29 Ιουν 2008

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΑΙΓΙΕΣ ΓΥΘΕΙΟΥ


Πέμπτη 19/6/2008 μεσημέρι.
Μια φωτιά ξεσπά σε δύσβατη περιοχή στις Αιγιές Γυθείου Λακωνίας κοντά στα πρώτα σπίτια του χωριού.
Άμεση η αντίδραση της πυροσβεστικής που μέσα σε λίγο χρόνο είχε φτάσει στην περιοχή με αρκετά οχήματα. Παράλληλα αρκετά εναέρια μέσα συμμετείχαν στην κατάσβεση καθώς το δύσβατο της περιοχής δεν βοηθούσε τα επίγεια μέσα... (δείτε τη συνέχεια)




Αρκετοί κάτοικοι φτάνουν άμεσα με ότι μέσο έχουν, τρακτέρ, ψεκαστικά, βυτία, δύο μικρά πυροσβεστικά που έχει το χωριό, αλλά και από τα διπλανά χωριά έρχεται μεγάλη δύναμη, ακόμη και με τα χέρια παλεύουν τη φωτιά.
Το πιο σημαντικό όμως ήταν η βοήθεια του αέρα που ενώ ήταν αρκετά δυνατός γύρισε αντίθετα δύο φορές με αποτέλεσμα το ένα μέτωπο να γυρίσει στο καμένο. Παράλληλα το βράδυ αλλά και την επόμενη ημέρα τα πεζοπόρα τμήματα ήταν μέσα στο καμένο και έσβηναν τις μικροεστίες.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ξαναπήρε φωτιά, στο ίδιο σημείο κατά πάσα πιθανότητα από εμπρησμό, καθώς όλη την ημέρα υπήρχαν εθελοντές πυροφύλακες στην περιοχή αλλά και η πυροσβεστική μέχρι αργά το βράδυ ήταν εκεί με δύο οχήματα.

Δεν υπήρχε πουθενά καπνός ούτε εστία καθώς τα πεζοπόρα είχαν χτενίσει την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες αλλά και κανείς από τους πυροσβέστες ή τους εθελοντές δεν είδαν καπνό.

Πάλι η πυροσβεστική παρούσα και άμεσα, το ίδιο και οι κάτοικοι του χωριού, με αποτέλεσμα γύρω στις 6 το πρωί η φωτιά να ελεγχθεί πλήρως και να μείνουν πάλι επιφυλακή όλοι…
Η συνολική αποτίμηση μιλά για περίπου 500 στρέμματα καμένης γης, θαμνώδους αλλά και ένα μικρό μέρος με ελιές.

Τα αξιοπρόσεκτα σημεία ήταν:
ότι ένα πυροσβεστικό όχημα ανέβηκε σε ένα τόσο δύσβατο σημείο, χωρίς να υπάρχει δρόμος, που δυσκολεύονταν ακόμη και τα τρακτέρ να ανέβουν με κίνδυνο να τουμπάρει. Όλα αυτά χάριν στο φιλότιμο του οδηγού του οχήματος. Κέρδισε μια επίπληξη από τον διοικητή του.
Στα περισσότερα πυροσβεστικά οχήματα δεν υπάρχουν μόνιμοι πυροσβέστες παρά μόνο εποχικοί.

Οι εποχικοί είναι εκείνοι που μπαίνουν στη μάχη με κίνδυνο της ζωής τους, ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια, ενώ οι μόνιμοι δεν λερώνουν εύκολα τις φόρμες τους…
Το πεζοπόρο τμήμα κάποια στιγμή ενώ επιχειρούσε μέσα στα καμένα δεν είχαν ασύρματο για να επικοινωνήσουν με τον οδηγό του πυροσβεστικού για να δώσει ή να κόψει το νερό ανάλογα με τις ανάγκες. Ευτυχώς όμως υπήρχε εκεί ένας πολίτης και χρησιμοποίησε τον ασύρματο του για επικοινωνία με το πυροσβεστικό όχημα.

