31 Μαΐ 2008

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ

ευχαριστούμε πολύ τη φίλη μας τη Χριστίνα που μας έδωσε το δικαίωμα να αναρτήσουμε το εκπληκτικό άρθρο της-κατάθεση ψυχής για την Αμαλία...
Ένα χρόνο μετά "Η ΥΓΕΙΑ" νοσεί... 01/06 - Θυμάσαι;...
"Ένας χρόνος πέρασε ψυχή μου που με τους αγγέλους κάνεις συντροφιά... εμείς εδώ κάτω ξεχάσαμε, όχι όλοι οι περισσότεροι όμως... κάποιους τουλάχιστον, μας άγγιξες, μας τίμησες με τη φωνή και τη γραφή σου, μας εμπιστεύτηκες και μοιράστηκες τον πόνο σου μαζί μας, μας ξύπνησες και μας κινητοποίησες, έτσι έγινες η φίλη μας, που αγαπήσαμε, η φίλη μας που δεν εφυγε απ την ψυχή μας, ένας από τους ανθρώπους που χάθηκαν αλλά βρέθηκαν συντροφιά με δικούς μας ανθρώπους που δεν φεύγουν απ την ψυχή μας εκεί παρέα με τη μάνα μου σε βλέπω κορίτσι, που έφυγε κι αυτή - τώρα πια, χωρίς πόνο και χωρίς φακελλάκια σας βλέπω και τις δυο...
Όπου κι αν εισαι να χαμογελάς Αμαλία...
Τα πράγματα όμως, δεν άλλαξαν οι μικροί, οι πολλοί ησύχασαν δεν παλεύουν, ξαναβολεύτηκαν, αρκούνται σε μνημόσυνα, και σε δυο δάκρυα τη μέρα που έφυγες κι οι σπουδαίοι κι οι αν-αρμόδιοι συνεχίζουν το φαγοπότι, πανω σε μνήμες και σε πόνο πολύ.
Το σύστημα υγείας συνεχίζει να νοσεί, να σπέρνει τρομο σε όποιον βρεθεί στην ανάγκη του, να εξαναγκάζει σε χρεοκοπία όποιον θέλει να ξεφύγει του πόνου, να ζήσει υγιής, συνεχίζει να σκοτώνει παιδιά επειδή του λείπουν οχήματα, να διαλέγει ρίχνοντας κορώνα γράμματα ποιος θα πεθάνει επειδή δεν υπάρχουν αρκετά κρεβάτια εντατικής νοσηλείας .
Λεφτά πολλά συνεχίζουν να ξοδεύονται σε γιορτές και πανηγύρια, σε καρναβάλια διαγωνιστικά οπως εκείνο της Eurovision αντί να επανδρώνονται με προσωπικό νοσηλευτικό και ιατρικό θέσεις της πόλης και της επαρχίας... αντί να δίνονται μισθοί αξιοπρέπειας σε γιατρούς και νοσηλευτές ώστε να μην απλώνουν το χέρι στο φακελλάκι, να μπορούν να ζήσουν έτσι ώστε χωρίς ανησυχία κι ανασφάλεια να λειτουργούν και να σώνουν ζωές...
Αντί για όλα αυτά, προωθούνται glamourates εκδηλώσεις και πωλήσεις ringtones με την ψευδαισθηση της επιτυχίας αγκαλιά, διαφημίζεται το ανορεξικό lifestyle και τα αγαθά τα άχρηστα που μόνο κακό ΄φέρνουν, αντί να αγοράζεται εξοπλισμός για να μη συνεχίζεται η δολοφονική πρακτική, και να μην καταδικάζονται κι άλλοι ανθωρποι σε πόνο και σε θάνατο....
Τουλάχιστον όμως καποιοι λίγοι, μάθανε να θυμούνται και να ρίχνουν κλεφτές ματιές και δίπλα τους... μάθανε να συνεχίζουν, κι εκεί που σταματάει ο ένας να πιάνει ο άλλος το νήμα, και να προσπαθούν... μια ώρα, μια μερα, ένα χρόνο, ή μεχρι να αλλάξει κάτι, μικρό τόσο δα, αρκεί να αλλάξει....
Αυτοί δεν φαίνονται πουθενά, αλλά είναι εκεί, και παλεύουν, με το μισθό των 700 με την αβέβαιη σύνταξη, με τα ράντσα και με τις πεθαμένες υπηρεσίες ενός ανύπαρκτου Εθνικού Συστήματος Υγείας που μόνο σε κείμενα του word και σε χαρτιά και λόγους προεκλογικούς ειναι ισχυρό και λειτουργεί...
Κι η γραφειοκρατία... καλά κρατεί κι αυτή, όπως και τότε και τώρα, ίδια ρουτίνα σ' όλη τη χώρα... (που λέει κι ένα παλιό τραγούδι) αποφασίζει ο ανάλγητος βολεμένος γραφιάς ποιος θα πονά και ποιος όχι, ποιος χρειάζεται βοήθεια και ποιος όχι... αποφασίζει ο κάθε δημοσιουπαλληλίσκος του κερατά αν εσυ, εγώ, εμείς που δεν είμαστε πλούσιοι, που δουλεύουμε και πληρώνουμε για ενα ΙΚΑ αναποτελεσματικό γεμάτο λάθη και θανατερές λίστες αναμονής - θα έχουμε μια ευκαιρία για ζωή....
Μην πέσεις στην ανάγκη τους να εύχεσαι εσύ που διαβάζεις, ούτε η πιστωτική ούτε δάνειο θα σε σώσει... το θεριό μεγάλο, η βούληση ανύπαρκτη από εκείνους που ορίζουν τις αποφάσεις...το μόνο που μένει ειναι να θυμάσαι... και να προσπαθείς... πριν φτάσει η ώρα η κακή που λέει ο λαός... κι αν η μνήμη σου αδύναμη, τότε να φοβάσαι, να φοβάσαι και να προσπαθείς... πριν ο πόνος χτυπήσει την πόρτα... και τα λόγια της Αμαλίας γίνουν οικεία και γνώριμα και σε σένα, γιατί τότε όταν ο πόνος ειναι στο δικό σου κορμί, η φωνή δεν φτάνει... Γιατί εξαιτίας ΜΟΥ γιατρέ μου εσύ αλωνίζεις με πονάς και με εκμεταλεύεσαι, Εξαιτίας ΜΟΥ και μόνο, γιατί αρκούμαι σε μιας ημέρας γραπτή διαμαρτυρία, πιο χλωμή κι από το θάνατο, πιο αδύναμη κι απ την ομίχλη...
Τελικά μονον ο πόνος σηκώνει αγώνα και κεφάλι, μονο ο πόνος οργίζει τόσο ώστε να εχει αποτέλεσμα δυναμικό...
ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ όπως και περσι και τώρα... Ίσως κάποτε φιλη μας, μετά από πολλή προσπάθεια και άλλο πόνο, καταφέρουμε όλοι μαζί, να μην ξαναχρειαστεί να πονέσει κανένα παιδί να μη χρειαστεί να φωνάξει και να εξοργιστεί κανένας γονιός να μην χρειάζονται μέρες μνήμης, και διαμαρτυρίες, αλλά να εχουμε λόγο να γιορτάζουμε τη ΖΩΗ και την ΥΓΕΙΑ... Διαβάστε περισσότερα!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΠΡΟΤΥΠΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.
Το πρώτο δημόσιο ενεργειακά αυτόνομο κτίριο στην Ελλάδα.
Ο Δήμος Περιστερίου, ανέλαβε την πρωτοβουλία και ήδη, δημιούργησε το πρώτο «Πράσινο Σπίτι» που λειτουργεί πλήρως ενεργειακά αυτόνομα.
Το «Πράσινο Σπίτι» απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, κυρίως όμως στα παιδιά της πόλης του Περιστερίου, με στόχο τη μόρφωση, την ενημέρωση και την εκπαιδευτική τους παιδεία σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, την καθαριότητα, την ανακύκλωση, την χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας κ.λ.π.
Το «Πράσινο Σπίτι» εγκαινιάζεται και τίθεται σε λειτουργία στις 5 Ιουνίου στις 9 το πρωί, παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος και βρίσκεται Αγ. Βασιλείου 62 στο Περιστέρι.
http://www.peristeri.gr/ Διαβάστε περισσότερα!

