος ευθύνης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και CPR .


Πληροφορίες:

"Υπηρεσία Αγωγή Υγείας" Ε.Ε.Σ.
Αλκιβιάδου 4 - 104 39 ΑΘΗΝΑ
τηλ.: 210 – 8227438
Υπεύθυνη κα. Κων/να Τέλιου 6979-273792
e-mail: healtheducation@redcross.gr
Μ.Κ.Ο.Κίνηση Πολιτών Δυτικής Αθήνας ¨ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.¨
Ρούσβελτ 17 τκ. 121-31 Περιστέρι
Τηλ. 210-57.86.870
Υπεύθυνος κ. Παναγιώτης Μαργαρώνης 6944-380335
e-mail: kipoda@kipoda.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ www.kipoda.gr


Ο
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ

Παναγιώτης Μαργαρώνης

Διαβάστε περισσότερα!

1 Σεπ 2010

Αποσύρεται ο λαμπτήρας πυράκτωσης των 75 watt


Αγαπητέ κύριε Τόμας Έντισον, αποχαιρετούμε την, από το 1879 εφεύρεσή σου, τον λαμπτήρα πυράκτωσης, που άλλαξε την πάσης φύσεως ανθρώπινη δραστηριότητα στον κόσμο, που μεγάλωσε τον εκμεταλλεύσιμο χρόνο του 24ωρου, που έφερε τους ανθρώπους κοντύτερα σε απολαύσεις, οι οποίες πριν ήταν απαγορευτικές.

Αποχαιρετούμε, λοιπόν, τη μεγάλη εφεύρεση, διότι νέοι καιροί, νέες ανάγκες, νέες «πράσινες» συνήθειες.

Από την Τετάρτη, αποσύρεται ο πλέον συνήθης στη χρήση λαμπτήρας πυράκτωσης των 75 watt, η παραγωγή και οι εισαγωγές του οποίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση παύουν, με τα καταστήματα να καλούνται πλέον να διαθέσουν τα αποθέματά τους.

Ο καταναλωτής θα έχει στο εξής τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ διαφόρων τύπων λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας, που αναμένεται να «ανακουφίσουν» το πορτοφόλι του, δεδομένου του υψηλού μεν κόστους προμήθειας των λαμπτήρων νέας γενιάς, το οποίο όμως, αποσβαίνεται και με το παραπάνω με την εξοικονόμηση ενέργειας...(Διαβάστε περισσότερα)

Πάντως, από την Τετάρτη είναι υποχρεωτική η αναγραφή, στη συσκευασία του προϊόντος, λεπτομερών πληροφοριών για τη διευκόλυνση του καταναλωτή στην επιλογή της καλύτερης λύσης.

Τέτοια εποχή πέρσι αποσύρθηκε από την αγορά ο λαμπτήρας πυράκτωσης 100W, μαζί και οι ματ λαμπτήρες του τύπου, ανεξαρτήτως ισχύος.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 θα ξεκινήσει η εξάντληση των αποθεμάτων λαμπτήρων 60W από τα ράφια των καταστημάτων και τον ίδιο μήνα του 2012 παίρνουν την... άγουσα οι λαμπτήρες των 40W και 25W. Θα διαλέγουμε πλέον, μεταξύ βελτιωμένων λαμπτήρων πυράκτωσης (με τεχνολογία αλογόνου), συμπαγών λαμπτήρων φθορισμού (CFL), οι οποίοι είναι και οι ευρύτερης κατανάλωσης, και διόδων εκπομπής φωτός (LED), οι οποίοι δεν περιέχουν υδράργυρο. ΠΗΓΗ

Διαβάστε περισσότερα!