Εντυπωσιακή η συμμετοχή των εθελοντών καθώς και την επόμενη μέρα ήταν εκεί και έδιναν νερό στα πυροσβεστικά με υδροφόρες και δεν χρειαζόταν να φεύγουν τα οχήματα της πυροσβεστικής από τα σημεία που ήταν.

Το πλέον αξιοσημείωτο όμως ήταν η παρουσία του παπά-Στέφανου, του παπά του χωριού ο οποίος όχι μόνο ήταν στην πρώτη γραμμή και έσβηνε με όποιο τρόπο μπορούσε, αλλά και τα βράδια από τις 2 μέχρι τις 6 το πρωί ήταν πυροφύλακας στο παρατηρητήριο της περιοχής. Εκπληκτικός παπάς και πολύ δραστήριος.

Όλα αυτά είναι προσωπική εικόνα και όχι πληροφορίες.

Διαβάστε περισσότερα!

27 Ιουν 2008

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΙΣ ΕΛ.ΑΣ.


αντιγράφουμε από το τρωκτικό:http://troktiko.blogspot.com/2008/06/blog-post_7725.html
Αξίζει να διαβάσετε την πρώτη συγκλονιστική συνέντευξη του φοιτητή με τα "Πράσινα Παπούτσια" που συνελήφθη για επεισόδια στην Θεσσαλονίκη. Μιλάει για την ΕΛ.ΑΣ ,τα μπουντρούμια στα κρατητήρια, την δικαιοσύνη κ.α. http://www.neolaia.gr/wordpress/index.php/2008/06/27/panayiotis-ketikis/

Να, και κάποιος που συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. Λάθος άνθρωπο βέβαια, αλλά.. τουλάχιστον προσπάθησε.
Διαβάστε περισσότερα!

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ...ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ.


Η φωτιές ξεκίνησαν, το κράτος κοιμάται … τι πρωτότυπο αλήθεια…

Πάλι στο ίδιο έργο θεατές,

Η λογική της ελληνικής πολιτείας παραμένει η ίδια,
Ας μπει πρώτα η φωτιά και μετά θα είμαστε έτοιμοι να την σβήσουμε!!!
Η γνωστή σχέση της πυροσβεστικής με την τεχνολογία… της μάνικας!!!
Καμία μέριμνα για πρόληψη, δασοπροστασία, καθαρισμό δασών και αγρών από τη βιομάζα, καμία μέριμνα για οργάνωση των τοπικών κοινωνιών.
Σα να μην πέρασε μια μέρα…
θα επανέλθουμε άμεσα για τις φωτιές στον Υμηττό και στο Γύθειο...
εδώ θα βρείτε τις απόψεις μας σχετικά με τις πυρκαγιές και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2008/05/13.html
http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2008/06/blog-post.html
http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2008/05/blog-post_18.html
Διαβάστε περισσότερα!

17 Ιουν 2008

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ...


Θέλουμε να κάνουμε μια ξεχωριστή αναφορά και να ευχαριστήσουμε και όλους όσους βοήθησαν Παρασκευή και Σάββατο, και πιο συγκεκριμένα:

τον Κωστή, τον Δημητράκη, τον μπαμπά του τον Τάκη και τον Χριστόφορο που σε κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε βρίσκονται παρόν και βοηθούν σε όλα,
την μικρή Μαρία που ήρθε να φέρει πράγματα και μας βοηθούσε όλη μέρα οικειοθελώς,

την Κατερίνα που όλη μέρα ήταν εκεί και βοηθούσε, και κάηκε και από τον ήλιο,
την Ηλιάνα που όχι μόνο ήταν εκεί την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο όλη μέρα μαζί μας βοηθούσε στην διανομή,
τον Γιώργο ο οποίος είναι παντός καιρού και κάθε φορά δίνει όλη του την ενέργεια,