30 Μαΐ 2008

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ;;;

http://www.zougla.gr/news.php?id=1627

Εντυπωσιακά πράγματα συμβαίνουν με τα χρήματα των ελλήνων πολιτών που δόθηκαν σαν χορηγία για την άμεση ανακούφιση των πυρόπληκτων.
Για άλλη μια φορά, οι ελληνικές αρχές ξεπερνούν κάθε σκληρότητα, αλλά και κάθε Δίκαιο.
Πριν μήνες είχαμε το θάνατο ενός μικρού παιδιού, επειδή η Τράπεζα αρνούνταν να δώσει τα χρήματα στον πατέρα για να νοσηλευτεί στο εξωτερικό το παιδί του. Χρήματα τα οποία είχαν δοθεί από τους Έλληνες πολίτες, αλλά η Τράπεζα δεν δέχτηκε να τα δώσει χρησιμοποιώντας νομικά τερτίπια.

Σήμερα 10 μήνες μετά τις καταστροφές του καλοκαιριού, τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί στο ταμείο αρωγής πυρόπληκτων από εισφορές ιδιωτών, εταιρειών και φορέων έχουν ξεπεράσει τα 195 εκατομμύρια ευρώ.
Από αυτά έχουν διατεθεί μόλις 23,5 εκατομμύρια περίπου.
Ας μην ξεχνάμε ότι τα χρήματα από τους πολίτες δόθηκαν για την άμεση ανακούφιση των πυρόπληκτων. 10 μήνες μετά έχει διατεθεί το 8.5% περίπου. Άμεση ανακούφιση για τους πληγέντες 10 μήνες μετά;

Επίσης παρόλο ότι κατατέθηκαν ερωτήσεις ακόμη και στην Βουλή σχετικά με το που βρίσκονται τα χρήματα το ταμείο επέλεξε αντί να παρουσιάσει αντίγραφα των λογαριασμών από την τράπεζα της Ελλάδας, να αναρτά πίνακες και ενημερωτικά σημειώματα. Επίσης δεν αναφέρεται πουθενά σε ποιους λογαριασμούς ή κωδικούς κατατέθηκαν τα 23,5 εκατομμύρια ευρώ που έχουν διατεθεί για έργα. Πόσο πιο απλό είναι να δημοσιοποιηθούν τα αντίγραφα των λογαριασμών και των κωδικών ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά;
Επίσης πιο είναι το σκεπτικό της χρηματοδότησης με 2,76 εκατομμύρια ευρώ για αντιδιαβρωτικά στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά και με 4,45 εκατομμύρια ευρώ την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για αντιδιαβρωτικά έργα στο νομό Ηλείας από δασικούς συνεταιρισμούς;

Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ξεχνάμε ότι τα χρήματα κατατέθηκαν από όλους τους ανθρώπους για την άμεση ανακούφιση των ίδιων των πληγέντων, ούτε για αντιδιαβρωτικά έργα, ούτε για τον Κρόνιο Λόφο.
Το κορυφαίο όλων όμως συνέβη στην ανοικτή σύσκεψη του παρατηρητηρίου αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών που οργανώθηκε σε αίθουσα του ΤΕΕ, την Τετάρτη 28-5. Ο κύριος Χαράλαμπος Μπούρας μέλος του πενταμελούς διοικητικού συμβουλίου του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ταμείο Αρωγής Πυρόπληκτων) με πρόεδρο τον κύριο Μολυβιάτη, έκανε την εξής πρόταση:
Να κρατήσει το ταμείο μερικά χρήματα από της εισφορές για μελλοντικές καταστροφές!!!
Τα χρήματα τα οποία εθελοντικά έδωσε ο κάθε Έλληνας πολίτης αλλά και ο κάθε μετανάστης, το κάθε παιδί και ο κάθε γέροντας από το υστέρημά του, για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, προτείνεται να κρατηθούν για άλλους σκοπούς. Βέβαια έτσι κι αλλιώς κάποια από τα χρήματα έχουν χρησιμοποιηθεί για έργα άλλου είδους (Αρχαία Ολυμπία) και όχι άμεσα για τους ίδιους τους πυρόπληκτους.

10 μήνες μετά κάποιοι επιλέγουν και προτείνουν να αξιοποιήσουν χρήματα που δόθηκαν με διάθεση από τους πολίτες για άλλους σκοπούς από το λόγο που δόθηκαν.
Για να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μια δια παντός:
Τα χρήματα δόθηκαν εθελοντικά για την άμεση ανακούφιση των πυρόπληκτων, ήδη 10 μήνες μετά δεν έχουν φτάσει στον προορισμό τους, και ο προορισμός τους ήταν η κατασκευή σπιτιών, βοηθητικών οικημάτων, αγορά οικοσκευής, αγορά μηχανημάτων.

Δεν ήταν να κρατήσουν κάποιοι τα χρήματα για μελλοντικές καταστροφές.
Για αυτό λοιπόν δώστε γρήγορα τα χρήματα στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και αφήστε γραφειοκρατικές δικαιολογίες,
μηχανορραφίες αργοποριών και προσπάθεια χρησιμοποίησης των χρημάτων για άλλους σκοπούς.

Η φωτογραφία είναι από τη Σμέρνα. Διαβάστε περισσότερα!

28 Μαΐ 2008

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΗ, ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΚΑΙΜΕ

Οι φωτογραφίες είναι από την κεντρική πλατεία της Βόννης, χθεσινές, όπου έχει φτιαχτεί ένα ομοίωμα δάσους, με δέντρα, ζώα, φυτά, λουλούδια και ότι άλλο έχει ένα πραγματικό δάσος. Μια πιο προσεκτική ματιά δείχνει ότι οι μαθητές κάθονται σε κομμένους κορμούς δέντρων.
Όταν εμείς κάνουμε προτάσεις στην Ελλάδα για άμεση δημιουργία εθνικού σχεδίου παιδείας για την σχέση νέων και φύσης – περιβάλλοντος - δάσους, σε θεωρητικό αλλά κυρίως σε πρακτικό επίπεδο με τη συμμετοχή τους σε δράσεις μέσα στο δάσος, με στόχο να αγαπήσουν οι νέοι και να συνυπάρξουν με τη φύση και το περιβάλλον, οι άλλες χώρες τις έχουν κάνει πράξη εδώ και πολλά χρόνια.
Κάθε πρωί μια ομάδα διαφορετικών μαθητών πηγαίνει και κάνει μάθημα εκεί και μαθητικές εργασίες, που αφορούν το δάσος. Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την φύση και μαθαίνοντας να την αγαπούν από μικρά παιδιά.

Εμείς πάλι δεν έχουμε τέτοια προβλήματα... Απλά τα αφήνουμε να καούνε. Διαβάστε περισσότερα!

27 Μαΐ 2008

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ 13 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΛΥΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=81734&cid=1485&bc=1485&lsc=1
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=81734&lsc=1

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/05/2008
http://www.enet.gr:80/online/online_text/c=112,id=33886024
Στην επιστημονική γνώση και την ανάπτυξη τεχνολογικών συστημάτων πυροπροστασίας
καλά τα πάμε· στον συντονισμό και την υλοποίησή τους όμως φαίνεται πως τα βρίσκουμε... σκούρα… ΝΑΤ.ΜΠΕΡΗ

EΘΝΟΣ 16/5.
http://media.feed.gr/pegasus/Multimedia/pdf/ethnos/2008/05/16/ETH_1605_024_CMYK.pdf

Ο νομάρχης, μιλώντας σε διημερίδα για τις πυρκαγιές, τόνισε πως ακόμη δεν έχουν φτάσει οι φετινές πιστώσεις για την πυροπροστασία...ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 16-5-2008
http://www.e-tipos.com/content/staticfiles/issues/2008/05/16/160508%208.pdf

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Ηλεία, που, μια ανάσα πριν από το καλοκαίρι, δεν έχει λάβει
οικονομική βοήθεια από το κράτος για πυρασφάλεια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ
http://www.skai.gr/master_story.php?id=81558
http://www.skai.gr/master_story.php?id=81668
http://www.skai.gr/master_story.php?id=81698 Διαβάστε περισσότερα!

26 Μαΐ 2008

13 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ


13 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Μετά την ολοκλήρωση της διημερίδας για τις δασικές πυρκαγιές, την 15η και 16η Μαΐου 2008, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες για την σημαντική συμβολή τους στην συζήτηση, αλλά και στην ενημέρωση όλων μας. Επίσης μια ξεχωριστή αναφορά και στους δημοσιογράφους που συμμετείχαν και έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Μετά τη διημερίδα καταλήξαμε σε δεκατρείς βασικές προτάσεις οι οποίες είναι:
1. Δημιουργία ενιαίου εθνικού φορέα με αποκλειστική αρμοδιότητα την πρόληψη, διαχείριση, προστασία, και πυρόσβεση των πυρκαγιών και, άμεση χρηματοδότηση των ανάλογων αρμοδίων υπηρεσιών, για τον καθαρισμό, την προστασία και την πυροφύλαξη των δασών, για φέτος, μέχρι τη δημιουργία του ενιαίου εθνικού φορέα.
2. Δημιουργία φορέα έρευνας και τεχνολογικών εφαρμογών στα πλαίσια του υπό δημιουργία ενιαίου εθνικού φορέα συνολικής αντιμετώπισης των πυρκαγιών.
3. Άμεσος προγραμματισμός και σχεδιασμός για την διαχείριση -καθαρισμό-διαμόρφωση των δασικών και αγροτικών εκτάσεων, τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και πυροφυλακίων.
4. Άμεση θεσμοθέτηση διαδικασιών για την ευχερή και διαφανή απορρόφηση των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων από τους κρατικούς φορείς και υπηρεσίες, Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Πυροσβεστική Υπηρεσία κλπ.
5. Άμεση δημιουργία εθνικών βάσεων δεδομένων γης (εθνικό GIS, ψηφιακό δασολόγιο κλπ) και συνεργασία μεταξύ ερευνητικών και επιχειρησιακών φορέων που σχετίζονται με την πρόληψη επικινδυνότητας των πυρκαγιών (ΕΑΑ, ΕΜΥ, ΓΥΣ κλπ). Συνιστάται η ουσιαστική υιοθέτηση και εκτέλεση της Οδηγίας 2007/2/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Μαρτίου 2007 για τη δημιουργία υποδομής χωρικών πληροφοριών στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα (Inspire) που θα συμβάλλει στη διάχυση σύγχρονου χαρτογραφικού υποβάθρου που στη παρούσα φάση δημιουργούν διάφοροι φορείς του κράτους.
6. Συνέχιση και επέκταση των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA), RISK-EOS και εκμετάλλευση άλλων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης πχ EFFIS, GMES.
7. Δημιουργία συνολικής πρότασης, από την επιστημονική κοινότητα με χρήση νέων τεχνολογιών, για πρόληψη, διαχείριση, προστασία πληρωμάτων, εθελοντών, πολιτών, μηχανημάτων και υλικών πυρόσβεσης, και πυρόσβεση πυρκαγιών.
8. Αλλαγή και εκσυγχρονισμός νομοθετικού πλαισίου ώστε να εκλείψει ο γραφειοκρατικός κυκεώνας, που καταλήγει πολλές φορές σε αδιέξοδο, και κάποιοι κρύβονται πίσω από νόμους, καλύπτοντας την ανικανότητά τους.
9. Δημιουργία νέου νομοθετικού πλαισίου ικανού και σύγχρονου για τις εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας, πυρόσβεσης, πρώτων βοηθειών και διάσωσης, με ασφαλιστική κάλυψη, και υποχρεωτικά ενιαίο πρωτόκολλο εκπαίδευσης πιστοποιημένο από διεθνείς οργανισμούς.
10. Άμεση δημιουργία εθνικού σχεδίου παιδείας για την σχέση νέων και φύσης – περιβάλλοντος - δάσους, σε θεωρητικό αλλά κυρίως σε πρακτικό επίπεδο με τη συμμετοχή τους σε δράσεις μέσα στο δάσος, με στόχο να αγαπήσουν οι νέοι και να συνυπάρξουν με τη φύση και το περιβάλλον.
11. Προσπάθεια δημιουργία εθνικής συνείδησης προστασίας περιβάλλοντος, φύσης και δασών, μέσω καμπάνιας άμεσης επαφής με τους πολίτες.
12. Άμεση αξιοποίηση της μελέτης «αποκατάστασης και ανάπτυξης του αγροτικού τομέα – δασών και της προστασίας του περιβάλλοντος στις πυρόπληκτες περιοχές» που εκπόνησε φέτος το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και άλλοι φορείς, για λογαριασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με την αποκατάσταση ζωικού και φυτικού κεφαλαίου, την κατασκευή, οικιών και βοηθητικών οικημάτων, την αποζημίωση των πληγέντων και την κατασκευή των απαραίτητων έργων (εγγειοβελτιωτικών, των απολύτως απαραίτητων αναδασώσεων, κτλ).
13. Μέτρα με πλήρη χρονοδιαγράμματα για την επιστροφή των κατοίκων στους οικισμούς και στις εργασίες τους, και τη μείωση της εσωτερικής μετανάστευσης που παρατηρείται από της πληγείσες περιοχές προς τα αστικά κέντρα.
ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ !!!
Διαβάστε περισσότερα!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!!!