τους συμμαθητές μας, τον Παναγιώτη, την Δήμητρα, την Αγγελική, και την Ευαγγελία που ήρθε με τους συναδέλφους της, φορτωμένη με πράγματα,
τον Γιάννη και την Χριστίνα που είχαν το ίδιο άγχος με εμάς να πάει καλά η προσπάθεια, και βοηθούσαν με όποιο τρόπο μπορούσαν όλη την εβδομάδα, και τη Χριστίνα ακόμη περισσότερο, που έμεινε ως αργά την Παρασκευή,

την Αντριάνα που μπόρεσε και ήρθε έστω και για λίγο, αλλά και το Μάνο με την παρέα του,
τον Κώστα που ήταν εκεί όλο το απόγευμα και συμμετείχε φέρνοντας πράγματα και βοηθώντας στο φόρτωμα,
τον Αυγερινό ο οποίος όλες τις ημέρες προσπαθούσε να βοηθήσει με τον τρόπο του, αλλά και το Σάββατο όλη μέρα στις σεισμόπληκτες περιοχές βοηθούσε στη διανομή της βοήθειας και μας γέμισε φωτογραφίες,

τον Γιώργο τον οδηγό μας που βρήκε το φορτηγό, ήταν ακούραστος και έφτιαξε και DVD με εικόνες από όλη τη δράση.
Ευχαριστούμε πολύ όλους εσάς που κάνετε πράξη τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.

Πάνω από όλα όμως να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά όλους όσους προσέτρεξαν να φέρουν βοήθεια και να ανακουφίσουν, έστω και για λίγο, τους σεισμόπληκτους.

Σας ευχαριστούμε όλους…

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
Διαβάστε περισσότερα!

16 Ιουν 2008

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ







Για περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να πάτε εδώ:http://s289.photobucket.com/albums/ll219/ayger/Hleia_15_06_2008/?albumview=grid
Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Αυγερινό και για τις φωτογραφίες.
Άμεσα θα υπάρξει λεπτομερή εικόνα του τι συναντήσαμε στις σεισμόπληκτες περιοχές. Διαβάστε περισσότερα!

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ...
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ.

Γυρνώντας από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη συγκέντρωση και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους οικισμούς.

Την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008 στην πλατεία Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι, συγκεντρώθηκαν πάνω από 150 κουβέρτες και παπλώματα, σεντόνια, μαξιλάρια και πετσέτες, τρόφιμα, δεκάδες γκαζάκια με τις φιάλες τους, ραντζάκια, δεξαμενές νερού, κούπες και πιάτα, τοστιέρες, ηλεκτρικά φουρνάκια, λεκάνες, χαρτικά και είδη προσωπικής υγιεινής, απορρυπαντικά, ομπρέλες σκίασης, και πολλά παιδικά παιχνίδια.
Την επόμενη μέρα τα είδη που συγκεντρώθηκαν διανεμήθηκαν στους οικισμούς κυρίως της Βάλμης, αλλά και του Σαντομερίου και της Φώσταινας.

Σήμερα λοιπόν μετά την αποστολή μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που αγκαλιάσατε την προσπάθεια αυτή και συμμετείχατε με όλες σας τις δυνάμεις. Όλους εσάς που φέρνατε από το πρωί ότι μπορούσατε, τους φίλους και εθελοντές που βοήθησαν όλη μέρα κάτω από τον καυτό ήλιο στο φόρτωμα, τη μεταφορά, αλλά και στην παράδοση των πραγμάτων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Ηλείας.

Πραγματικά ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή, η έκφραση συμπαράστασης αλλά και αλληλεγγύης όλων των πολιτών σε αυτή την προσπάθεια.
Να ευχαριστήσουμε επίσης τους bloggers και τους διαχειριστές όλων των sites και forums που από την πρώτη στιγμή ανάρτησαν στις σελίδες τους, την ανακοίνωση για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και ανέλαβαν την προώθηση της προσπάθειας σε όλο το διαδίκτυο και όχι μόνο, όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις που δημοσιοποίησαν και στήριξαν την προσπάθειά συγκέντρωσης της βοήθειας.
Να κάνουμε μία ξεχωριστή αναφορά στη Νestle, για τις ομπρέλες σκίασης που πρόσφερε στους σεισμόπληκτους, στον κύριο Θωμαϊδη που παραχώρησε το φορτηγό, αλλά και πολλά είδη οικιακής χρήσης, στον φίλο Γιώργο οδηγό της αποστολής, τους εργαζομένους της διαφημιστικής εταιρείας Publicis Etoile Hellas που συγκέντρωσαν έναν εκπληκτικά μεγάλο μέρoς βοήθειας, στα νέα παιδιά που φόρτωναν όλη μέρα την Παρασκευή και στον εκπληκτικό Αυγερινό, τον άνθρωπο που το Σάββατο όλη μέρα βοηθούσε στη διανομή της βοήθειας.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που γίνατε μια αγκαλιά και κάνατε πράξη, την προσπάθεια βοήθειας των πληγέντων, όλους εσάς από τον Έβρο έως την Κρήτη και από τη Ζάκυνθο έως τη Ρόδο που βοήθησαν και στήριξαν την προσπάθεια μας να ανακουφίσουμε για λίγο τον πόνο τους.

Κλείνοντας θα θέλαμε να πούμε ότι οι καταστροφές από τον σεισμό είναι μεγάλες στην περιοχή, υπάρχουν πάρα πολλές ανάγκες, αλλά τουλάχιστον η αξιοπρέπεια των σεισμοπλήκτων ήταν πραγματικά συγκινητική δείχνοντας το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.
Διαβάστε περισσότερα!

12 Ιουν 2008

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΦΟΡΤΗΓΑ

Η εικόνα που έχουμε από την προσφορά των συνανθρώπων μας είναι πολύ μεγάλη με συνέπεια να μην μας φτάνουν τα φορτηγά που έχουμε κανονίσει.
Παρακαλούμε πολύ όποιος έχει και μπορεί να διαθέσει εθελοντικά, φορτηγό για την συγκέντρωση και την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας, δηλαδή από Παρασκευή απόγευμα που θα φορτώσουμε έως και το Σάββατο που θα τα πάμε στους πυρόπληκτους.
Παρακαλούμε να μας καλέσει στα τηλ. 6972 259 600, 6977 221 775, 6972 16 99 07. Διαβάστε περισσότερα!

10 Ιουν 2008

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ...

Δυστυχώς η φύση για άλλη μια φορά χτύπησε την πολύπαθη Δυτική Πελοπόννησο. 10 μήνες μετά τις φωτιές ο σεισμός ήρθε να καταστρέψει ότι είχε απομείνει σε υλικά αλλά κυρίως σε ψυχικά αποθέματα στους κατοίκους της περιοχής.
Για άλλη μια φορά καλούμαστε να δείξουμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά μας στους ανθρώπους που δοκιμάζονται.
Την Παρασκευή 13-6-2008, και ώρα 11:00 – 21:00, στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι, στο τέρμα του μετρό (γραμμή 2), συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς της Δυτικής Πελοποννήσου.
Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τους αρμόδιους φορείς, οι ανάγκες που υπάρχουν άμεσα είναι:

• κρεβάτια (ραντζάκια),
• κλινοσκεπάσματα (σεντόνια και κουβέρτες),
• μαξιλάρια,
• φωτιστικά γκαζάκια,
• γκαζάκια με μεγαλύτερη βάση και φιαλίδιο,
ώστε
να μπορεί κάποιος να τηγανίσει,
• μικρές κρεμαστές δεξαμενές νερού για μπάνιο,
• ομπρέλες (τέντες σκίασης) με βάση.


Η ανθρωπιστική βοήθεια θα παραδοθεί την επόμενη ημέρα στα σεισμόπληκτα χωριά που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές, και θα μοιραστεί από εθελοντές στους σεισμοπαθείς.

Καλούμε όλους τους συνανθρώπους μας που μπορούν και θέλουν να φέρουν βοήθεια, να βοηθήσουν στη συσκευασία αλλά, και στην διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας, να συμμετέχουν στην προσπάθεια μας.