Το βρήκαμε στο oikologio.gr και το αντιγράφουμε ως έχει...
επειδή υπάρχουν άνθρωποι με διάθεση και θέληση, όποιος μπορεί ας βοηθήσει...
η φωτογραφία είναι απο το εν λόγω blog.
"Ως μέλος κι εγώ της μεγάλης ομάδας του Οικολογίου, γνωστοποιώ (για όσους δεν ξέρουν) την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για να σώσουμε το Άλσος Γαλατσίου. Ο αγώνας είναι σκληρός, και 3-4 άτομα προσπαθούμε να διαχειριστούμε μια τεράστια έκταση που έχει αφεθεί στην αδιαφορία και στην εγκατάλειψη. Ειδικά αυτή η περίοδος είναι η πιο κρίσιμη διότι έχουν ξεραθεί όλα τα χόρτα και πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα.Όσοι φίλοι και φίλες μένουν κοντά στο Γαλάτσι και επιθυμούν να συνδράμουν, είναι ευπρόσδεκτοι. Ορίστε και το σχετικό blog:
http://galatsi.blogspot.com/
doctor Διαβάστε περισσότερα!

22 Μαΐ 2008

ΚΑΙ ΟΜΩΣ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!


Και όμως 17 χρόνια μετά η Πυροσβεστική επιμένει ότι τον ΚΑΠΑ ΜΑΡΟΥΣΗ στη γωνία της Πανεπιστήμιου, κοντά στην Ομόνοια τον έκαψαν οι αναρχικοί. (αναρχικοί για αυτούς σημαίνει εμπρηστές, δολοφόνοι κ.τ.λ.). Αυτά ειπώθηκαν σε σεμινάρια πυρόσβεσης στους πολίτες από επιπυραγό του αρχηγείου την Τετάρτη.
Για όσους δεν θυμούνται ή δε γνωρίζουν, η φωτιά έπιασε κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων ενάντια στον ανεκδιήγητο νόμο, για την παιδεία, Κοντογιαννόπουλου, (μέχρι ποδιές προσπάθησε να μας φορέσει τότε).
Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν 4 νεκροί από εκείνη τη φωτιά που εγκλωβίστηκαν μέσα στο κτίριο.
Οι εφημερίδες της εποχής έγραφαν ότι η φωτιά προήλθε από τα ασφυξιογόνα που έριχναν κατά κόρον οι αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν τους διαδηλωτές-μαθητές.
Επίσης ο κύριος επιπυραγός ξεχνά ή αν δεν γνωρίζει ας ρωτήσει τους συναδέλφους του, που βρέθηκαν στην περιοχή, και δεν μπορούσαν να επέμβουν από τα ασφυξιογόνα που έπεφταν συνεχώς από την αστυνομία, και λησμονεί ότι πάνω από την πλατεία Ομονοίας είχε «καθίσει» ελικόπτερο ώστε να μην μπορεί να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα χιλιάδες ασφυξιογόνα που είχαν πέσει, με στόχο να διαλυθούν οι διαδηλωτές.

Ας ρωτήσει τους συναδέλφους του για τις προσπάθειες που έκαναν οι πυροσβέστες να πείσουν τους αστυνομικούς να σταματήσουν να ρίχνουν χημικά.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η προσπάθεια μετατόπισης ευθυνών και η παραχάραξη της ιστορίας από τους αρμόδιους κατ’ επάγγελμα παραχαράκτες της αλήθειας.
Το πλέον αξιοσημείωτο είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από τους ορόφους και όχι από το ισόγειο του καταστήματος.
Η Eλευθεροτυπία της εποχής είχε πλούσιο ρεπορτάζ, και φωτογραφίες για το πώς μπήκε η φωτιά και θρηνήσαμε 4 ανθρώπους…
Διαβάστε περισσότερα!

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ!!!

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ...

Παρέμβαση Δικαιοσύνης για Κηφισό.
22/05/2008
http://www.skai.gr/master_story.php?id=82414

Δεν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας του Κηφισού.
Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε το πρόστιμο που επέβαλε η νομαρχία Πειραιά στο ΥΠΕΧΩΔΕ, για μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του Κηφισού.
Ο εισαγγελέας Πειραιά διέταξε προκαταρκτική έρευνα μετά το πρόστιμο, ύψους 60.000 ευρώ, που επέβαλε η νομαρχία Πειραιά στο ΥΠΕΧΩΔΕ για μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του Κηφισού.
Όπως επισημαίνει η νομαρχία, το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ δεν έλαβε μέτρα για την προστασία των κατοίκων από τα υψηλά επίπεδα ηχορύπανσης που ξεπερνούν τα 80 ντεσιμπέλ.
Ο κ. Μιχας ετοίμασε και φάκελο με όλα τα στοιχεία για τον επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα, ενώ κατήγγειλε στο ΣΚΑΪ ότι ο κ. Σουφλιάς αρνείται επί τρία χρόνια να τον δεχτεί για θέματα αρμοδιότητάς του. Διαβάστε περισσότερα!