Την επόμενη μέρα μπορεί να ακολουθήσει όποιος επιθυμεί την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας και να βοηθήσει στην παράδοση της στους σεισμόπληκτους.

Για πληροφορίες:
Στάθης Διομήδης
210 5722 034 – 6972 259 600 – 6977 221 775
e-mail: stathisd@vivodinet.gr και ellinesenergoipolites@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα!

ΤΕΛΙΚΟΣ EURO 2004. ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ!!!

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΧΑΡΤΑΚΙ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ!!!
ΤΟ ΠΑΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!
ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ, ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΥΒΕΝΙΡ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΘΙΣΜΑ ΣΤΟ DA LUZ... ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ!!!


ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ EURO 2008.
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!!
Διαβάστε περισσότερα!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ... TOURS. ΤΑ ΤΣΑΡΤΕΡ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ!!!

330.000 !!! ευρώ θα μας κοστίσει το ταξίδι των ημετέρων βάσει ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, στις 8-06-2008.
Και ένα σχόλιο βουλευτή με βάση το δημοσίευμα.
«Ελα με αυτά τα... καραγκιοζιλίκια και τους τσαμπατζήδες» έλεγε απαξιωτικά βουλευτής...
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8400&pubid=1100410
http://www.ethnos.gr/onecolumn.asp?catid=11396&nostore=true&page1=32 Διαβάστε περισσότερα!

9 Ιουν 2008

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ


Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των νεκρών του σημερινού σεισμού στη Δυτική Ελλάδα.
Ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, και για άμεση επούλωση των τραυμάτων του κοινωνικού ιστού και της οικονομικής ζωής του τόπου.
Μην ξεχνάμε ότι η ευρύτερη περιοχή τον τελευταίο χρόνο δοκιμάζεται, πολύ σκληρά μάλιστα, από καταστροφές.
Επειδή είμαστε της άποψης ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς στην Ελλάδα καθώς είμαστε η πιο σεισμογενής χώρα της Ευρώπης λόγω γεωφυσικής θέσης βάζουμε τα links της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας http://www.civilprotection.gr/index_gr.php και του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας http://www.oasp.gr/default.asp?l1=3&l2=2 όπου υπάρχουν απλές αλλά σημαντικές συμβουλές για την προστασία μας από τους σεισμούς, αλλά και το τι πρέπει να κάνουμε μετά από αυτούς.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕΙΣΜΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ.
Παρόλο ότι δεν είναι η ώρα, η πεποίθησή μας είναι ότι όλοι μας θα πρέπει να έχουμε βασικές γνώσεις αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών ( σεισμοί, πλημμύρες, φωτιές), θα πρέπει να γνωρίζουμε βασικά στοιχεία ναυαγοσωστικής και κυρίως πρώτων βοηθειών.

Δυστυχώς πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά και όσο πιο ενημερωμένοι είμαστε τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες ατυχημάτων και εγκλωβισμών, αλλά και τόσο πιο εύκολο είναι να βοηθήσουμε πρώτα εμάς και την οικογένειά μας, αλλά και τους συνανθρώπους μας.
Άλλωστε ένας από τους στόχους των ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι η ενημέρωση για τέτοια θέματα με σεμινάρια, από πιστοποιημένους φορείς και υπηρεσίες, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβρη με μαθήματα πρώτων βοηθειών.
Διαβάστε περισσότερα!

8 Ιουν 2008

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ!!! ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ 9-14 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ...
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ VS ΚΑΡΤΕΛ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ...
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...
Εδώ θα βρείτε όλες τις καταναλωτικές οργανώσεις που συμμετέχουν και άλλα στοιχεία για το μποϋκοτάζ, αλλά και ένα πολύ ενδιαφέρον blog με "paraxeni" θεματολογία.
Διαβάστε περισσότερα!

6 Ιουν 2008

ΕΥΧΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ.

αντιγράφουμε από το zougla.gr την εικόνα που αποκόμισε ο επιστήμονας Νίκος Σηφάκης ο οποίος εργάζεται στο Ινστιτούτο Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών, από τους εθνοπατέρες.
http://www.zougla.gr/news.php?id=2012.

Εχθές ( 2-6) παρακολούθησα στη Βουλή, (από τα θεωρεία) την επερώτηση του Συνασπισμού σχετικά με τις δασικές πυρκαγιές. Επρόκειτο για σημαντικότατη εμπειρία από κάθε άποψη. Οφείλω να σας μεταφέρω τις κυριότερες εντυπώσεις μου:
Καταρχάς περίπου 10 βουλευτές μόνον τίμησαν με την παρουσία τους το θέμα των δασικών πυρκαγιών! Η κυβέρνηση απάντησε μέσω των Υφυπουργών Εσωτερικών και Γεωργικής Ανάπτυξης.
Απ' ότι άκουσα, το θέμα της καταστολής των πυρκαγιών έχει πρακτικά λυθεί εφόσον έχουν γίνει τόσα πολλά όσα δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Πέραν των κλασικών λύσεων έχουν προστεθεί και οι δυνατότητες της...Πληροφορικής. Το θέμα των δασικών χαρτών έχει επίσης λυθεί.
Εξάλλου είναι πλέον απλό εφόσον με το Google μπορεί κανείς να φτιάξει χάρτες σε μια μέρα (όσοι συνάδελφοι τοπογράφοι δεν το ξέρατε ακόμη να το μάθετε)...
Πρόκειται να γίνουν και ειδικά σεμινάρια στους πυροσβέστες! Στο θέμα της πρόληψης όμως παραδέχτηκαν όλοι ότι υπάρχει ίσως...κάποιο κενό.
Επίσης έμαθα τι σημαίνει Πολιτική Προστασία: "όπως λέει και η λέξη είναι η προστασία που προσφέρει η Πολιτεία" (αυτό ήταν από βουλευτή του Συνασπισμού). Φαίνεται δεν πρόκειται για "civil protection" αλλά για "Πολιτειακή Προστασία"!
Τέλος άκουσα ότι το σημαντικότερο είναι το περιαστικό πράσινο της Αττικής (και ας κάηκε η μισή Πελοπόννησος). Αν θυμάμαι καλά τελείωσε με μια ...ευχή: "ας είναι το φετινό καλοκαίρι καλύτερο από το περσινό!"
Αυτά με δύο λόγια, και απ’ ότι φαίνεται δεν χρειάζεται πια να ανησυχούμε...

Διαβάστε περισσότερα!