18 Μαΐ 2008

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΙΟΙ. ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ...


ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ
Η διημερίδα ήταν γεμάτη εκπλήξεις, κυρίως για εμάς που δεν έχουμε την επιστημονική γνώση.
Τα αποτελέσματα κατά τη γνώμη μας κινούνται σε δύο επίπεδα.
Το πρώτο είναι τι γίνεται για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών και τι γίνεται στον τομέα της πρόληψης.
Εδώ τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα στις πυρόπληκτες περιοχές παρά τις μεγαλόστομες προεκλογικές εξαγγελίες.
Στον τομέα της πρόληψης επίσης χάος.
Οι Νομαρχίες καταγγέλλουν το κράτος, το κράτος καταγγέλει τους Δήμους, οι Δήμοι καταγγέλουν την περιφέρεια ότι δεν έχουν λεφτά και αρμοδιότητες. Παράλληλα άνθρωποι και φυσικό περιβάλλον ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ κατά κόρον.
Στο σημείο των καταλογισμό ευθυνών καταλήξανε όλοι ότι δεν έχει κανείς ευθύνη είναι αρμοδιότητας άλλων!!!
Περιττό να πούμε ότι για άλλη μια φορά κανείς δε ζήτησε συγνώμη για τα 2.5 εκατομμύρια στρέμματα, το 40.000 ζώα και τις 80 ψυχές που κάηκαν!!!
Φωτεινή εξαίρεση η Δήμαρχος Μελιγαλά η οποία όχι μόνο έσωσε την περιοχή της αλλά μίλησε και για σημαντικά λάθη που έκανε!!!
Όπως είπε και κάποιος ομιλητής: είναι λογικό να έκανε λάθη αφού έκανε και δουλειά, οι υπόλοιποι δεν έκαναν λάθη γιατί δεν έκαναν τίποτα!!! Όλοι οι υπόλοιποι να φύγει η ευθύνη από πάνω τους.
Να τους χαιρόμαστε!!!
Το δεύτερο και ίσως ακόμη πιο σημαντικό ήταν οι παρουσιάσεις των επιστημόνων.
Έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι οι έλληνες επιστήμονες έχουν και τη γνώση, και την εξειδίκευση και την τεχνογνωσία.
Έχουν δημιουργήσει τα κατάλληλα λογισμικά και έχουν δημιουργήσει εκπληκτικά συστήματα πρόληψης πυρκαγιών αλλά και διαχείρισης κρίσεων και πυρκαγιών.
Επίσης αυτά τα συστήματα έχουν λειτουργήσει και σε πρακτικό στάδιο και έχουν φέρει αποτελέσματα.
Συνειδητοποιήσαμε ότι είναι πολύ εύκολο να στηθούν τα ανάλογα συστήματα σε όλη τη χώρα και να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος μεγάλων καταστροφών σε περιβάλλον και ανθρώπινο δυναμικό.
Δυστυχώς για μία ακόμη φορά καταλάβαμε ότι το ελληνικό κράτος αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες (πολιτική προστασία, πυροσβεστική και δασική υπηρεσία), νομαρχίες και δήμοι, δεν έχουν καμιά διάθεση να χαλάσουν τον ύπνο του δικαίου που κοιμούνται.
Παρ’ όλο τις παρουσιάσεις που τους έχουν κάνει οι επιστήμονες όλοι οι αρμόδιοι κωφεύουν…
Όσο για το πώς αξιοποιεί η Πυροσβεστική τις νέες τεχνολογίες και αξιοποιεί τις επιστημονικές προτάσεις, ένας εκ των ομιλητών παρατήρησε πολύ εύστοχα: «η πυροσβεστική χρησιμοποιεί την τεχνολογία της μάνικας»!!!
Τρία σημεία αξιοσημείωτα:
1. Εντυπωσιακό το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων. Πέρα από το δημοσιογραφικό, το προσωπικό ενδιαφέρον ήταν εκπληκτικό!!!
2.Κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων των μελετών και των συστημάτων πρόληψης και διαχείρισης πυρκαγιών, καθώς και της έκθεσης αποκατάστασης πυροπλήκτων, ΚΑΝΕΝΑΣ εκ των εκπροσώπων των τοπικών και νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων δεν έμεινε να παρακολουθήσει!!!
3. Εάν οι Έλληνες πολίτες μάθουν τι συστήματα υπάρχουν, πόσο εύκολα είναι στη λειτουργία τους, και πόσο ανάλγητοι αλλά και πόσο ανόητοι ίσως κάποιες φορές είναι οι αρμόδιοι, θα πρέπει να ξεσηκωθούν και να φτάσουν σε ακραίες μορφές αντίδρασης καθώς θα καταλάβουν πόσο άδικα καταστρέφεται – καίγεται η ελληνική αγροτική παραγωγή, τα δάση τα οικήματα, τα ζώα και οι άνθρωποι!!!
Αιδώς Αργίοι. Αιδώς αχρείοι…

Διαβάστε περισσότερα!

13 Μαΐ 2008

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ. 15-16/5/2008.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ 15-16 ΜΑΪΟΥ 2008
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΒΟΥΛΗΣ 44Α, ΑΘΗΝΑ.