ΑΛΛΑΞΑΝ ΖΩΗ - ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

5-6-2008. Των ΝΑΤΑΣΑΣ ΜΠΕΡΗ - ΚΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ.
Το καλοκαίρι είναι για τα καλά πια εδώ και, σιγά σιγά, οι οδυνηρές θύμησες από τις καταστροφικές πυρκαγιές της περασμένης χρονιάς αρχίζουν και εγκαθίστανται στη μνήμη μας.
Και όσο οι φωνές για την κρατική ολιγωρία απέναντι σ' αυτά που πρέπει να γίνουν, ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες εικόνες πληθαίνουν, τόσο ενισχύονται οι δράσεις οικολογικών πρωτοβουλιών που παίρνουν την υπόθεση «προστασία του περιβάλλοντος» στα χέρια τους!
Θέματά τους όχι μόνο η ενημέρωση - ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και η προσφορά γνώσης μέσω σεμιναρίων που υλοποιούν για θέματα δενδροφυτεύσεων, δασοπυρόσβεσης, πρώτων βοηθειών κ.ά.
Πέντε εκπρόσωποι εθελοντικών οικολογικών πρωτοβουλιών μάς μιλούν για το έργο τους, τις εμπειρίες τους και μας καλούν να αναλάβουμε δράση.
«Σηκώθηκαν από τον καναπέ» Στάθης Διομήδης - Μαρίνα Μουστόγιαννη, ιδρυτές και συντονιστές της Πρωτοβουλίας «Ελληνες Ενεργοί Πολίτες». Σε μια μέρα συγκέντρωσαν 19 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.
Εγκατέλειψαν τις διακοπές τους μην αντέχοντας να βλέπουν τις καταστροφικές φωτιές της Πελοποννήσου από την τηλεόραση.
Στο πλοίο της επιστροφής αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν με αφετηρία τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας. Εγραψαν σε ένα χαρτί ότι θα συγκεντρώσουν τρόφιμα-πράγματα και ζήτησαν από τον καπετάνιο να ενημερώσει τους επιβάτες...
«Δεν μπορούσαμε να μείνουμε θεατές σε αυτή την τραγωδία, έπρεπε να σηκωθούμε από τον καναπέ και να αναλάβουμε δράση», μας λένε.Σε μια ημέρα συγκέντρωσαν 19 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και από τότε «διαθέτουν» καθημερινά τους εαυτούς τους για να ευαισθητοποιούν τους πολίτες.«Φτιάξαμε ένα ενημερωτικό blog προκειμένου να επικοινωνούμε με τον κόσμο και να συμμετέχουμε σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για το περιβάλλον και τον άνθρωπο», μας λέει ο Στάθης.
«Οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν πράγματα αλλά δεν εμπιστεύονται τους κρατικούς φορείς. Αυτό αποτελεί σημαντική αδυναμία γιατί -όπως καταλαβαίνετε- λειτουργεί ανασταλτικά. Ανεξάρτητα από τις μεγάλες κρίσεις, στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους» υπογραμμίζει ο Στάθης και η Μαρίνα προσθέτει: «Να γίνουν όλοι αυτό που λέει το όνομά μας, ενεργοί πολίτες».
Η προσφορά του όμως δεν σταματά εδώ. Ο Στάθης, πέρα από συντονιστής της Πρωτοβουλίας, είναι εθελοντής δασοπυροσβέστης και μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Τα χνάρια του ακολουθεί και η σύντροφός του (στην εθελοντική δράση και στη ζωή) Μαρίνα, εξηγώντας πως «αντί να πιούμε έναν καφέ παραπάνω προτιμάμε να προσφέρουμε και να παρακολουθούμε μαθήματα πρώτων βοηθειών, δασοπροστασίας κ.τ.λ. που είναι χρήσιμα για όλους μας».
Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και οι επόμενες δράσεις των «Ελλήνων Ενεργών Πολιτών», που, σε συνεργασία με αρμόδιες αρχές και φορείς, ετοιμάζουν σεμινάρια δασοπυρόσβεσης και πρώτων βοηθειών ανοιχτά για το κοινό.
Ευχαριστούμε πολύ την ελευθεροτυπία για την συνέντευξη και θέλουμε να επισημάνουμε δύο στοιχεία:
πρώτον: πραγματικά ο τίτλος (άλλαξαν ζωή - και τις ζωές μας) είναι υπερβολικός, και
δεύτερον: την ανθρωπιστική βοήθεια των 19 τόνων, την προσέφεραν όλοι οι απλοί άνθρωποι που ήθελαν να βοηθήσουν τους πυρόπληκτους και μας εμπιστεύτηκαν. Εμείς απλά συντονίσαμε όλο αυτό, και προσπαθήσαμε πολύ ώστε τα πράγματα να συγκεντρωθούν μέσα σε μία ημέρα και να τα πάμε την επόμενη στα χέρια αυτών που άμεσα τα είχαν ανάγκη χωρίς προβλήματα, και αποθηκεύσεις... εδώ οι λεπτομέρειες εκείνης της δράσης: ΠΩΣ ΣΗΚΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ...
τις απόψεις και των υπολοίπων τριών φίλων, μελών πρωτοβουλιών και συνοδοιπόρων σε αυτή τη διαδρομή και το αφιέρωμα... συγκεκριμένα:
Ανδριάνα Σαρρή - μέλος στο oikologio.gr.
Αντώνης Μπρούμας - μέλος στην ομάδα «Ποδηλάτες-Ποδηλάτισσες».
Τάσος Κεφαλάς - συντονιστής της πανελλαδικής πρωτοβουλίας κινήσεων πολιτών, «Πολίτες κατά του λιθάνθρακα» - lithanthrakas.wordpress.com
Διαβάστε περισσότερα!

5 Ιουν 2008

5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΥΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ VIDEO ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

SAVE OUR PLANET


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΜΕΝ... ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΔΕ;


Ας είναι μια νέα αρχή, στη σχέση μας με το περιβάλλον, η σημερινή ημέρα, για όλους μας.

Επίσης εδώ http://www.zougla.gr/news.php?id=1784 ή εδώ

http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2008/02/blog-post_3671.html

μπορείτε να βρείτε απλές συμβουλές - προτάσεις για πράσινη κατανάλωση.

Διαβάστε περισσότερα!

4 Ιουν 2008

ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ...

Το ξέχασαν;
Εχουν περάσει τρεις μήνες από την ημέρα που οι βουλευτές Κυριάκος Μητσοτάκης (Ν.Δ.) και Σπύρος Κουβέλης (ΠΑΣΟΚ), πρόεδρος και μέλος, αντίστοιχα, της μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής, δεσμεύτηκαν δημόσια να προτείνουν σχέδιο νόμου που θα απαγορεύει την εμπορία και χρήση των ρυπογόνων λαμπτήρων πυρακτώσεως.

Οι βουλευτές έδειξαν αποφασισμένοι να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος και συνάμα πρόθυμοι να απαντήσουν στο πλούσιο ερωτηματολόγιο της διαδικτυακής εθελοντικής ομάδας oikologio, για μείζονα θέματα περιβάλλοντος, που τους παραδόθηκε στα χέρια, κατά τη διάρκεια ημερίδας που έγινε στο Περιστέρι, τον Φεβρουάριο.Οι μήνες πέρασαν και ούτε το ένα έγινε ούτε το άλλο. Και καλά για το σχέδιο νόμου, χρειάζεται περισσότερος χρόνος; Για τις απαντήσεις που δεν έδωσαν ακόμη στο oikologio, όμως, ποια δικαιολογία θα βρουν;
Νατ.Μπ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/06/2008

Σημείωση: η δέσμευση και το ερωτηματολόγιο κατατέθηκαν κατά τη δειάρκεια της ημερίδας των ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στις 20-2-2008.

Εδώ θα βρείτε το δελτίο τύπου με τα συμπεράσματα της ημερίδας:
http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2008/02/blog-post_1386.html
Και εδώ τα δημοσιεύματα εκείνων των ημερών που αναφέρουν τη δέσμευση και το ερωτηματολόγιο.
http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2008/02/blog-post_4796.html Διαβάστε περισσότερα!

3 Ιουν 2008

ΤΩΡΑ ΗΣΥΧΑΣΑ...

ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΦΕΤΟΣ ...

2-6-08: Χηνοφώτης: Ετοιμος ο μηχανισμός δασοπυρόσβεσης.!!!
Την βεβαιότητα ότι ο μηχανισμός δασοπυρόσβεσης είναι έτοιμος να αντιδράσει άμεσα ενόψει καλοκαιριού, εξέφρασε ο υφυπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Χηνοφώτης...
...Ακόμα ο υφυπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι οι βασικές αρχές του επιχειρησιακού σχεδιασμού είναι η δημιουργία υποδομών, η εντατικοποίηση της εκπαίδευσης, η βελτιστοποίηση της οργάνωσης, η μέγιστη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων, η πρόληψη και η φύλαξη δασικών περιοχών...
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/06/2008_235379

13-3-07: Ανάλογες δηλώσεις πέρυσι: Κώστας Καραμανλής.
"φέτος, νωρίτερα από κάθε άλλη χρόνια εφαρμόζουμε το εθνικό σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών".
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8333&pubid=118056

σκεφτείτε τι θα είχε γίνει αν δεν είχαν εφαρμοστεί τα "εθνικά σχέδια"!!!!!!!!!! Διαβάστε περισσότερα!