''Δασικές Μεγαπυρκαγιές. Πρόληψη, καταστολή, αποκατάσταση''

1Η ΜΕΡΑ. Πέμπτη 15 Μαΐου 2008. 10:00 – 18:00.
Εγγραφές:10:00.

1ο Μέρος: 10:15 – 13:30.
Η παρούσα κατάσταση αντιμετώπισης των δασικών Μεγαπυρκαγιών.
Πρόληψη, Πυρόσβεση, Αποκατάσταση.
Προεδρεύων: Γιάννης Μπακόπουλος.

10:15 - 10:30. Παντελής Παπαδόπουλος.
Αστροφυσικός. Πανεπιστήμιο Bonn, Γερμανία.
Εναρκτήρια εισήγηση.

1ος Κύκλος: 10:30 – 11:30.
Γελέκας Παναγιώτης. Πρώην διοικητής Μοίρας 355 Αεροπυρόσβεσης.
Κώστας Παπαντώνης. Πρόεδρος εποχικών δασοπυροσβεστών.
Γιώργος Πήλιουρας. Πρόεδρος Ομοσπονδιών

Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

2ος Κύκλος: 11:30 – 12:10.
Νίκος Τσούκαλης. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.
Δημήτρης Στασινόπουλος. Οικολόγοι Πράσινοι.
Διάλειμμα: 12:10 – 12:25.

3ος Κύκλος: 12:25 – 13:25.
Στάθης Διομήδης. Συντονιστής εθελοντικής

ομάδας ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Θανάσης Λιάπης. Πρώην Δήμαρχος Καρύταινας.

4ος Κύκλος: 13:25 – 14:25.
Αλειφέρη Ελένη. Δήμαρχος Μελιγαλά.
Εκπρόσωπος Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας.
Εκπρόσωπος Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας.
Διάλειμμα: 14:25 – 15:30.

2ο Μέρος:15:30 – 18:10.
Περιβαλλοντική κατάσταση της χώρας. Εισηγήσεις Επιστημόνων.
Προεδρεύων: Γεώργιος Παπαδόπουλος. ΜΒΑ.


1ος Κύκλος: 15:30 – 16:50.
Βασίλειος Κωστόπουλος. Μετεωρολόγος.

Ερευνητικό Κέντρο "ΑΘΗΝΑ". Μονάδα Διαστημικών
Προγραμμάτων και Ευρωπαϊκό Ακαδημαϊκό
Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ).
Νικόλαος Σηφάκης. Εθνικό Αστεροσκοπείο

Αθηνών. Τμήμα Τηλεπισκόπησης.
Διάλλειμα: 16:50 – 17:00.

2ος Κύκλος: 17:00 – 18:20.
Βασίλειος Βεσκούκης. Επίκουρος Καθηγητής.

Σχολή Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ.
Γεώργιος Ευτυχίδης. Δασολόγος.

ΛΗΞΗ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

2η ΜΕΡΑ: Παρασκευή 16 Μαΐου 2008. 10:00 – 18:00.
1ο Μέρος: 10:00 – 14:00.

Μεγαπυρκαγιές: Παγκόσμιο φαινόμενο. Αίτια και στρατηγικές αντιμετώπισης. Απόδοση επιστημονικών συμπερασμάτων από όλο τον κόσμο. Εισηγήσεις Επιστημόνων.
Προεδρεύων: Παντελής Παπαδόπουλος.

1ος Κύκλος: 10:00 – 11:45.
Γιάννης Μπακόπουλος. Μαθηματικός – Φυσικός.

Επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος
Προγραμμάτων της ΔΤΕ&ΥΕ, ΕΚΕΦΕ ¨ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ¨.
Γαβριήλ Μαυρέλλης. Αγρονόμος, Τοπογράφος, Μηχανικός.
Γεώργιος Καραντούνιας. Καθηγητής

Υδραυλικών Έργων. Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Διάλειμμα: 11:45 – 12:00

2ος κυκλος: 12:00 – 14:00.
Νίκος Κανελλόπουλος.Καθηγητής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Παναγιώτης Καραμόσχος. Αγρονόμος, Τοπογράφος, Μηχανικός.
Εκπρόσωπος παρατηρητηρίου Ανασυγκρότησης Πυρόπληκτων Περιοχών.
Εκπρόσωπος ομάδας εκπαιδευτικών.
Διάλειμμα: 14:00 -15:00.

2ο Μέρος: 15:00-18:00.
Ελεύθερη συζήτηση - Ερωτήσεις - Δευτερολογίες - Συμπεράσματα -Προοπτικές.
Προεδρεύων: Γεώργιος Παπαδόπουλος.

ΛΗΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ.Διαβάστε περισσότερα!

12 Μαΐ 2008

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ. ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ 15-16/5/2008

ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ... Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και θα είναι εκεί. Θα υπάρχει ανοικτή συζήτηση, οπότε όποιος θέλει θα μπορεί και να τοποθετηθεί. Σας καλούμε όλους να συμβάλλετε στην προσπάθεια για συνολική και υπεύθυνη αντιμετώπιση των πυρκαγιών, σε όλα τα επίπεδα.
Η πρωτοβουλία επιστημόνων για τις δασικές πυρκαγιές, σας προσκαλεί,
στις 15 και 16 Μαΐου 2008 και ώρες 10:00 -18:00 καθημερινά, στην αίθουσα συνεδρίων του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων, Βουλής 44Α, Αθήνα, στη διημερίδα που διοργανώνει με θέμα:
Δασικές Μεγαπυρκαγιές. Πρόληψη, καταστολή, αποκατάσταση.
Έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν επιστήμονες από το: Τμήμα Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου της Βonn, Τμήμα Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Göttingen, Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», Ινστιτούτο Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, “Algosystems S.A., “Geospatial Enabling Technologies”, “Environmental Perception”, WWF, ΙΘΑΠΕΑ «Αρχιπέλαγος».
Έχουν επίσης προσκληθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι: της Μοίρας Αεροπυρόσβεσης, της ΕΜΥ, της Πυροσβεστικής, της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, κομμάτων και πολιτικών οργανώσεων, κοινωνικών φορέων, εθελοντικών ομάδων και οργανώσεων, Τύπου και ΜΜΕ.
Το πρόγραμμα με τους ομιλητές θα αναρτηθεί τη Δευτέρα.


ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ...
Διαβάστε περισσότερα!

8 Μαΐ 2008

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !!!


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.
Στο Σκαραμαγκά.
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ ώρα 19.00.
Θα ακολουθήσει συναυλία.

Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στον ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ της ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
λέμε ΟΧΙ:
ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ.

ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ.

Είμαστε εδώ και είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ. Είμαστε εδώ και θα δείξουμε τη θέληση και τη δύναμή μας!
Η παρουσία ΟΛΩΝ ΜΑΣ στην ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός ΙΣΧΥΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης μας, γιατί:
η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.
το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ.
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (Α.Σ.Δ.Α.).
ΔΗΜΟΙ: ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΙΛΙΟΥ, ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ & ΖΕΦΥΡΙΟΥ.
ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ(ΤΕΔΚΝΑ).
(Αναχώρηση λεωφορείων από τα κατά τόπους Δημαρχεία, στις 18:30). Διαβάστε περισσότερα!

5 Μαΐ 2008

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΖΩΕΣ ΚΑΘΩΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ

Και όμως αυτά συμβαίνουν το 2008.
Είναι να μη σου τύχει!!!
Όταν κάποιος πολίτης ασθενήσει σοβαρά ή είναι πολυτραυματίας, θα χρειαστεί έκτακτη αερομεταφορά από την περιφέρεια ή τα νησιά με ελικόπτερο για να νοσηλευτεί ή να χειρουργηθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας λόγω της έκτακτης κατάστασης της υγείας του.
Σε δύσκολες περιπτώσεις τα περιφερειακά νοσοκομεία ( όπου υπάρχουν) δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά ούτε και το κατάλληλο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό πολλές φορές.
Η συνέχεια είναι όμως χειρότερη...
Όταν τα ελικόπτερα πηγαίνουν στην περιφέρεια για να φέρουν έναν ασθενή με έκτακτο περιστατικό επιστρέφοντας, δεν προσγειώνονται στα νοσοκομεία, αλλά στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας.
Ελάχιστα νοσοκομεία έχουν ελικοδρόμια αλλά
κανένα δεν πληροί τους όρους ασφαλείας,
με αποτέλεσμα να προσγειώνονται στην Ελευσίνα και από εκεί με ασθενοφόρο να μεταφέρονται οι ασθενείς στο ανάλογο νοσοκομείο που εφημερεύει.
Βάλτε πόσος χρόνος χάνεται μέχρι ο ασθενής να μεταφερθεί από το ελικόπτερο στο ασθενοφόρο, από την Ελευσίνα στο νοσοκομείο και από το ασθενοφόρο μέσα στο νοσοκομείο.
Ο στόχος της αεροδιακομιδής είναι για να φτάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται ο ασθενής στο νοσοκομείο καθώς κινδυνεύει η ζωή του. Το σημειώνουμε για όσους από τους "υπεύθυνους" δεν το ξέρουν!!!
Έχει κάποια απάντηση ο υπουργός Υγείας, ο κύριος Αβραμόπουλος;
Υπάρχουν στοιχεία που να λένε πόσες παραπάνω βλάβες ή θανάτους έχουμε εξαιτίας αυτής της αργοπορίας η οποία με κάποιους υπολογισμούς φτάνει τη 1 (μία) ώρα; Διαβάστε περισσότερα!

3 Μαΐ 2008

ΓΙΝΑΜΕ ΕΥΡΩΠΗ!!! ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ!!!


Επειδή κάποιοι συνεχίζουν να μας ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ. Τιμές βενζίνης σε βενζινάδικο της Ισπανίας στη Βαρκελώνη στις 27-4-2008.

Με βάση το υπουργείο ανάπτυξης στις 23-4-2008 η μέση τιμή στην Αθήνα ήταν 1.133 ευρώ για την απλή αμόλυβδη.
Στη Βαρκελώνη έχει 1.205.
Και μην ξεχνάμε ότι ένα ευρώ αντιστοιχεί σε 1.6 δολλάρια. Εμείς έχουμε ευρώ...
Και βέβαια έχουμε ανάλογους μισθούς. Ένας σερβιτόρος στο PORT VELL στην παραλία της Βαρκελώνης παίρνει 2000 (δύο χιλιάδες) ευρώ, με ένσημα και 40 ώρες δουλειά την εβδομάδα.

Όπως ακριβώς και στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα!